Karácsonyi és újévi ételek veszélyei

Karácsonyi és újévi ételek veszélyei

A család hosszú heteken át készül a karácsonyra, az év utolsó hetének menü összeállítása komoly tervezést igényel. Ki mit szeret, mit nem, mit ehet, mire allergiás, mivel várjuk a vendégeket, és még temérdek kérdés felmerül.

Tovább
Karácsony kutyával, macskával

Karácsony kutyával, macskával

Akkor igazi az ünnep, ha abban mindenki részt vesz, beleértve természetesen a család állatait is. De hogyan kivitelezhető ez úgy, hogy ne legyen megterhelő, stresszes az állatnak? A szagok, illatok, az ételek és emberek nyüzsgése, a karácsonyfa, a díszek és a fények elegendőek lehetnek a legtöbb kutya túlzott stimulálásához, a cicák stresszes állapotához.

Tovább
Vidáman az ünnepvárás alatt

Vidáman az ünnepvárás alatt

Az elmúlt év legtöbbünk számára nem volt túl vidám. A sok lezárás, korlátozás, a pandémiával járó ismeretlen és szokatlan dolgok mindenkit megviseltek. Vágyunk hát arra, hogy at ünnepi szenzonben valami jó történjen végre.

Tovább
Adventi készülődés és a díszek

Adventi készülődés és a díszek

Advent, a karácsonyi szezon az év legcsodásabb ünnepe. Kicsik és nagyok együtt készülnek, a fényeket csodálva várják heteken át az ünnep napjait. A legtöbb család már november végén elkezdi nem csak lelkét, de az otthonát is feldíszíteni, ám ahol kutyák és/vagy cicák is élnek, ez már nem is olyan könnyű feladat.

Tovább
Halloween-i veszélyek

Halloween-i veszélyek

Halloween ünnepe ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep, melyet október 31.  éjszakáján, azaz a katolikus Mindenszentek ünnepe előtt tartanak. Bár elsősorban az angolszász országokban van hagyománya a Halloween-nek, egyre inkább megjelennek nálunk is az ünnephez kapcsolódó szokások.

Tovább
Ősszel is tudatosan

Ősszel is tudatosan

Itt van az ősz, itt van újra. A nyári tikkasztó hőség elhalványult, a gyerekek újra iskolába járnak, újra indult a munkába és iskolába rohanás, a kevesebb szabadidő, az esős és ködös napok időszaka. Ha mindez nem lenne elég, a hidegebb időjárástól az ünnepi dekorációig számos veszélyt kell figyelembe venni, ha szeretnénk kedvenceinket biztonságban tudni.

Tovább
Őszi mérgek

Őszi mérgek

Ősszel, amikor elkezdenek hullani a falevelek, és a nap melege már nem annyira égető, sok gazda indul kirándulásra kedvencével. Az ősz szépséges színei, a kellemesebb időjárás vonzó programokra ad lehetőséget. De mint minden évszak, ez is tartogat veszélyeket.

Tovább
Őszi kalandozások kutyával

Őszi kalandozások kutyával

Az ősz igen kedvelt időszak az utazásra, hiszen sokfele még kellemes, nyárias idő van, és a vénasszonyok nyara is ideális a pihenésre. Kedvencét sok gazda családtagnak tekinti, és akkor sem hagyja otthon, ha kirándulni, nyaralni, pihenni indul, akár messzebb tájakra is.

Tovább
Az ünnepi tűzijáték és az állatok

Az ünnepi tűzijáték és az állatok

A legtöbb ember szereti a tűzijátékot. Ha éppen nem jut eszébe a politikai felhangokat figyelni, akkor álmélkodva szemlélni a csodás fényeket, legyen az akár a közelgő nagy ünnep fényparádéja, vagy csak a szomszéd születésnapi bulijának tűzijátéka. De akármennyire is szeretjük mi, kedvenceink már kevésbé rajonganak érte.

