E-mail: pet4you@pet4you.hu

Kutya - Örökbefogadás

Mítoszok és tények a vak kutyákkal kapcsolatban

A vak kutyák a szívükkel látnak – tartja a mondás, de mit is jelent ez valójában? Rengeteg tévhit van a vak ebekkel kapcsolatosan. Sokakat éppen ezek a tévhitek tartanak vissza attól, hogy vak ebbel éljenek.  Ám a bennünk élő kérdések közül vajon melyek igazak és melyek azok, amelyek csak legendák?

Tovább

Pár alapszabály a vak kutyával való együttéléshez

Amikor egy kutya megvakul, gazdája kétségbe esik. Vak kutyát örökbe fogadni igen kevesen akarnak. De vajon a vak kutyák mennyiben és miben mások, mint a többi? Nos, ők ugyanolyan nagyszerű állatok és családtagok, mint bármelyik másik, egészséges kutya. Egyszerűen csak nem látnak....

Tovább

Fajtatiszta vagy keverék?

Akik kutyát szeretnének tartani, először azzal a kérdéssel szembesülnek, fajtatiszta vagy keverék legyen-e az új családtag. Persze azt mindenki tudja, hogy a fajtatiszta ebek között nem csak méretben, de karakterben és igényekben - szőrápolás, etetés, stb. -  is nagy eltérések vannak.

Tovább

Hogyan fogadj örökbe egy kutyát?

Ha örökbefogadáson gondolkodik, érdemes pár dolognak utánanézni, néhány információt begyűjteni.  Nem mindegy ugyanis, hogy a kutyát menhelyről, ideiglenes befogadótól vagy esetleg tenyésztőtől fogadja-e örökbe, ahogyan az sem, hogy illik-e az ön életviteléhez a választott kutya.

Tovább

Kinek milyen kutya való?

Egy négylábú, szőrös társ mindig jó hallgatóság, ráadásul mindig boldog, ha láthatja gazdáját.  Mindig akad egy széles váll (na jó, szőrös hát), amin sírni lehet. Van, aki elkíséri futni, kerékpározni, de a magányos utakon akár védelmet is biztosít.

Tovább

Fogadalmi lista örökbefogadó gazdák részére

Ha kutyát szeretne magához venni - akár vásárolni, akár örökbe fogadni - ígéretet kell tennie. Nem másnak, csakis saját magának és annak az állatnak, amiért felelősséget vállal. Tudja: "Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél."

Tovább

A több állat tartásának előnyei

Ha egyetlen négylábú társ sok örömet képes az ember életében csempészni, akkor logikusan több állat még több örömmel ajándékozza meg, nem? Ám annak ellenére, hogy a több állat több örömöt és mókát jelent, érdemes mérlegelni bizonyos kérdéseket, mielőtt egy újabb négylábút vinne a családba.

Tovább

Tippek az első közös hónapra örökbefogadott kutyájával

Az első pár nap, amikor az állat megérkezik új otthonába, mindig kritikus. A kutya összezavarodik, nem érti, hol van és mit is várnak tőle. Érdemes a családtagokkal egyeztetve egyfajta „menetrendet” összeállítani, így segítve át a kutyát az első napok nehézségein.

Tovább

Egy süket kutya örökbe fogadása

Süket kutyát nem sokan akarnak örökbe fogadni. Ne féljen a kihívásoktól. Némileg több figyelmet és munkát igényelnek ezek az állatok, de a törődést és a szeretetet meghálálják. A süketség pusztán egy állapot, mellyel együtt lehet élni. Sőt, boldogan lehet élni.

Tovább

Miért adják menhelyre a kutyákat és a cicákat?

Amerikai kutatók végeztek felmérést azzal kapcsolatban, miért adják a gazdák menhelyre a kutyájukat. Miért válnak meg azoktól, akik iránt hosszú évekre felelősséget vállaltak? A kutatás eredményeképpen megállapították, hogy az első hét ok kutyák és macskák esetében megegyezik.

Tovább