E-mail: pet4you@pet4you.hu

Kutya - Gondozás

Olcsóért hirdetett cukiságfaktorok

Hosszú évek óta a csapból is folyik a felelős állattartás, tele lényeges és fontos üzenetekkel, mint „ne vegyél szaporítótól”, „ne szaporíts”, „szedd fel a kutyasz@rt”, „koncoljuk fel a tűzijátékozókat”. Persze ehhez társul még a minden közösségi médiát elöntő cukiság áradat: édes kicsi kölyökkutyák és puha, ölelgetni való cicák képei. Persze, hogy mindenki szeretne magának otthonra is egy ilyen élő cukiságfaktort, és a klassz mondatokat elolvasva könnyű az elhatározás: én is felelős gazda leszek!

Tovább

Shopping turné Vol. 1.

Kiskutyát szeretne és el is döntötte, honnan, kitől, milyen ebet vesz? Felelősségteljes döntést hozott? Ha így van, akkor vélhetőleg felelősséggel szeretne felkészülni a kölyök érkezésére. Persze mondhatja, hogy van otthon minden, ami kell – majd elővesz egy műanyag tálat, meg néhány ócska takarót, de nem hinném, hogy ez az alapos felkészüléshez elegendő és az sem jó ötlet, hogy majd hazafelé úton a kölyökkel megáll vásárolni valahol.

Tovább

Alapvető felszerelések a kölyöknek

Sok mókás és vidám, kellemes dologgal szembesül a gazda, amikor kiskutya kerül a házhoz. Az egyik legvidámabb és legmókásabb rész még a kicsi megérkezése előtt van, különösen nőnemű gazdák számára: ez a bevásárlás.

Tovább

Útmutató a nyakörv használatához

Kutyanyakörv leginkább két különféle variációban léteznek: nylon és bőr konstrukcióban. A választásnál vegye figyelembe a kutya testalkatát. Nagyon fontos, hogy a kölyökkori méret korántsem egyezik meg a felnőttkorival.

Tovább

Elvesztett kedvencek

Szomorú valóság, de kedvencünket, amellyel az életünket hosszú éveken át megosztjuk, egyszer el fogjuk veszíteni. Persze tudatában vagyunk számunkra rövid élettartamuknak, de az idő mindig gyorsabban múlok, mint szeretnénk.

Tovább

Készítse elő otthonát a kölyöknek!

Egy új kiskutya érkezése a családba zökkenőmentes lehet, ha időben előkészít mindent érkezésére, beleértve az otthon átalakítását is. Persze az aprócska kölyök pillanatok alatt az ember szívébe lopja magát. Esetlen, elbűvölő, cuki, simogatnivaló apróság, még a majd nagyra növő eb is.

Tovább

Öreg kutyák

Öreg kutya nem vén kutya - tartja a mondás.  Egyes vélekedések szerint minden egyes kutyaév hét emberi évnek felel meg. Ha ezt alapul vesszük, egy tízéves kutya bizony már aggastyán. A korral pedig ők is megtapasztalják a fájdalmakat, betegségeket. Az öregkor ellen pedig nincs orvosság.

Tovább

A kölyök elválasztása és gondozása

Előbb vagy utóbb minden kiskutyát le kell választani az anyakutyáról, és hozzászoktatni a szilárd táplálékhoz. Persze ez természetes folyamat, hiszen maga az anyaállat is ösztönösen választja el őket a szopástól, de a gazda feladata segíteni a zökkenőmentes és egészséges átállást.

Tovább

Gondolatok a városi kutyatartásról

Környezeti szempontból lényeges a városi kutyák kérdése.  Életüket az ellentétek jellemzik. Napközbeni létük nyugodt és csendes, igencsak korlátozott kilátással a környező világra. 

Tovább