Állatokkal, szállodában

Közeledik a március 15-i hosszú hétvége, a húsvéti ünnepek, sok család kel útra pihenni, wellnesezni. Sokuk fejében van kérdőjel, mi legyen a család négylábú kedvencével. Szívük szerint magukkal vinnék a kutyát, a cicát, de vajon hogyan fogadja őket a szálloda?

1. Derítse fel az internetet

Az internet komplett listát kínál olyan helyekről, ahol szívesen látják a kedvenceikkel érkező gazdákat, legyen szó étteremről, szállodáról vagy szabadidős programokról. Oldalunkon is tud böngészni ezek között.

2. A szállodák házirendje

Minden szállodának van házirendje, érdemes ezt elolvasni a foglalás előtt. Vannak szállodák, ahová beengedik az állatokat, de a házirend tiltja, hogy felügyelet nélkül a szobában maradjanak. Nem biztos, hogy a többi vendég örül, ha a szobában egyedül maradó, az idegen helyen riadt kutya sír, szűköl, amint a gazdái kiteszik a lábukat, akár egy vacsora, vagy városnézés erejéig. Gondolja át, tudja-e vállalni, hogy mindig, midnenhová magával viszi kedvencét, vagy meg tudja-e finanszírozni, hogy távollétében felügyelet alatt legyen.

3. A felszerelések

Ahhoz, hogy a kutya vagy a cica minél kényelmesebben, komfortosabban érezze magát az idegen helyen, szükség lesz pár felszerelésére. Az ágya, a tálkái, a kedvenc játéka mindenképp kerüljön be a csomagba.

spicc félig a nyitott szállító táskában fekszik

4. Víz és táp

Az utazás mindig stresszel jár, vannak állatok, amelyek erre bélrendszeri panaszokkal reagálnak. Mindenképp vinni kell elegendő adagot a megszokott eledeléből, de jó ötlet egy-két flakon vizet is betenni, mely nem csak az utazás idejére, de egy-két napra is kitart.

5. A dokumentumok

Mindenképp vigye magával az állat törzskönyvének egy másolatát (ha van) és az oltási bizonyítványát vagy útlevelét. Nem árt, ha ebben van egy fotó is az állatról. Indulás előtt ellenőriztesse a chipet, és a még nagyobb biztonság kedvéért tegyen azonosító bilétát a nyakörvére, rajta a gazda nevével, telefonszámával.

6. Fontos helyek

Mielőtt lefoglalná a szállodát, nézze meg, van-e a közelben elérhető állatorvosi rendelő, az milyen nyitvatartással működik és hogyan juthat oda, ha nem autóval utaznak. Érdeklődjön, hogy ha nem lehet a szobában felügyelet nélkül hagyni az állatot, van-e a közelben olyan személy, aki tudja vállalni a kutya vagy a macska felügyeletét, amíg távol vannak.

cica a repülőgép ablakánál nézelődik

7. Biztonságban

A cica is megtanítható a hám és a póráz viselésére, így akár ő is vihető a kirándulásokra. Persze ehhez időben el kell kezdeni a tanulást. Csomagoljon elsősegély készletet, és ne felejtse ki belőle a rendszeresen szedett gyógyszereket sem. A szobában nézze át, nincs-e olyan hely, ahova be tud bújni, be tud szorulni az állat. Ha talál ilyet, rekessze el. Ügyeljen az elektromos vezetékekre is.

8. Nagyobb szoba

Próbáljon meg olyan szobát foglalni, ahol kicsivel nagyobb a tér, nagyobb a fürdőszoba. Ez macskák esetében fontos lehet, hiszen az úti alomtálat valahol el kell helyezni.

Ajánlott cikkek

Pancsoláskor tilos!

Pancsoláskor tilos!

A meleg nyári napokon sok gazdi érzi jó ötletnek elvinni a kutyát úszni, akár egy tóra, akár folyóhoz. Ám érdemes ezt az elsőre jónak tűnő ötletet kétszer is átgondolni. Lehet, hogy úgy gondolja, a kutyák szeretik a vizet és a pancsolást, sok esetben ez n