E-mail: pet4you@pet4you.hu

Blog

Nem szeretem idő van….

Ez a hétvége számomra maga volt a mennyország. A kedvenc tevékenységemet űzhettem, azaz az alvást, amit az Anyám szerint profi módon tudok csinálni. Ezt persze őnagysága megzavarta egy –egy sétával, mert szerinte muszáj lemenni, hiszen egy ilyen komoly ebnek nem illik benn kimenni. Amint kiértünk a lépcsőházból, azonnal lefékeztem magam.  Mondom neki, megbolondultál, ilyen időben egy lépést sem teszek, mert vizes lesz a testem, és megfázom.

Tovább

Szeretnék bemutatkozni!

Szeretnék bemutatkozni! Én vagyok Makka, a szőrös menhelyes. Legalább is az Anyám így hív. Nyolc éve kerültem a családhoz, ekkor három hónapos voltam, vagyis ennyi előnyöm van a mafla bullhoz képest, és ezért én vagyok az úr a háznál. Amikor megérkezett a bojler, kemény három napig elő sem mertem jönni. Mondtam, a fele sem tréfa, komolyan gondolják, hogy rám szabadítják ezt a valamit? A kutyák és a macskák „barátsága” közismert, hát tuti, hogy hajkurászni fog majd és meg akar enni.

Tovább

Mind megfagyunk!!

Eljött az ősz, vége a Rém imádott nyarának!!! Húsz fok alá került a hőmérséklet, hát, mondom, ez nem állapot, takarjon már be!  Mivel szobakutya vagyok, így a testem nem bírja a hideget, ugyanakkor a meleget sem. A rém szerint a hájam miatt utálom a meleget, mert az túlfűt, és nem ártana lefogynom, de ez hülyeség.

Tovább

Az én fényevő bullom

Olyan hihetetlenül sokáig volt szép idő, annyira kellemes volt a vénasszonyok nyara idén, hogy nem akarjuk elengedni. Igyekeztünk kihasználni minden egyes pillanatát, és az utolsó utáni pillanatig minél többet lenni a szabadban.

Tovább

Neveletlenek

Komolyan nem értem, hogy a szülők egy rlsze miért nem képes értelmesen nevelni a gyerekét, ha a kutyákról van szó. A végletek a menők, azaz v. Vagy szabadon hagyják, hogy a gyerkőc bármelyik kutyához odamenjen, mondván, nem kell féljen a gyerek.

Tovább

Szülinapi sirámok

A kutyák születésnapjáról is illik megemlékezni, főleg egy ilyen hányatott sorsú, végre révbe került eb tud nagyon örüni ilyenkor. Márton élete első éveiben nem sok szeretetet és ajándékot kapott, ezt igyekszünk pótolni, amennyire csak tudjuk.

Tovább

A sértődés magasiskolája

Most komolyan kérdem: van még ilyen sértődős fajta, mint a bullterrier? Mártonnak olyan lelke van, hogy egy mimóza sírva könyörögne neki a receptért. Persze csak akkor mimózalelkű, ha éppen jónak látja, és a sértődései az esetek többségében párhuzamban állnak alkalmi süketségével. Gyanítom a szelektív hallás szövődménye lehet a szende lélek.

Tovább

A lakótelep rettegett réme

Szóval a mai séta során megtudtam, hogy az a kutya, akit három éve én nevelek, akit esténként sétálni viszek, természetesen pórázon, legalább 15 kutyát harapott már meg. Ezt egy nagyon kedves vizslás gazdi szakértette , akinek a kutyájával 3 évvel ezelőtt volt egy afférunk.

Tovább

Márton és a hasfájás

A bullok igencsak haspókok, erre rá kellett jönnöm az elmúlt évek során. Nagyjából úgy működnek, mint egy porszívó, ami előttük van, azt beszippantják, mennyiségtől függetlenül. Márton sem kivétel, nagyon szereti a hasát, kicsit sem válogatós. Ám pont emiatt vigyázni kell vele a séták során, mert képes bármit felenni a földről.

Tovább

Traktoros Günther és a kőszegi diszkó

Amikor sétálni megyünk, és új arcokkal találkozunk, mindig kérik, mondjam már el, milyen egy bullterrierrel élni. Persze mindig elmesélem, igyekszem vlaóban jól összefoglalni ennek a különleges fajtának a jellemét. A napokban valahol az interneten találtam egy jellemzést, és bár néhol kissé...khm...szóval nem éppen veretes a nyelvezete, igazából tökéletesen leírja ezt a tökkelütött ebfajtát. Nagyjából Márton bull is ilyen.

