Hosszú, forró nyár

Hosszú, forró nyár

Mi, emberek, már csak olyanok vagyunk, hogy nyáron a nagy melegre, télen a hidegre panaszkodunk. Mindig elmondjuk, mi mennyire kínlódunk, és persze állatainkra is kitérünk, ők borzalmasan szenvednek. Pedig sokkal egyszerűbb lenne megoldásokat keresni és találni, hogy enyhítsük az időjárás által ránk mért nehézségeket. Emlékszik, hogy kezdődik a dal: Hosszú, forró nyár, mesélt a boldogságról....

Tovább
A rémes tűzijáték

A rémes tűzijáték

Sok gazda számára augusztus huszadika és szilveszter napja maga a rémálom. A kutyák  ugyanis általában ijesztőnek találják a hangos, kiszámíthatatlan zajokat és az erős fényhatásokat, így számukra az ünnepi tűzijáték nem az élményről szól. Még egy látszólag magabiztos kutya is megrettenhet a tűzijáték ismeretlen hangjaitól.

Tovább
Útra kelünk...

Útra kelünk...

Itt a nyár, tombol a kánikula, sok család kel útra nyaralni, pihenni, wellnesezni. Sokuk fejében van kérdőjel, mi legyen a család négylábú kedvencével. Szívük szerint magukkal vinnék a kutyát, a cicát, de vajon hogyan fogadja őket a szálloda?

Tovább
Hőségriadó és lenyírt bunda

Hőségriadó és lenyírt bunda

Most, hogy tombol a kánikula, dőlnek meg a melegrekordok, minden média ezzel foglalkozik. Mi is sokszor írtunk már arról, milyen óvintézkedéseket kell tenni, hogy kedvenceink biztonságban átvészelhessék ezeket a napokat, heteket.

Tovább
Megérkezett a kánikula

Megérkezett a kánikula

Jön a meleg, izzik az aszfalt és izzanak a házak falai. Nem csak az embereknek, de az állatoknak is melegük van. Néha még a meleget kedvelő cicák is soknak találják a hőfokot, és árnyékosabb, hűvösebb helyre húzódnak. A nagyobb szőrű kutyák bizony megszenvedik a nagy meleget.

Tovább
Így lehet zökkenőmetes az órákon át tartó autózás

Így lehet zökkenőmetes az órákon át tartó autózás

A nyár beköszöntével sokan indulnak útnak, és sokan magukkal viszik kedvenc kutyájukat is. Ám mielőtt nekivágna a horvát vagy olasz tengerpartig tartó hosszú útnak, érdemes pár biztonsági óvintézkedést megejteni. Ha ezekről gondoskodik, szabadon élvezheti az utazás, gyönyörködhet a tájban, hiszen a kutya biztonságban lesz.

Tovább
Nyáron is sportosan

Nyáron is sportosan

Nyakunkon a nyár, ez az évszak pedig remek alkalom a sportolásra. Ráadásul akinek kutyája is van, annak jóval könnyebb a dolga, hiszen a kutya igazi ösztönző erő a mozgásra. Emellett a közös sportolás erősíti az állat és gazdája közötti kötődést, és hatékony módszer a plusz kalóriák elégetésére.

Tovább
A nyugodt kerti sütögetésért

A nyugodt kerti sütögetésért

A meleg, nyári idő sütést, főzést, medencés és grill partikat és hosszú, a kertben töltött napokat jelent. Persze mindezt a kutya is nagyon tudja élvezni, de azért nem árt pár óvintézkedést megtenni.

Tovább
Kutyás nyári 1*1

Kutyás nyári 1*1

Azt gondolja, csak az embereknek járnak a napvédő szerek? Hát nem! A kutyákat is védeni kell az ultraviola sugárzástól! De hogyan oldható meg, hogy kedvence élvezhesse a meleg nyári napokat, a fürdőzést, mégpedig anélkül, hogy a nap ártalmaitól kellene szenvednie?

Tovább
Hogyan védd meg kedvenced az élősködőktől?

Hogyan védd meg kedvenced az élősködőktől?

Egy felelős állattartó pontosan tudja, hogy a bolhák és kullancsok egész évben veszélyt jelentenek kutyáinkra és macskáinkra, emellett azzal is tisztában vannak, hogy a nyár közeledtével még nagyobb hangsúlyt kell helyezni a megelőzésre.

