E-mail: pet4you@pet4you.hu

Macska - Örökbefogadás

Nyári macsKaland

A közösségi médiában időről időre felbukkan egy kép, melyen egy cukrászda szövege látható. Eszerint az a gyermek, akit szülei hagynak szabadon, felügyelet nélkül garázdálkodni, nem csak ingyen kávét, de ajándék kiscicát is kap. Azt persze tudjuk, hogy a kutya nem karácsonyi ajándéknak való, és a kutyatartást felelős, közös döntés kell, hogy megelőzze. No, ez a hirdetés is jópofa és kedves, de persze senki nem gondolhatja komolyan, hogy anyuka a telefont nyomkodja, a gyerek meg vandálkodik, és a végén, mintegy büntetésként – persze anyuka számára bünti -, majd egy cuki kiscicával tér haza a család.

Tovább

A kiscica elnevezése


Nagy várakozás előzi meg a napot, amikor az új kiscica hazakerül. Minden családtag számára kérdés, mi lesz a kicsi neve. Van, hogy csak úgy kipattan valakinek a fejéből a név, máskor meg hosszú napok gondolkodása hoz eredményt. Érdemes a család minden tagját bevonni a névválasztásba, higgye el, akár jó móka is lehet.

Tovább

Kölyök cica vagy felnőtt macska?

Mielőtt cica-szerző akcióba kezdene, érdemes eldönteni, milyen macskára vágyik. Kölyök legyen vagy felnőtt? Hosszú- vagy rövidszőrű? Fajtatiszta vagy házi? Nőstény vagy kandúr? Cirmos, foltos vagy egyszínű? Tenyésztőtől vásárolt vagy menhelyi?

Tovább

Az ideális macska megtalálása

Európa legtöbb országában, így Magyarországon sincs macskahiány. Elég kinyitni az ajtót vagy a kaput, és máris besétál rajta egy cica. Nagy a választék, hatalmas a kínálat, a lehetőségek tárháza, no de akkor hogyan lehet megtalálni a megfelelőt?

Tovább

Amit érdemes megfontolni macskavásárlás előtt

Valószínűleg nincs olyan gyerek, amelyik ne kérte volna a szüleitől, hogy lehessen valamilyen háziállata. Vannak szülők, akik ezt sosem engednék meg, mások elgondolkodnak, hogy életvitelükhöz egy kutya vagy egy cica illene-e inkább.

Tovább

A több állat tartásának előnyei

Ha egyetlen négylábú társ sok örömet képes az ember életében csempészni, akkor logikusan több állat még több örömmel ajándékozza meg, nem? Ám annak ellenére, hogy a több állat több örömöt és mókát jelent, érdemes mérlegelni bizonyos kérdéseket, mielőtt egy újabb négylábút vinne a családba.

Tovább

Miért adják menhelyre a kutyákat és a cicákat?

Amerikai kutatók végeztek felmérést azzal kapcsolatban, miért adják a gazdák menhelyre a kutyájukat. Miért válnak meg azoktól, akik iránt hosszú évekre felelősséget vállaltak? A kutatás eredményeképpen megállapították, hogy az első hét ok kutyák és macskák esetében megegyezik.

Tovább