Hull a hó, hull a hó

Hull a hó, hull a hó

Az első hó mindig izgalmas. A látványa lehet szívet melengető, kellemes, de akár fagyos, dermesztő is. A kutya sem viszonyul hozzá másként, amikor életében először lát és érez a tappancsa alatt havat. Minden kutya más, és teljesen másként reagál a hideg, nedves időjárásra.

Tovább
Téli ápolási tippek

Téli ápolási tippek

Ahogy a hideg megérkezik, sok gazdi megváltoztatja a kutya vagy a cica szőrápolási rutinját. Míg a hosszú kabát segít melegen tartani őket a hidegben, és ezért ritkábban vagy egyáltalán nem járnak kutyakozmetikushoz, az állatok ápolási igényeinek figyelembe vétele télen legalább olyan fontos, mint nyáron, ha nem fontosabb.

Tovább
Téli riasztás: hideg idő és hideg orr

Téli riasztás: hideg idő és hideg orr

Amikor téli sétára indul, mindig meggyőződik arról, hogy elég melegen és biztonságosan öltözött-e fel. Tegye ezt kutyájával is, így mindkettejük számára kellemes, mókákkal teli időtöltés lesz a téli séta. De mi mindenre kell még odafigyelni a fagyos, jeges, havas napokon? Milyen veszélyeket rejt a vékony jég, és miben más egy nagytestű és egy csivava méretű kutya téli gondozása?

Tovább
Téli bőr- és mancsápolás

Téli bőr- és mancsápolás

Télen a saját bőrünkre is több figyelmet fordítunk, hiszen könnyen kiszárad a fűtéstől. A kutyáknál sincs ez másként, ráadásul nekik a mancsuk is könnyen sérülhet a jeges, hideg időben. A bőr- és szőrápolás tehát télen sem elengedhető feladat, csak kicsit másként kell végezni, mint az év többi részében.

Tovább
Sárban ázva

Sárban ázva

Az őszt sokan szeretik a gyönyörű színek, a klassz kirándulási lehetőségek miatt, ám az esős napok pokollá tudják tenni a kutyások életét. Nem elég, hogy sok ebnek úgy kell könyörögni, hogy legalább a dolgát végezni kimenjen, ha ez sikerül is, a kutya nyakig sárosan kerül elő. És ha még szereti is az eb az esőt, akkor garantált a katasztrófa.

Tovább
Esik eső, csepereg

Esik eső, csepereg

A nyár, de az őszi verőfényes, kellemesen meleg napok a legtöbb gazda számára egyet jelent azzal, hogy több időt lehet a kutyával a szabadban tölteni. Igaz ez az őszi, melegebb napokra, az indián-nyár szép időjárását sokan kihasználják. De eső így november táján már igen gyakori, az esős idő pedig több kosszal jár.

Tovább
Őszi kutyaságok

Őszi kutyaságok

Az aranyló ősz, a fákról csendesen hulló levelek, a nap varázslatos fénye, a színek orgiája csodálatossá tudja tenni az őszt, különösen az indián nyár napjaiban. Ez optimális időszak a hosszú sétákhoz és a hangulatos estékhez. De az ősz egyúttal nagyon változó évszak is.

Tovább
Ünnep, buli, stressz

Ünnep, buli, stressz

Az ünnepek, mely lehet akár egy születésnapi buli, kerti parti, nyárbúcsúztató összejövetel, nyaralás vagy karácsony és húsvét hosszabb időszaka, csodálatos időszak arra, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz a barátokkal és a családtagokkal.

Tovább
Miért rettegnek a kutyák a tűzijátéktól?

Miért rettegnek a kutyák a tűzijátéktól?

Még mindig nem vagyunk túl az éves tűzijáték mizérián, hiszen az időjárás miatt egy héttel elhalasztották a rendezvényt. Éppen ezért érdemes megvizsgálni, vajon miért utálják annyira az ebek ezt a látványos fényparádét, hátha ebben az egy hétben sikerül megoldást találni a problémára.

Tovább
Hosszú, forró nyár

Hosszú, forró nyár

Mi, emberek, már csak olyanok vagyunk, hogy nyáron a nagy melegre, télen a hidegre panaszkodunk. Mindig elmondjuk, mi mennyire kínlódunk, és persze állatainkra is kitérünk, ők borzalmasan szenvednek. Pedig sokkal egyszerűbb lenne megoldásokat keresni és találni, hogy enyhítsük az időjárás által ránk mért nehézségeket. Emlékszik, hogy kezdődik a dal: Hosszú, forró nyár, mesélt a boldogságról....

