A kiscica elnevezése


Nagy várakozás előzi meg a napot, amikor az új kiscica hazakerül. Minden családtag számára kérdés, mi lesz a kicsi neve.

Van, hogy csak úgy kipattan valakinek a fejéből a név, máskor meg hosszú napok gondolkodása hoz eredményt.

Érdemes a család minden tagját bevonni a névválasztásba, higgye el, akár jó móka is lehet.

Ragaszkodás a hagyományokhoz

Egyszerű módja a névválasztásnak, ha a múltjában keresgélve választ nevet és gyermekkori kedvenc macskája után nevezi el kedvencét. Ugyanígy szinte hagyomány, hogy például a családba másodikként érkező kedvenc neve Junior lesz.

Népszerűségi verseny

A babanevek nem csak babáknak valók, főleg nem az angolszász eredetűek. Ha rákeres az interneten, hihetetlen egyezést fog találni a legnépszerűbb cicanevek és a gyermeknevek között. Persze a népszerűségi lista országonként változó, de az angolszász területeken sok érdekességre lelhet.

Különlegességek

Ha nem szeretne a cicának gyakori nevet adni, vagy úgy gondolja, hogy a menhelyről befogadott macska neve nem tetszik önnek, túl unalmas, keressen valami különlegeset.

Keressen vagy akár kreáljon különleges nevet! Vonja be a játékba barátait, családtagjait és észre fogja venni, a lehetőségek száma végtelen! Már csak a cicához leginkább illőt kell kiválasztani a számtalan variáció közül.

A macskák hét élete

Egy másik módszer, hogy egyszerűen megfigyeli a macska viselkedését. Ha van rá mód, lesse meg, hogyan játszik alomtestvéreivel. Személyiségének feltérképezése segít a névválasztásban. Kalandozó, magányos, haspók természete nagyon klassz névötleteket adhat.

A tudományosság

Kutatók megfigyelték, hogy a macskák reagálnak az emberi hangra. Sőt, bizonyos hangokra másként reagálnak. Nem véletlen, hogy a macska válasza az emberi hangra egy magas hangú „miau”. Az is tény, hogy a nők hangjára sokkal intenzívebben reagálnak, mint a férfiakéra, hiszen az általában magasabb.

A macskák csak akkor használják a nyávogást, mint kommunikációs eszközt, ha az embernek szól. Az egymás közötti kommunikáció nyávogás nélkül zajlik a macskák között.

Érdemes megfigyelni, hogy a cicák a hosszú „e” hangot tartalmazó nevekre is intenzívebb reakciót mutatnak.

Az első benyomás

Sokan az első benyomás alapján nevezik el cicájukat. Ránéznek és már be is ugrik a név. Egy burmai vagy bombay sötét árnyalatai, egy cirmos mintázat jó ötleteket adhat.

Az ősök útja

Bizonyos fajták esetében az ősi örökség adja a névötletet. Egy egyiptomi maura nézve az ősi istenségek jutnak a gazda eszébe, míg a japán farok nélküli cicáról a szerencsehozó talizmán villan be Nézzen utána a választott fajta eredetének, és máris temérdek névvariáció jut majd eszébe.

Ajánlott cikkek