Puszi vagy nyalakodás?

Puszi vagy nyalakodás?

Sokakban felmerül a kérdés: vajon azért nyalja meg a kutya a gazdi kezét, arcát, hogy kifejezzeszeretetét? Ilyenkor valójában puszit ad? Bár lehet, hogy soha nem kapunk teljes és igazi választ a kérdésre, ennek a viselkedésnek számos lehetséges magyarázata van, amelyek nem mindegyike zárja ki egymást. Úgy tűnik, hogy a puszinak titulált nyalakodás motivációja kutyánként és eltérő körülmények között is más és más.

Tovább
Gyászolnak-e a kutyák?

Gyászolnak-e a kutyák?

Amikor egy kutya meghal, a gazdik gyakran vesznek észre változást a család többi kutyáján. Ezek az állatok kissé zárkózottabbá vagy akár letargikussá is válhatnak, némelyek nem vagy sokkal kevesebbet esznek, esetleg sokkal jobban ragaszkodnak a gazdához. E külső jelek alapján úgy tűnik, a kutyák bizony gyászolnak.

Tovább
Segítség! Lepisilte a cicám!

Segítség! Lepisilte a cicám!

Nagyon sok oka lehet annak, ha a macska nem az alomba, hanem máshová pisil. Eze közül talán a legbosszantóbb, ha ez a tócsa az ágyneműre, kanapéra, szőnyegre vagy ruhára sikerül. Ráadásul a macska vizelete igencsak kellemetlen szagú, száradás után talán még erősebben lehet érezni.

Tovább
Séta kicsi kutyákkal

Séta kicsi kutyákkal

Sokan azt gondolják, hogy a nagyon kicsi testű kutyákat, mint a csivava, a yorkie, a mopsz és társaik nem kell sétáltatni. Elég, ha leszaladnak, hogy a dolgát elvégezze az eb, és ennyi volt a séta. Hiszen ha kicsi, akkor elég kell legyen neki ennyi mozgás is.

Tovább
Biztonságos Halloween

Biztonságos Halloween

Lassan itt az ünnepi szezon, ennek mindig első felvonása a Halloween. Manapság már hazánkban is egyre többen öltöztetik tökkel, boszorkányokkal, pókhálóval és egyéb, jellegzetes tárgyakkal díszbe a lakást, sőt, tököt faragnak, Halloween partit tartanak, a gyerekek csokit vadásznak.

Tovább
Kutya az alomban?

Kutya az alomban?

Az egyik legnagyobb különbség a macska és a kutya között a felelősség, amely azzal jár, hogy a kutyákat le kell vinni sétálni, hogy elvégezhessék a dolgukat. A legtöbb macska kényelmesen elvan a lakásban elhelyezett alomdobozal, feltéve, hogy a gazda naponta egyszer, de inkább kétszer kitakarítja azt, és hetente kicseréli benne az alomanyagot, ám a kutyákat naponta legalább háromszor, hóban, fagyban, esőben, kánikulában is ki kell vinni, hogy vizeletüket és székletüket ürítsék.

Tovább
Miért félnek a kutyák egyes tárgyaktól?

Miért félnek a kutyák egyes tárgyaktól?

Fél a kutya a tárgyaktól? Rohan az ágyalá bújni, amikor előveszi a gazdi a porszívót? Eszeveszetten ugat, amikor létrát lát? Nos, nem csak mi, emberek félhetünk mondjuk a pókoktól vagy a magasságtól, de bizony a kutyáknak is lehetnek fóbiáik, és ezek a fóbiák kiterjedhetnek különféle tárgyakra is.

Tovább
Kutyák többnyelvű családokban

Kutyák többnyelvű családokban

Biztos sok gazdi elgondolkodott már azon, hogy kedvenc kutyája számára vajon mit jelent az ő beszéde. Persze elképzelhető, hogy a megtanított szavakon túl minden nagyjából ugyanúgy hangzik az eb számára, nagyjából egy csokor értelmetlen hangot érzékelnek.

Tovább
Fogápolás kutyáknak

Fogápolás kutyáknak

Tudjuk, hogy az emésztőszervek a szájüregben kezdődnek. Megfelelő rágás nélkül nincs jó emésztés, ehhez viszont jó fogak kellenek. Az egészséges kutyafogak titka a rendszeres fogápolás, az egészséges étrend és a sok rágható játék.