Tovább
A rémes tűzijáték

A rémes tűzijáték

Sok gazda számára augusztus huszadika és szilveszter napja maga a rémálom. A kutyák  ugyanis általában ijesztőnek találják a hangos, kiszámíthatatlan zajokat és az erős fényhatásokat, így számukra az ünnepi tűzijáték nem az élményről szól. Még egy látszólag magabiztos kutya is megrettenhet a tűzijáték ismeretlen hangjaitól.

Tovább
Útra kelünk...

Útra kelünk...

Itt a nyár, tombol a kánikula, sok család kel útra nyaralni, pihenni, wellnesezni. Sokuk fejében van kérdőjel, mi legyen a család négylábú kedvencével. Szívük szerint magukkal vinnék a kutyát, a cicát, de vajon hogyan fogadja őket a szálloda?

Tovább
Hőségriadó és lenyírt bunda

Hőségriadó és lenyírt bunda

Most, hogy tombol a kánikula, dőlnek meg a melegrekordok, minden média ezzel foglalkozik. Mi is sokszor írtunk már arról, milyen óvintézkedéseket kell tenni, hogy kedvenceink biztonságban átvészelhessék ezeket a napokat, heteket.

Tovább
Megérkezett a kánikula

Megérkezett a kánikula

Jön a meleg, izzik az aszfalt és izzanak a házak falai. Nem csak az embereknek, de az állatoknak is melegük van. Néha még a meleget kedvelő cicák is soknak találják a hőfokot, és árnyékosabb, hűvösebb helyre húzódnak. A nagyobb szőrű kutyák bizony megszenvedik a nagy meleget.

Tovább
Így lehet zökkenőmetes az órákon át tartó autózás

Így lehet zökkenőmetes az órákon át tartó autózás

A nyár beköszöntével sokan indulnak útnak, és sokan magukkal viszik kedvenc kutyájukat is. Ám mielőtt nekivágna a horvát vagy olasz tengerpartig tartó hosszú útnak, érdemes pár biztonsági óvintézkedést megejteni. Ha ezekről gondoskodik, szabadon élvezheti az utazás, gyönyörködhet a tájban, hiszen a kutya biztonságban lesz.

Tovább
Nyáron is sportosan

Nyáron is sportosan

Nyakunkon a nyár, ez az évszak pedig remek alkalom a sportolásra. Ráadásul akinek kutyája is van, annak jóval könnyebb a dolga, hiszen a kutya igazi ösztönző erő a mozgásra. Emellett a közös sportolás erősíti az állat és gazdája közötti kötődést, és hatékony módszer a plusz kalóriák elégetésére.

Tovább
A nyugodt kerti sütögetésért

A nyugodt kerti sütögetésért

A meleg, nyári idő sütést, főzést, medencés és grill partikat és hosszú, a kertben töltött napokat jelent. Persze mindezt a kutya is nagyon tudja élvezni, de azért nem árt pár óvintézkedést megtenni.

Tovább
Kutyás nyári 1*1

Kutyás nyári 1*1

Azt gondolja, csak az embereknek járnak a napvédő szerek? Hát nem! A kutyákat is védeni kell az ultraviola sugárzástól! De hogyan oldható meg, hogy kedvence élvezhesse a meleg nyári napokat, a fürdőzést, mégpedig anélkül, hogy a nap ártalmaitól kellene szenvednie?

Tovább
Hogyan védd meg kedvenced az élősködőktől?

Hogyan védd meg kedvenced az élősködőktől?

Egy felelős állattartó pontosan tudja, hogy a bolhák és kullancsok egész évben veszélyt jelentenek kutyáinkra és macskáinkra, emellett azzal is tisztában vannak, hogy a nyár közeledtével még nagyobb hangsúlyt kell helyezni a megelőzésre.

Tovább
Nyári veszélyek

Nyári veszélyek

Az úgynevezett szezonális betegségek elsősorban a téli és nyári, extrém időjárási körülmények között jelentkeznek. Ahhoz, hogy nyáron is biztonságban tudhassa kedvencét, érdemes tisztában lenni azzal, milyen veszélyek fenyegetik, és ezeket hogyan előzheti meg.

Tovább