E-mail: pet4you@pet4you.hu

Zállatorvos

A toxoplazmózis és az eltérített elme - csak egyszerűen

Amikor egy nő várandós lesz, hirtelen mindenki szakértővé válik toxoplazmózis ügyben, és vadul győzködik, hogy azonnal irtsa ki/ajándélkozza el/stb. a macskáját. Pedig ez az egysejtű élősködő sokkal inkább fertőz más módon, mondjuk nem  hőkezelt hús által.

Tovább

Uborkamagképű galandféreg (Dipylidium caninum) - csak egyszerűen

Uborkamagképű? Viccesen hangzik, de nem az. A galandféreg bizony ilyen. Kutyáink és macskáink bizony a bolhák által csodás gyorsasággal tudnak ezzel a féreggel fertőződni, sőt, hogy a helyzet még rosszabb legyen, mi, gazdák sem menekülünk tőlük. Szóval ahol bolha van, ott galandféreg is lesz. Hacsak...

Tovább

Veszettség - csak egyszerűen

Veszettségről egyszerűen? A veszettség minden, csak nem egyszerű. Félelmetes, halálos, rettenetes zombi-apokalpiszist idéző tünetekkel. Van azért jó hír is. Kicsiny hazánkban nem túl gyakori, alig-alig akad, hála az oltásnak és a rókáknak kiszórt spéci nasiknak. Azonkívül a vírus terjedése nem könnyű.

Tovább

Orsóférgesség - csak egyszerűen

Az orsóféreg bár csak kedvenceinkben lakozik, azért a gazdit is szereti, ha sorsa úgy hozza. Ja, és nem elég neki egy egyszeri, szimpla irtás. A Zállatorvos szerint a működése olyan, mint egy atomtengeralattjárónak. Vagy még bonyolultabb. Mert a féreg nem a világra tojik, hanem a petéket tojja a világra.

Tovább

Üdvözöllek a Zállatorvosnál!

Miről készít videókat a Zállatorvos? Meglepő módon kutyákról, macskákról, és az ő kórságaikról. És lehetőleg olyan módon, hogy egy jól fejlett dinnye is megértse. A doki előre szól: röhögni ér, de akinek nincs humorérzéke, és még állata sem, az meg se nyissa egyiket se.

Tovább

Gazdák a parazitológiában - csak egyszerűen

A parazitológia nem valami kellemes csengésű szó. Amúgy a videóból a végleges és köztigazda közötti különbséggel ismerkedhetünk. Merthogy a különféle élősködőknek is van gazdájuk, vagy gazdáik, nem csak a kutyának vagy a macskának.

Tovább

Toxoplazmózis - csak egyszerűen

Amikor egy nő várandós lesz, hirtelen mindenki szakértővé válik toxoplazmózis ügyben, és vadul győzködik, hogy azonnal irtsa ki/ajándélkozza el/stb. a macskáját. Pedig ez az egysejtű élősködő sokkal inkább fertőz más módon, mondjuk nem jól megmosott hús által.

Tovább

Szívférgesség - csak egyszerűen

Szívférgesség egyszerűen? Hát...nem vicces. A szívférgesség nem egyszerű. Sőt, bonyolult, félelmetes, és ha megbetegíti a kutyát, akkor meglehetősen drága is. Mondjuk a megelőzés mindig olcsóbb, de ehhez azért nem árt némi infó. Ugyanis nem elég, ha csak lecsapjuk a szúnyogot, merthogy ő a hibás.

Tovább