Tovább
Nyári veszélyek

Nyári veszélyek

Az úgynevezett szezonális betegségek elsősorban a téli és nyári, extrém időjárási körülmények között jelentkeznek. Ahhoz, hogy nyáron is biztonságban tudhassa kedvencét, érdemes tisztában lenni azzal, milyen veszélyek fenyegetik, és ezeket hogyan előzheti meg.

Tovább
Tuti tippek tavaszra

Tuti tippek tavaszra

Hosszabbodnak a nappalok, egyre melegebb az időjárás, nincs semmi akadálya annak, hogy a gazdi egyre több időt tudjon a szabadban tölteni négylábú kedvencével. A téli hibernáció után belevetjük magunkat a kerti munkákba, rendbe tesszük a házat, az udvart, azaz előkészítünk mindent a tavaszra és a nyárra.

Tovább
Tavaszi lomtalanítás kutyáséknál

Tavaszi lomtalanítás kutyáséknál

Tavasszal nem csak a lomtalanítás indul meg a nagyvárosokban, de a háziasszonyok nekilátnak a nagytakarításnak is. Ennek bizony része a feleslegessé vált dolgok szanálása is, ha pedig előfordulnak olyan tárgyak, amelyek akár sérülést okozhatnak a kutyának, ideje kicserélni azokat.

Tovább
A veszélyes tavaszi napsütés

A veszélyes tavaszi napsütés

Itt a tavasz, egyre többet és egyre erősebben süt a nap. A nap azonban nem csak finoman melengető és tápláló D-vitamint adó, de bizony káros sugarai komoly problémákat is okozhatnak. Mi, emberek ezt tudjuk, és igyekszünk védekezni a túlzott napsütés ellen, de mi a helyzet a kutyákkal?

Tovább
Állatokkal, szállodában

Állatokkal, szállodában

Közeledik a március 15-i hosszú hétvége, a húsvéti ünnepek, sok család kel útra pihenni, wellnesezni. Sokuk fejében van kérdőjel, mi legyen a család négylábú kedvencével. Szívük szerint magukkal vinnék a kutyát, a cicát, de vajon hogyan fogadja őket a szálloda?

Tovább
Tavaszi allergiaszezon

Tavaszi allergiaszezon

Bár még a hideg téli napokat tapossuk, a tavasz már egyre közelebb van. Sok helyen a tavaszi virágágok elkezdték kidugni fejüket a föld alól, a nap sugarai napról napra melegebbek. Ám a tavasz a sok szépség mellett sok kellemetlenséget is hozhat, főleg azok számára, akik allergiásak.

Tovább
Valentin nap a kutyával

Valentin nap a kutyával

A Valentin nap a szerelmesek napja, ám nagyon sokan élnek társ nélkül, kutyájukkal osztva meg mindannapjaikat, bánatukat, örömüket. Sokszor írtunk már arról, hogy sok ember egyfajta unoka-, gyerek- vagy társpótléknak tartja a kutyáját, és így is kezeli őt.

Tovább
Téli veszélyek a szabadban

Téli veszélyek a szabadban

Télen sötétebbek a napok, hideg van, fázunk. Ám a tél nem csak lehangoló és kellemetlen tud lenni, de akár veszélyes is. Ám ha ismeri a lehetséges veszélyeket, akkor időben óvintézkedéseket tud tenni ellenük, így pedig a kutya és a cica is biztonságban és egészségben élvezheti a téli napokat.

Tovább
Ha hideg van odakinn....

Ha hideg van odakinn....

Télen a levegő hideg és száraz, vagy éppen ónos eső, hó esik. Mindenki számára ismerős, mennyire kellemetlen ez az állatok számára, hiszen mancsuk fázik, a talppárnák berepednek, viszketnek, a bőrük pedig hámlani kezdhet.

Tovább
Kinti kutyák a téli hidegben

Kinti kutyák a téli hidegben

Bár egyre többen hangoztatják, hogy kutyának a lakásban van a helye, ez egyszerűen nem igaz. Szükségük van a szabadban töltött időre, a mozgásra, és tény, hogy vannak olyan fajták, melyeket egyszerűen képtelenség a lakásban tartani.

Tovább