Biztonságos vezetés - kutyával

Biztonságos vezetés - kutyával

Közeledik a nyaralások szezonja, sok család indul útnak, akár belföldön, akár külföldön tervezi eltölteni a szabadságot. A pihenés persze akkor a legjobb, ha az egész család együtt van, ebbe pedig sok helyen a kutya vagy a cica is beletartozik. Nem csak sok szálloda, de a legtöbb apartman is szívesen fogad jól nevelt, megfelelően szocializált állatokat. Mások csak rövidebb kirándulásokat iktatnak be, de oda is magukkal viszik kutyájukat.

Tovább
Kutyával, esküvőre

Kutyával, esküvőre

Nem csak a mindennapokat, de bizony a nyári szezonban oly gyakori esküvőket is átjárja a babona. Az első ilyen, amit már minden menyasszony kislánykorától jól ismer, hogy az esküvő előtt a vőlegény nem láthatja a menyasszonyi ruhát. A babona szerint ez balszerencsét hoz. A ruha mellett a kiegészítők tekintetében is akadnak hiedelmek. Legyen a menyasszonyon valami új, ez általában a ruha, vagy a fehérnemű, hiszen ez a sikeres életet jelképezi. Legyen valami régi, ami lehet antik családi ékszer, a nagymama fátyla. Ez a menyasszony lányságát szimbolizálja. És kell valami kék, ami a tisztaságra utal, ez leggyakrabban a ruha alatt megbúvó harisnyakötő, vagy kék virág a hajban. És végül, de nem utolsó sorban kell valami kölcsön, ami arra emlékezteti a menyasszonyt, hogy mindig lesznek barátai és ott lesz a családja, akik segítenek bármiben.

Tovább
Kempingben, kutyával

Kempingben, kutyával

Ahogy melegszik az idő, közeleg a nyár, úgy válnak egyre vonzóbbá a kempingek, túrák nyújtotta lehetőségek. A kutya mindig kiváló partner az ilyen programokban, szeretik felfedezni a világot, járni az erdőt a gazdival, pancsolni egyet közösen a tóban. Szerencsére egyre több helyre engedik be jól nevelt négylábú társainkat, a kempingek ebben mindig is úttörők voltak. Persze ahhoz, hogy a nyaralás vagy a hétvégi kiruccanás boldog és önfeledt legyen, érdemes néhány dologra odafigyelni.

Tovább
Kutyakemény hidegben

Kutyakemény hidegben

Az utóbbi években egyre ritkábban találkozunk kemény téllel, de minden évben bízunk abban, hogy lesz egy kis hó, esély a szánküzásra, korcsoláyzásra, lékhorgászatra, vagy csak arra, hogy az ablakból szemléljük a havas, téli tájat. Ha már nincs is hónapokig tartó, fogcsirgató, jeges telünk,  azért nem is olyan régen volt rá példa, hogy befagyott a Balaton is. Szóval nem árt felkészülni, hiszen a kutyát akkor is ki kell vinnünk, amikor szikrázik a jég és vastag pelyhekben hull a hó.

Tovább
Boldog Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt!

Békés, boldog, szeretettel teli karácsonyi ünnepet kívánunk minden olavsónknak, és sok finom, egészséges falatot, gazditól kapott plusz játékidőt, állatorvos mentes napokat a kutyáknak és cicáknak.

Tovább
Mégis lesz durrogás...

Mégis lesz durrogás...

Sokan örültek, hogy az idei évben a világjárvány és a korlátozások egyetlen pozitív hozadéka a szilveszteri petárdázások és tűzijátékok elmaradása lesz. Nos, rossz hírt kell közülnünk. Ugyan a kijárási korlátozások miatt a szórakozóhelyek nem lesznek nyitva, és az utcán sem lehet majd bulizni, ünnepelni, a házibulikat pedig nem javasolják, a durrogtatást és a tűzijátékot semmi nem tiltja.