Tovább
Kutyák, túrák, kempingezés

Kutyák, túrák, kempingezés

Javában tombol a nyár, melegszik a hőmérséklet. Sokan anyagi megfontolásból, mások a vírus és a járvány miatt inkább hazai pihenési lehetőséget választanak, és ha már így van, hát felmerül, miért ne vinnék magukkal kedvenc négylábú barátjukat is.

Tovább
Biztonságos kert a kutyának

Biztonságos kert a kutyának

Amikor valaki kertes házba fogad be vagy vásárol kiskutyát, vagy akár felnőtt ebet, gondoskodnia kell arról, hogy ne csak a ház, de a kert, az udvar is biztonságos legyen az állat számára. Az, hogy a lakásban minden tökéletes, azaz a veszélyes növények, kábelek, vegyszerek, gyógyszerek nem elérhető helyen vannak, csak a kezdet.

Tovább
Kerti grill és BBQ

Kerti grill és BBQ

Tombol a nyár, csúcsra járnak a boltok grill részlegei. A baráti kerti partik és sütögetések egymást érik. Míg mindez jó időtöltés a családnak, a baráti körnek, ahol kutya vagy cica, esetleg mindkettő él a családdal, érdemes pár dologra odafigyelni. Csak így lesz mindenki számára biztonságos ez a nagyszerű program.

Tovább
Nagy melegben, kényelemben

Nagy melegben, kényelemben

Bár a hosszú, téli hónapok után sokan már alig várják a nyarat, a meleget, a napsütést, azért azt is tudjuk, hogy a meleg nem csak sok kényelmetlenséget, de veszélyeket is rejt magában, mind az emberek, mind házi kedvenceink számára.

Tovább
Forró napok, komoly bajok

Forró napok, komoly bajok

A nyári nap meleg, égető sugarai nem csak az emberek, de a kutyák számára is rejtenek veszélyeket. Bizony, kedvenceink ugyanúgy le tudnak égni, sőt, napszúrást is kaphatnak, ahogyan mi, sőt, extrém esetben náluk is kialakulhat bőrrák.

Tovább
Biztonságos vezetés - kutyával

Biztonságos vezetés - kutyával

Közeledik a nyaralások szezonja, sok család indul útnak, akár belföldön, akár külföldön tervezi eltölteni a szabadságot. A pihenés persze akkor a legjobb, ha az egész család együtt van, ebbe pedig sok helyen a kutya vagy a cica is beletartozik.

Tovább
Kutyával, esküvőre

Kutyával, esküvőre

Nem csak a mindennapokat, de bizony a nyári szezonban oly gyakori esküvőket is átjárja a babona. Az első ilyen, amit már minden menyasszony kislánykorától jól ismer, hogy az esküvő előtt a vőlegény nem láthatja a menyasszonyi ruhát. A babona szerint ez balszerencsét hoz.

Tovább
Kempingben, kutyával

Kempingben, kutyával

Ahogy melegszik az idő, közeleg a nyár, úgy válnak egyre vonzóbbá a kempingek, túrák nyújtotta lehetőségek. A kutya mindig kiváló partner az ilyen programokban, szeretik felfedezni a világot, járni az erdőt a gazdival, pancsolni egyet közösen a tóban.

Tovább
Kutyakemény hidegben

Kutyakemény hidegben

Az utóbbi években egyre ritkábban találkozunk kemény téllel, de minden évben bízunk abban, hogy lesz egy kis hó, esély a szánküzásra, korcsoláyzásra, lékhorgászatra, vagy csak arra, hogy az ablakból szemléljük a havas, téli tájat.

Tovább
Boldog Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt!

Békés, boldog, szeretettel teli karácsonyi ünnepet kívánunk minden olavsónknak, és sok finom, egészséges falatot, gazditól kapott plusz játékidőt, állatorvos mentes napokat a kutyáknak és cicáknak.

Tovább
Mégis lesz durrogás...

Mégis lesz durrogás...

Sokan örültek, hogy az idei évben a világjárvány és a korlátozások egyetlen pozitív hozadéka a szilveszteri petárdázások és tűzijátékok elmaradása lesz. Nos, rossz hírt kell közülnünk.

Tovább