Őszi macskaságok

Őszi macskaságok

Az ősz a változás évszaka. A fák levelei sárga, barna és arany színre váltanak, majd lehullanak, az időjárás egyre hűvösebbre vált, az éjszakák már csípősek. Már a nap melege sem olyan erős, a természet felkészül a télre. Az évszak változása bizony hatással van a szervezetünkre és a hangulatunkra, de ugyanez igaz kedvenceinkre is.

Tovább
Hogyan vészelje át a cica a nagy meleget?

Hogyan vészelje át a cica a nagy meleget?

A hőmérséklet változása, így annak emelkedése nyáron a viselkedés megváltozásához vezethet. Az emberek ilyenkor könnyebb ruhákat vesznek fel, és több hideg italt isznak. Ugyanígy a cicára is hatással van a meleg, ám ő nem tudja ledobálni a ruháit. Az extrém hőség azonban még az egészséges macska testhőmérsékletét is jelentősen megemelheti, akár hipertermia is kialakulhat.

Tovább
Mikor van túl meleg a cicának?

Mikor van túl meleg a cicának?

A ház, a lakás hőmérsékletét folyamatosan állítjuk aszerint, hogy milyen meleg vagy hideg van éppen kint. De vajon gondolunk kedvenceinkre is, amikor ezt tesszük? Azt tudjuk, hogy a cicák szeretik a meleget, de vajon túlmelegedhetnek? Ha igen, akkor milyen meleg a túl meleg egy macskának?

Tovább
Utazásra fel!

Utazásra fel!

Miként érdemes nyaralásra indulni, ha szeretnénk kedvencünket is magunkkal vinni? Felmerül a kérdés, hogy feltétlenül magunkkal kell vinni a kutyát vagy a cicát? És ha úgy döntünk, hogy igen, mi mindent kell átgondolni már a tervezgetéskor? Milyen szempontokat kell figyelembe venni, hogy a nyaralás pihenés és ne rémálom legyen?

Tovább
Nyár, kánikula, macska

Nyár, kánikula, macska

Akárcsak minket, embereket, úgy a macskákat is megviseli a nagy meleg. Még akkor is különös odafigyelést igényel a szervezetünk, ha egyébként egészségesek vagyunk. Nincs ez másként nyávogó kedvenceinknél sem. A napégés, a hőguta, a kiszáradás pedig legalább annyira fenyegetheti a lakásban tartott cicákat, mint azokat, amelyek rendszeresen kijárnak.

Tovább
Vigyázz, tavasz!

Vigyázz, tavasz!

A tavasz közeledtével kedvenceink egyre több időt töltenek a szabadban. Ennek általában minden gazdi örül, hiszen jelzi a jó idő közeledtét, és bizony azt sem bánják, hogy ezáltal még nagyobb tér adatik meg az állatnak a játékra. Ám a nagy tér, a több játéklehetőség több veszélyt is rejt magában.

Tovább
Az allergiamentes tavaszért

Az allergiamentes tavaszért

Kutatók és szakértők szerint az allergia a krónikus betegségek hatodik vezető oka, legalábbis az Egyesült Államokban, ahol évente több mint 50 millió ember szenved allergiától, de Európában sem jobb a helyzet e téren. És csakúgy, mint emberi társaik, a kutyák, macskák és más háziállatok is küzdhetnek az allergiával, különösen tavasszal.

Tovább
A cicák tavasszal

A cicák tavasszal

Nem csak a gazdák, de bizony a cicák is örülnek a tavsznak, hiszen egyre melegebb az időjárás és lehet élvezni a napsütést. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy tavasszal másféle biztonsági és egészségügyi problémákkal kell számolni.

Tovább
Valentin nap után

Valentin nap után

Valentin napon a szerelmesek, párok ajándékokkal lepik meg egymást. Bár hazánkban viszonylag újkeletű ennek az ünnepnek a hagyománya, sokan igencsak kreatívak az ajándékválasztásban, mégis, van pár olyan dolog és kellék, ami szinte elmaradhatatlan, ha a szerelmesek ünnepéről beszélünk.

Tovább
A karácsonyfa veszélyei

A karácsonyfa veszélyei

Az ünnepi időszak alaposan tele van tennivalókkal. Ki kell választani a tökéletes ajándékokat, beszerezni a legszebb fát, és ínycsiklandó finomságokat sütni - főzni a családnak, a vendégeknek. Mivel a sok feladat kitölti a család napjait, előfordulhat, hogy nem tudnak annyi időt szánni a cicára, mint általában, így ő elkezdi szórakoztatni saját magát.