Tovább
Karácsonyi rombolások

Karácsonyi rombolások

A legtöbb gazdi számára a kutya vagy a cica családtag. Fényképükkel készülnek a karácsonyi üdvözlőlapok, sokan ajándékot is vettek és tettek nekik a fa alá, és ha – megfontoltan – nem is etetik őket az ünnepi asztalra, de igyekeznek nekik is valami különleges finomságot készíteni.

Tovább
Kutyák és karácsonyfák

Kutyák és karácsonyfák

Azok a családok, ahol kisgyermek volt vagy van, pontosan tudják, mennyi plusz feladatot jelent a karácsonyi ünnep körüli biztonság megteremtése. Nincs ez másként ott sem, ahol kutya, főleg ahol kölyökkutya van. Hiszen az eb, főleg, amíg kicsike, azt gondolhatja, hogy a fények, de leginkább a karácsonyfa az ő szórakoztatására rendeltetett valami. Ezért aztán meghúzgálja az ágakat, játszik a díszekkel, de akár fel is boríthatja a fát, hogy könnyebben hozzáférjen egy kipécézett függőhöz. A végeredmény pedig minden, csak nem boldog karácsony.

Tovább
Kutyák, macskák, karácsonyfák

Kutyák, macskák, karácsonyfák

Az adventi időszak a készülődésé. Mindig van mit tenni, hiszen ki kell választani a legjobb ajándékokat, be kell szerezni a karácsonyi menühöz a hozzávalókat. Sokan ilyenkor már nekiállnak sütni a családnak – de akár a kedvenceknek is néhány kutyakekszet, jutalomfalatot -, és persze be kell szerezni a karácsonyfát is. Ilyenkor, a sok rohanás közepette kevesebb idő jut négylábú kedvenceikre, akik nem biztos, hogy ennek annyira örülnek. Ők valahogy nem érzik át advent és karácsony szellemét, csak azt érzik, a gazdi nem foglalkozik velük annyit. Ha pedig így van, akkor egy kis rosszalkodással igyekeznek felhívni magukra a figyelmet.

Tovább
Téli meleg és biztonság

Téli meleg és biztonság

Ahogy elkezd csökkenni a kinti hőmérséklet, úgy húzunk elő egye melegebb ruhákat, pulóvereket, kabátokat a szekrényből. Ám kedvenceink nem tudnak így tenni, nem tudnak több réteget magukra húzni, ha úgy érzik, fáznak. Bár az utóbbi években elkerült minket a kemény tél, azért mindig reménykedünk egy kis hóban, fehér karácsonyban, és legalább egy csipetnyi igazi télben.

Tovább
Szükség van-e a kutyaruhára?

Szükség van-e a kutyaruhára?

Ahogy beköszöntenek az első, őszi napok, úgy jelennek meg az utcán a kavátos-pulóveres kutyák. Aztán a tél közeledtével, az egyre hidegebb, nedvesebb időjárással többen és többen lesznek a parkokban, kutyafuttatókban, sőt, esetenként a csizmás kutyalábak is megszokottá válnak. Ez az időszak arról is ismert, hogy fellángolnak a viták: vajon tényleg kell a kutyának ruha, kabát, pulóver?

Tovább
Halloween-i veszélyek

Halloween-i veszélyek

Halloween ünnepe ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep, melyet október 31.  éjszakáján, azaz a katolikus Mindenszentek ünnepe előtt tartanak. Bár elsősorban az angolszász országokban van hagyománya a Halloween-nek, egyre inkább megjelennek nálunk is az ünnephez kapcsolódó szokások.

Tovább
Őszi macskaságok

Őszi macskaságok

Az ősz a változás évszaka. A fák levelei sárga, barna és arany színre váltanak, majd lehullanak, az időjárás egyre hűvösebbre vált, az éjszakák már csípősek. Már a nap melege sem olyan erős, a természet felkészül a télre. Az évszak változása bizony hatással van a szervezetünkre és a hangulatunkra, de ugyanez igaz kedvenceinkre is.