Tovább

Bemutatom Makkát

Márton bull mellett él egy macska is, ez már éppen elég cáfolat a fajta vérengző fenevad jelzőjét cáfolandó. Hiszen ha egy kutya olyan nagyon vérmes, akkor hogyan tud együtt élni a kétéábúak mellett még egy macskával is. Szóval a család tagja még Makka macska is, aki néha Gizella, egyéblént meg királylány.

Szerintem ha neki kellene bemutatkoznia, és Mártonnal való kapcsolatát leírnia, akkor valahogy így tenné:

Tovább

Vallomás

Sokszor elgondolkodom azon, vajon megértik-e a kutyák, amikor elmondjuk nekik a velük kapcsoaltos gondolatainkat? A szidások mögött érzik-e a féltő szeretet, a simogatásban a köszönetet és a hálát, hogy hűséges társaink? Márton a legklasszabb ajándék az életemben, persze a gyermekem után. Puszta léte segített átvészelni nehéz napokat, segített talpra állni, mert megmutatta, mi az igazi felelősség és a feltételek nélküli, őszinte szeretet.

Tovább

A bull, ha fázik

Azt hiszem, lassan én leszek a lakótelepen a közröhej tárgya. Kényetelen leszek csőtestű ebemnek kutyaruhát venni. Azt mondjuk tudtam, hogy rövid szőrű fajta, nincs a testecskéjén hosszú és tömött bunda, hogy melegítse, de hát más rövidszőrű kutyákat is látok itt sétálni, és egyik sem utálja úgy a hideget, mint Márton. Mondjuk amikor elképzeltem kicsit plusszos vonalait cuki, kötött kabátkába csomagolva, hát hangosan felröhögtem. Remélem, nem kap kedvet ehhez a trendi viselethez, mondjuk valamelyik földszintes eb láttán, de hogy ilyeneket gondol, az tuti:

Tovább

Bulldog karácsonyt

Nem tudom, ki hogyan van vele, de nálunk nem szokás a kutyának méregdrága ajándékokat venni karácsonyra. Igyekszünk számára a lehető legjobbat megadni mindenből, legyen az táp, játék, állatorvosi kezelés, de az ünnep nálunk sokkal inkább a szeretetről és az együttlértől szól, semmint az ajándékokról.

Tovább

Balhé van...

Nem történt semmi különleges, "csak" a szokásos összezörrenés a család két négylábúja között. Bár Márton elég félelmetesnek néz ki, ráadásul a maga mindent letaroló testalkatával elég bulldózer hatású, azért azt tudni illik, hogy a sokkalta kisebb és gyengébb Makka macska a király a családban, így vannak összezörrenéseik. A mai balhéjukról Márton szerintem így nyilatkozna, bár gyanítható, hogy Makka mindezt kicsit másként adná elő.

Tovább

Szia! Én vagyok a bullterriered!

Ha Márton írni tudna, vagy leglább beszélni, amúgy emberi nyelven, akkor azt gondolom, hogy ilyeneket mondana nekem és Zsolesznek. Akkor el tudná mondani mindazt, ami abban a kemény koponyájában jár. Szerintem ilyesmiket gondol az én imádott raptorom.

Tovább

Márton, a durcimanó

Márton ma bedurcizott. A séta a mindene, képes napjában százszor kikönyörögni, hogy menjük, menjünk, menjünk. Különösen, hogy ilyenkor Makka terroruralmától is megmenekül röpke időre, na és banfázhat a környékbeliekkel, már akivel hagyják. Ha ő írna blogot magáról, ezt írta volna bele:

Tovább

Az örök hároméves

Temérdek dolgot megfigyeltem, amióta Mártonnal élek. Egy csomó olyan jellemzőt felfedeztem, amelyek egyetlen hivatalos kutyaleírásban sem szerepelnek.

Tovább

Történetünk kezdete

Az én bullos történetem négy éve kezdődött. Akkor még teljes családként fogadtuk örökbe az akkor két éves Hádészt, aki közben Márton lett. Aztán a papír szerinti, hivatalos örökbefogadó úgy döntött, hogy nem velünk folytatja tovább az életét, és hátrahagyva minket és Mártont, elment.

Tovább