Tovább
Hó, fagy, szél és macska

Hó, fagy, szél és macska

A legtöbb macska nem szereti az igazán hideg időjárást, inkább a meleg, kényelmes és otthonos lakásban szeretne lenni. Ám nem minden gazdi tartja kizárólag lakásban a cicát, nekik fontos tudniuk, kijáró kedvencüket hogyan tudhatják biztonságban a szabadban is.

Tovább
Téli ápolási tippek

Téli ápolási tippek

Ahogy a hideg megérkezik, sok gazdi megváltoztatja a kutya vagy a cica szőrápolási rutinját. Míg a hosszú kabát segít melegen tartani őket a hidegben, és ezért ritkábban vagy egyáltalán nem járnak kutyakozmetikushoz, az állatok ápolási igényeinek figyelembe vétele télen legalább olyan fontos, mint nyáron, ha nem fontosabb.

Tovább
Téli macskaságok

Téli macskaságok

A macskák kényelmes, kényes kis lények, akik szeretik, ha puha meleg veszi őket körbe. Persze ez az igényességük nem akadályozza őket a kinti kalandozásokban, ha tehetik, főleg, ha visszamehetnek utána a biztonságos és meleg otthonba. Ám a kijáró cicákra télen is leselkednek veszélyek, igaz, némiképp mások, mint a nyári melegben.

Tovább
Madáretető a kertben

Madáretető a kertben

Aki kutyát vagy cicát tart, az általában szereti az állatokat, így a kismadarak sorsa sem hagyja hidegen. Télen sokan raknak ki madáretetőt a kertbe, hogy így gondoskodjanak tollas barátaikról, ámde vigyázniuk kell, hogy a szőrös kis vadász cica el ne érje a kismadarakat.

Tovább
Locspocs, sár, macskák

Locspocs, sár, macskák

Egyelőre viszonylag szerencsénk van az időjárással. Még nem érkezett meg az igazi locspocs, a nagy, őszi esőzések ideje, bár már most is kijut a nedvességből. A nyári viharok gyorsan elvonultak, a napsütéstől hamar felszáradt a föld. Igaz, a cica sem igazán szeret zuhéban kimászkálni, nem a legkedveltebb tevékenysége ilyenkor fára mászni, vagy vadászgatni.

Tovább
Ünnep, buli, stressz

Ünnep, buli, stressz

Az ünnepek, mely lehet akár egy születésnapi buli, kerti parti, nyárbúcsúztató összejövetel, nyaralás vagy karácsony és húsvét hosszabb időszaka, csodálatos időszak arra, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz a barátokkal és a családtagokkal.

Tovább
Hosszú, forró nyár

Hosszú, forró nyár

Mi, emberek, már csak olyanok vagyunk, hogy nyáron a nagy melegre, télen a hidegre panaszkodunk. Mindig elmondjuk, mi mennyire kínlódunk, és persze állatainkra is kitérünk, ők borzalmasan szenvednek. Pedig sokkal egyszerűbb lenne megoldásokat keresni és találni, hogy enyhítsük az időjárás által ránk mért nehézségeket. Emlékszik, hogy kezdődik a dal: Hosszú, forró nyár, mesélt a boldogságról....

Tovább
Útra kelünk...

Útra kelünk...

Itt a nyár, tombol a kánikula, sok család kel útra nyaralni, pihenni, wellnesezni. Sokuk fejében van kérdőjel, mi legyen a család négylábú kedvencével. Szívük szerint magukkal vinnék a kutyát, a cicát, de vajon hogyan fogadja őket a szálloda?

Tovább
A nyár és a macskák szeparációs szoronogása

A nyár és a macskák szeparációs szoronogása

A vakáció célja, hogy szórakozást és pihenést nyújtson az emberek számára, de a megszokottól eltérő dolgok, a napi rutin változásai miatt sajnos ez az időszak komoly stresszt okoz a család macskájának. A stressz miatt viselkedési problémák és szeparációs szorongás jelentkezhetnek.

Tovább
Megérkezett a kánikula

Megérkezett a kánikula

Jön a meleg, izzik az aszfalt és izzanak a házak falai. Nem csak az embereknek, de az állatoknak is melegük van. Néha még a meleget kedvelő cicák is soknak találják a hőfokot, és árnyékosabb, hűvösebb helyre húzódnak. A nagyobb szőrű kutyák bizony megszenvedik a nagy meleget.

Tovább