Tovább
Száraz kutya az esőben

Száraz kutya az esőben

A nyár a legtöbb gazda számára egyet jelent azzal, hogy több időt lehet a kutyával a szabadban tölteni. Igaz ez az őszi, melegebb napokra, az indián-nyár szép időjárását sokan kihasználják. De eső ilyenkor is érkezhet, akár egy frissítő, nyári zivatar, akár egy kiadós, őszi eső. Az esős idő pedig több kosszal jár.

Tovább
Kerti parti kutyákkal

Kerti parti kutyákkal

A nyár a kerti partik, medencés bulik, grillezések időszaka. Az emberek – ha tehetik – a nap nagy részét a kertben töltik, és bizony ilyenkor a kutya körülöttük ugrál. Élvezi, hogy végre nem csak ő rója a köröket, hanem társasága is akad. Akinek van medencéje, az már jó eséllyel megtanulta, hogyan óvja kedvencét. Ám mi a helyzet a kerti sütögetésekkel, grill partikkal? Mert bizony a finom végeredménnyel kecsegtető, kellemes időtöltés is rejt magában veszélyeket a kutyák számára.

Tovább
Nyaraljunk együtt a kutyánkkal!

Nyaraljunk együtt a kutyánkkal!

Nem tudom, ki hogy van vele, de mi nyaralni is a kutyákkal járunk, nem szeretjük őket otthon hagyni más felügyeletére. Persze nagy felelősséget jelent egy ilyen nyaralás, hiszen bár egyre több helyen fogadnak örömmel ebeket, mehetünk velük szállodába,  apartmanba, étterembe is, de felelünk viselkedésükért. Sokszor írtunk már arról, hogy a kutya akkor boldog, ha kutyaként és nem emberként kezelik őket, de ez nem azt jelenti, hogy neveletlen ebként viselkedhetnek bárhol is.

Tovább
Hogyan védjük kutyánkat a nagy melegben?

Hogyan védjük kutyánkat a nagy melegben?

Nem hiszem, hogy akad olyan gazda, akinek ne jelentene gondot a nagy nyári melegben a folyamatosan friss, hideg víz biztosítása. Akár lakásban, akár kertben, udvaron tölti napjait a kutya, minél nagyobb a meleg, annál nagyobb szüksége van a friss vízre. Márpedig ha meleg van kinn, akkor a víz is hamar felmelegszik, és már nem lesz olyan üdítő.

Tovább
Ha a kutyának melege van....

Ha a kutyának melege van....

Az tavalyi nyár bizony odapakolt nekünk rendesen már eddig is.  Dőltek a melegrekordok, riadoznak a tévében, rádióban, mindenhonnan ömlött a jó tanács, mit kell tennünk, hogy elviseljük a nagy meleget. Ilyenkor az ember bekapcsolja a légkondicionáló berendezést, iszik egy kellemesen hideg, jeges italt, és máris jobban érzi magát. No de mi lesz idén, és mi a helyzet négylábú kedvenceinkkel?

Tovább
Hogyan készítsd fel a kutyát a tavaszra?

Hogyan készítsd fel a kutyát a tavaszra?

Nos, a tavasz megérkezett, sőt, a húsvéti napokra már kora nyári jó időt jósolnak. A lakásaikba zárt emberek vélhetően már ragyogóra takarították a lakást, kimostak minden tavaszi és nyári ruhát. Ideje kicsit a kutyára is gondolni – a sétáltatáson túlmenően is. Na de hogyan tudná felkészíteni ebéd a jó idő beköszöntére?

Tovább
Tuti tippek tavaszra

Tuti tippek tavaszra

Bizony, közeledik a tavasz! Ahogy változik az időjárás, mi is egyre gyakrabban gondolunk a közelgő Húsvétra, a tavaszi nagytakarításra, és minden egyéb, az évszakváltozás közeledtével járó feladatra. Ám ha nekiáll listát készíteni a teendőkről, a ruhák ki- és elpakolása, a tavaszi fáradtság elleni vitaminok beszerzése mellett ne feledkezzen meg kedvenceiről sem! Bizony, velük kapcsolatosan is akad pár feladat és óvintézkedés!

Tovább