Tovább
Milyen gyakran kell sétáltatni a kutyát?

Milyen gyakran kell sétáltatni a kutyát?

Az emberekhez hasonlóan a kutyáknak is napi mozgásra van szükségük ahhoz, hogy a fizikailag és mentálisan is jól érezzák magukat. A mozgás elengedhetetlen az izomtónus, valamint a koruknak és fajtájuknak megfelelő súly fenntartása érdekében.

Tovább
Új kutya a háznál

Új kutya a háznál

Egy új kiskutya a családban még a gyakorlott kutyatartók számára is komoly kihívás, hát még egy kezdő gazdinak. Ilyenkor jól jön minden szakavatott tanács, és hát pontosan ez a pet4you.hu célja. De mire is készülhet a gazdi, amikor hazaviszi a pici ebet?

Tovább
Futás a kutyával

Futás a kutyával

Sokak számára a kocogás, a futás, méghozzá a kutyával együtt nem csak a mozgás egy kedvelt formája, de minőségi időtöltés is négylábú kedvencükkel. Persze ahhoz, hogy ez az idő valóban minőségi legyen, figyelembe kell venni a kutya egyéni képességeit, korlátait és természetesen a biztonságot is.

Tovább
Mennyi mozgás kell a kutyának?

Mennyi mozgás kell a kutyának?

Azzal mindenki tisztában van, hogy a mozgás elengedhetetlenül szükséges az egészség megóvása érdekében, ám azt sem árt tudni, hogy a kutya viselkedésére is komoly hatással van.

Tovább
Séta az öreg kutyával

Séta az öreg kutyával

Az öregedő kutya már nem mozog olyan élénken, mint fiatalabb korában, de a rendszeres mozgásra neki is szüksége van. Az idősebb kutya rendszeres mozgatása akkor is nagyon fontos, ha már nem tud olyan élénken sétálni, nem képes olyan nagy távokat megtenni, mint egykoron.

Tovább
Kutyaelegancia mesterfokon

Kutyaelegancia mesterfokon

Bár mostanában enyhe az időjárás, a február és a március még tartogathat meglepetéseket. A tél a kényelmes pulóverek, a meleg cipők és a puha takarók időszaka – nem csak a gazdának, de a kutyának is.

Tovább
Munka otthonról, kutyával – avagy megoldások home office idejére

Munka otthonról, kutyával – avagy megoldások home office idejére

A világjárvány kirobbanásakor nagyon sok munkáltató küldte home office-ba dolgozni munkavállalóit. Bár voltak, akik visszaálltak a régi rendszerre, sok helyütt megtartották az otthoni munkavégzést, akár gazdasági okokból, vagy hogy így védjék munkavállalóik egészségét az újra és újra fellángoló hullámokban, akár más ok miatt.

Tovább
Kell-e csizma a kutyának?

Kell-e csizma a kutyának?

Ahogy beköszönt a hideg, leesik az első hó, vagy havaseső, a közösségi média hírfolyama és a reklámok bővelkednek a ruhát, dzsekit, pulóvert viselő kutyák képeiben. Sőt, gyakori, hogy a cuki eb menő csizmában battyog a hideg a télben. De vajon tényleg kell cipőcske az eb lábára? Megfázhatnak a kutyalábak? Vagy megsérülhetnek a havas-jeges úton?

Tovább
Gondoskodás a kiskutyáról

Gondoskodás a kiskutyáról

Nem lehet elégszer leírni, hogy élő állatot ajándékozni nem szabad, legalábbis nem alapos megfontolás és tervezés nélkül. Ám ha a család hosszas kutatómunka után megtalálta az ideális fajtát, kiválasztotta a tenyésztőt vagy a megfelelő kutyát a menhelyen, és úgy döntenek, hogy ezzel ajándékozzák meg egymást az ünnepen, akkor az más helyzet.

Tovább
Kutyaruha – pro és kontra

Kutyaruha – pro és kontra

Eddig szerencsénk volt az ősszel, nem volt túl sok esős nap, és igazán hideg sincs. De ez nem marad így, előbb vagy utóbb jön a csapadék és a hideg. Már most is sok kabátos-pulóveres kutyát lehet látni az utcákon, míg mások csak most szerzik be a szezon diavtja szerinti kutyaruhákat.

Tovább