A lakótelep rettegett réme

Mai sétám Mártonbullal élmény volt. Vagy nem. De mindenképp tapasztalás, és újabb visszajelzés arról, milyen sokan és mennyire félreismerik a bullteriert. Milyen sokan vannak még mindig azok, akik foggal-körömmel ragaszkodnak a sztereotípiákhoz, és esélyt sem adnak azok megcáfolására.

Szóval a mai séta során megtudtam, hogy az a kutya, akit három éve én nevelek, akit esténként sétálni viszek, természetesen pórázon, legalább 15 kutyát harapott már meg. Ezt egy nagyon kedves vizslás gazdi szakértette , akinek a kutyájával 3 évvel ezelőtt volt egy afférunk.

Történt ugyan is, hogy a vizslás ember hites felesége póráz nélkül sétáltatta kutyuskáját, aki úgy érezte, fontos, mi több, számára létszükséglet rámorognia és vicsorognia az én kutyámra. Márton ezt nem igazán kultiválta, mondhatjuk úgy is, támadásnak vette, és odacsípett neki. Értitek: nem megharapta, nem rátámadott és szétcincálta, hanem csak megnevelte a neveletlen kis bóklászót. Lett egy felületi hámsérülés a vizsla fülén, mert hát a nevelés néha apróbb sérülésekkel jár.

Ez volt az első "véres bull támadásunk". Kis idővel később egy bernáthegyi rontott rá a semmiből. A póráz nélkul sétáltatott nagy mackó rárontott a pórázon levő bullra, és  a fejére. Értitek: a vérengző, fenevad bull pórázon sétál, és a békés, mackós bernáthegyi a fejébe harap.

Ám mivel az emberek jó nagy hányada igencsak előítéletes, meg hát milyen hülyén hangzik már, hogy  "bernáthegyi támadás" ért egy gyilkos fenevadat, hát.sokkal jobban hangzik a lakótelepi pletykapartikon, hogy a ronda bull ártatlan kutyusokra támadt.

Mondjuk a vizslás pasi több támadásról beszélt, sőt, sok támadásról, ám én a többiről nem tudok. Lehet, ellopták őket a séta közben és a nevemben garázdálkodnak vele, miközben a póráz nélkül sétáltatott ebek gazdái révetegen, kutyájukra sem figyelve pletykálkodnak és riogatják a népeket a lakótelepen..Szegény bojlertestű kiskutyám.....