E-mail: pet4you@pet4you.hu

Zállatorvos

A kutya, a macska és a COVID-19

A kutyáknak, a macskáknak saját koronavírusaik vannak, amelyek nem fertőzik meg az embereket, és nem azonosak a most világkörüli turnén levő COVID-19 vírussal.

Tovább

A KORONAVÍRUS szabadlábon! (COVID-19 Q&A 1. rész)

A nézők kérdésekkel bombázzák a Zállatorvost a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, hát megpróbál válaszolni rájuk. Leginkább arra keresi a választ, hogy valóban cseppfertőzéssel terjed-e csak, illetve más felületeken hogyan viselkedik a vírus.

Tovább

Mennyire (nem) halunk meg? (COVID-19)

Mostanság, hogy tombol a járvány szerte a világban, mindenki sok és még több információt akar szerezni a koronavírusról. Nem kivétel ez alól a Zállatorvos is. Főleg, hogy a Vuhanból indult járvány elérte Európát, és pandémia, azaz világméretű járvány lett.

Tovább

Babéziózis kutyában - csak egyszerűen

Lassan tavasz lesz, és aktuálissá válik minden, a kullancsok által okozott betegség. Így a Lyme kór, de a babéziózis is. Nem árt belőlük újra és újra felkészülni, hogy kedvenceinket biztonságban tudhassuk.

Tovább

A Szuperbaktérium margójára: FÁGTERÁPIA

Mi a fág az a bakterifág? Mi fán terem? Baktériumokra szakosodott, gyilkos vírusok ezek, amelyek esetlegesen biolgóiai fegyverként is használhatók a baktérium ellen, Vagy valami ilyesmi.

Tovább

Lyme-kór - csak egyszerűen (2. rész) (ÚJRATÖLTVE)

A Lyme-kór nem lime okozta kór. Sokkal inkább rusnya kullancsok okozta, ronda, változatos és igen kellemetlen tünetekkel bíró betegség. Ráadásul az egészet BB okozza, ami sajnos nem Bridget Bardot. Nem olyan szép, nem olyan okos, viszont a fertőzött kullancsok marásával fertőzi az embereket és az állatokat is. Az előző részből mindezt megtudhattuk...

Tovább

Lyme-kór - csak egyszerűen (2. rész)

A Lyme-kór nem lime okozta kór. Sokkal inkább rusnya kullancsok okozta, ronda, változatos és igen kellemetlen tünetekkel bíró betegség. Ráadásul az egészet BB okozza, ami sajnos nem Bridget Bardot. Nem olyan szép, nem olyan okos, viszont a fertőzött kullancsok marásával fertőzi az embereket és az állatokat is. Az előző részből mindezt megtudhattuk...

Tovább

Lyme-kór - csak egyszerűen (1. rész)

A Lyme-kór nem lime okozta kór. Sokkal inkább rusnya kullancsok okozta, ronda, változatos és igen kellemetlen tünetekkel bíró betegség. Ráadásul az egészet BB okozza, ami sajnos nem Bridget Bardot.

Tovább

Évvégi bakicunami

Az új év apropóján bakicunami ér el minket. Az ötletet a röntgenes videó adta, no meg a cica, aki mindig beleszól a felvételekbe, de legalábbis a farkincáját meg szeretné mutatni.

Tovább

A röntgen rejtelmei

A Zállatorvos "ezmiez" témában okosít minket. Most éppen a röntgen rejtelmeiről. Nem csak elmeséli, hogyan találták fel a röntgent, persze az állatorvoslás nagy örömére.

Tovább

Féligaz mese #2: A hörcsög és a Kaszás

Pitypang, a hörcsög kimúlt. Na de hogyan lehet ezt elmondani a kis gazdiknak? A szülő dolga lenne, vagy az állatorvosé? A váratlan bejelentés, miszerint Pitypang a hörcsög-mennyországban van, sírás-armageddont vált ki a srácokból....

Tovább

Leishmaniózis - csak egyszerűen

Már a cím is vicces. Hogyan lehet valamiről egyszerűen beszélni, amit ki sem tudunk mondani. Esélyesen pedig még nem is hallottunk róla. Pedig a leishmaniózis létező, egysejtű parazita, ami embert is képes fertőzni, de kutyákat mindenképp. A jó hír, hogy közvetlen fertőzésre nem sok esély van.

Tovább

Bőrférgesség - csak egyszerűen

Ki ne hallott volna napjaink réméről, a bőrférgességről. Még a szomszéd Rozika is szakértő a témában, pedig neki még aranyhörcsöge sincs. A sok szakértő pedig boldogan rémisztgeti a szomszédságot, ismerősöket. De mi az igazság?

Tovább

Nyelőcsőférgesség - csak egyszerűen

Annyi féle féreggel kell megismerkednie egy kutyagazdának, hogy néha elvész a bőség zavarában. Ha korábban nem lett volna hipochonder, az ismerkedés során biztos az lesz. Sőt, nem csak ő, de négylábú kedvence is. Kivéve, ha....

Tovább

Francia szívféreg - csak egyszerűen

Annyi minden lehet francia. A francia elegancia méltán híres, a francia sajtok világhírűek, az escargot, azaz a csiga az ínyencek eledele, de hallottunk már francia (kulcsos) nevelésről, igaz jóval inkább negatív aspektusban. Hát tán kevésbé jó hír, de létezik francia szívféreg is. Ja, és ennek köztigazdája a csiga....

Tovább

A Telekom Videós Gála jelöltje lettem! Szavazz rám!

UPDATE: a szavazás lezárult!

No, hát ezt is megértük! De mi az a telekom Videós Gála? No, megtudjátok, ha egy kis nasi kíséretében megnézitek a videót. Mindenesetre egy biztos: minden magenta színű a gálán, és a macskák tuti nem verik le a díjat, mert elég nehéz.

Tovább