E-mail: pet4you@pet4you.hu

Zállatorvos

A Szuperbaktérium margójára: FÁGTERÁPIA

Mi a fág az a bakterifág? Mi fán terem? Baktériumokra szakosodott, gyilkos vírusok ezek, amelyek esetlegesen biolgóiai fegyverként is használhatók a baktérium ellen, Vagy valami ilyesmi.

Tovább

Lyme-kór - csak egyszerűen (2. rész) (ÚJRATÖLTVE)

A Lyme-kór nem lime okozta kór. Sokkal inkább rusnya kullancsok okozta, ronda, változatos és igen kellemetlen tünetekkel bíró betegség. Ráadásul az egészet BB okozza, ami sajnos nem Bridget Bardot. Nem olyan szép, nem olyan okos, viszont a fertőzött kullancsok marásával fertőzi az embereket és az állatokat is. Az előző részből mindezt megtudhattuk...

Tovább

Lyme-kór - csak egyszerűen (1. rész)

A Lyme-kór nem lime okozta kór. Sokkal inkább rusnya kullancsok okozta, ronda, változatos és igen kellemetlen tünetekkel bíró betegség. Ráadásul az egészet BB okozza, ami sajnos nem Bridget Bardot.

Tovább

Évvégi bakicunami

Az új év apropóján bakicunami ér el minket. Az ötletet a röntgenes videó adta, no meg a cica, aki mindig beleszól a felvételekbe, de legalábbis a farkincáját meg szeretné mutatni.

Tovább

A röntgen rejtelmei

A Zállatorvos "ezmiez" témában okosít minket. Most éppen a röntgen rejtelmeiről. Nem csak elmeséli, hogyan találták fel a röntgent, persze az állatorvoslás nagy örömére.

Tovább

Féligaz mese #2: A hörcsög és a Kaszás

Pitypang, a hörcsög kimúlt. Na de hogyan lehet ezt elmondani a kis gazdiknak? A szülő dolga lenne, vagy az állatorvosé? A váratlan bejelentés, miszerint Pitypang a hörcsög-mennyországban van, sírás-armageddont vált ki a srácokból....

Tovább

Leishmaniózis - csak egyszerűen

Már a cím is vicces. Hogyan lehet valamiről egyszerűen beszélni, amit ki sem tudunk mondani. Esélyesen pedig még nem is hallottunk róla. Pedig a leishmaniózis létező, egysejtű parazita, ami embert is képes fertőzni, de kutyákat mindenképp. A jó hír, hogy közvetlen fertőzésre nem sok esély van.

Tovább

Bőrférgesség - csak egyszerűen

Ki ne hallott volna napjaink réméről, a bőrférgességről. Még a szomszéd Rozika is szakértő a témában, pedig neki még aranyhörcsöge sincs. A sok szakértő pedig boldogan rémisztgeti a szomszédságot, ismerősöket. De mi az igazság?

Tovább

Nyelőcsőférgesség - csak egyszerűen

Annyi féle féreggel kell megismerkednie egy kutyagazdának, hogy néha elvész a bőség zavarában. Ha korábban nem lett volna hipochonder, az ismerkedés során biztos az lesz. Sőt, nem csak ő, de négylábú kedvence is. Kivéve, ha....

Tovább

Francia szívféreg - csak egyszerűen

Annyi minden lehet francia. A francia elegancia méltán híres, a francia sajtok világhírűek, az escargot, azaz a csiga az ínyencek eledele, de hallottunk már francia (kulcsos) nevelésről, igaz jóval inkább negatív aspektusban. Hát tán kevésbé jó hír, de létezik francia szívféreg is. Ja, és ennek köztigazdája a csiga....

Tovább

Féligaz mese: Kutya vagy nem kutya?

Mese (vagy nem mese) az állatorvos életéről. Milyen az, amikor sok-sok beteg (vagy kevésbé beteg) ebbel a rendelőbe zarándokol sok-sok gazdi. Szokták mondani: nagy az Isten állatkertje. És a legelvetemültebb mindig a legzűrösebb napon szabadul be a rendelőbe.

Tovább

Első zállatorvosi kérdezz-felelek és GY.I.K.

Aki már látott Zállatorvos videót a különféle kórságokról, nyígságokról, tutira elgondolkodott azon, ki lehet ez a pasi. Ki az, aki ennyire humorosan, de mégis alaposan képes komoly, sokszor végzetes betegségekről értekezni. Nos, a Zállatorvos nem okoz csalódást. Hülye kérdésre hülye válasz, értelmes kérdésre alapos válasz dukál.

Tovább

A DNS-től az evolúcióig - csak egyszerűen (5. rész)

Mi az a DNS és mi az evolúció? DNS, gének, mutáció, evolúció - sci-fi filmekből ismert szavak. Ám ezek a kifejezések teljesen más megvilágítsába kerülnek a Zállatorvos tolmácsolásában. Tudományos alapossággal, ám mégis részletesen - öt rövid részben - ismertet meg bennünket e titokzatos világgal.

Tovább

A kullancsok lélegzetelállító kalandjai - csak egyszerűen (3. rész)

A kullancs veszélyes, a kullancs ronda, a kullancs fúj. A kullancs temérdek betegséget terjeszt, tele van mérgekkel, haszna pedig vajmi kevés. Mégis, igen keveset tudunk róluk, csak szimplán rettegünk, meg ne csípjen bennünket egy is. De kutya-macska-gazda vonalon mégis, mi a fontos, amit tudnunk kell?

Tovább

A kullancsok lélegzetelállító kalandjai - csak egyszerűen (2. rész)

A kullancs veszélyes, a kullancs ronda, a kullancs fúj. A kullancs temérdek betegséget terjeszt, tele van mérgekkel, haszna pedig vajmi kevés. Mégis, igen keveset tudunk róluk, csak szimplán rettegünk, meg ne csípjen bennünket egy is. De kutya-macsk.-gazda vonalon mégis, mi a fontos, amit tudnunk kell?

Tovább

A DNS-től az evolúcióig - csak egyszerűen (4. rész)

Mi az a DNS és mi az evolúció? DNS, gének, mutáció, evolúció - sci-fi filmekből ismert szavak. Ám ezek a kifejezések teljesen más megvilágítsába kerülnek a Zállatorvos tolmácsolásában. Tudományos alapossággal, ám mégis részletesen - öt rövid részben - ismertet meg bennünket e titokzatos világgal.

Tovább