Jelen Általános Felhasználási Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) tartalmazza a Pet Show Time Production Kft. (továbbiakban Szolgáltató) tulajdonát képező és üzemeltetésében lévő www.pet4you weboldalon (továbbiakban: Honlap) keresztül elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő általi használatának feltételeit.

 

1. SZOLGÁLTATÓ

Név:

Pet Show Time Production Kft.

Székhely:

1161 Budapest, Rákosi út 93.

Levelezési cím:

1161 Budapest, Rákosi út 93.

Cégjegyzékszám:

01-09-187984

Bejegyző Bíróság:

Budapesti Törvényszék mint Cégbíróság

Adószám:

24893413-2-42

Email cím:

pet4you@pet4you.hu

 

2. REGISZTRÁCIÓ

A Honlapon történő böngészés regisztráció nélkül is lehetséges, azonban egyes funkciók (pl. hirdetés feladása) használata regisztrációhoz kötött.

Felhasználó regisztrálni, a „Regisztráció” menüpontra kattintást követően a regisztrációs felület értelemszerű kitöltésével tud.

A regisztrációt követően a regisztráció megerősítésére nincs szükség, azonban a Felhasználó a regisztráció megtörténtéről emailben értesítést kap. Ha az email elolvasását követően a Felhasználó tudja, hogy a regisztrációt a Honlapon nem végezte el és másnak arra engedélyt nem adott, úgy haladéktalanul jelezze a Szolgáltató részére.

A Felhasználó továbbá Facebook adatainak megadásával is regisztrálni tud a „belépés Facebookkal” feliratra kattintva.

Szolgáltatót a Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető bármilyen késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha a Felhasználó a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

A jelszó módosítására is lehetőség van a felhasználói fiókban, ha pedig a Felhasználó elfelejtette jelszavát, akkor a „Elfelejtett jelszó”-ra kattintva igényelhet a Szolgáltatótól új jelszót a belépéshez. A Szolgáltató által generált jelszó a belépés után módosítható.

A regisztráció elküldésével a Felhasználónak a jelölőnégyzet kipipálásával el kell fogadnia az ÁSZF valamint az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat. Felhasználó a regisztráció során a Szolgáltató hírlevelére is fel tud iratkozni, szintén a jelölőnégyzet kipipálásával.

A sikeres regisztrációt követően a Felhasználó a „Belépés” menüpont alatt a belépési adatait megadva (e-mail cím, jelszó) tud belépni a Honlapra.

Felhasználó jogosult a regisztrációjának törlését kérni a pet4you@pet4you.hu e-mail címre küldött üzenettel, illetve a felhasználó fiókjában is törölni tudja a „regisztráció törlése” gombra kattintva. Az üzenet megérkezését követően Szolgáltató gondoskodik a regisztráció törléséről az adatkezelési tájékoztatóban meghatározottak szerint. Felhasználó felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből és minden a Honlapon keresztül tett bejegyzése, hozzászólása, hirdetése is eltávolításra kerül az oldalról. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód és új regisztrációra van szükség.

A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Felhasználó a felelős. Amennyiben Felhasználó tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

Felhasználó vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

3. HONLAP ÉS AZ AZON ELÉRHETŐ FUNKCIÓK HASZNÁLATA

3.1. Fajtakereső

A „Fajtakereső” menüben a Felhasználó tájékoztatást kaphat az egyes kutya és macska fajtákra vonatkozóan. Valamely fajtára kattintva megjelenik az adott fajtájú kutyára vagy macskára vonatkozó rövid ismertető, mely tartalmaz minden szükséges adatot (pl. mozgásigény, természet, méretek stb.) ahhoz, hogy a Felhasználóval az adott fajtát megismertesse.

3.2. Kölyökidő

A „Kölyökidő” menüpontban a Felhasználó betekintést nyerhet a kölyökkutyák és macskák fejlődési szakaszaiba, az egyes életkorban esetlegesen szükséges táplálkozási, ápolási és egyéb szükségletek kezelésével összefüggő teendőkbe.

3.3. Cikkek

A „Cikkek” menüpontban a Szolgáltató által írt szakmai cikkek találhatóak, melyek kizárólag tájékoztatási célokat szolgálnak. A cikkek szőrápolástól az egészséggondozáson át a lehetséges kültéri programokig sokféle információt tartalmaznak. A megjelenített cikkekben találhatóak olyan információk, melyeknek esetleges gyakorlati alkalmazásához megfelelő szakmai tudás szükséges, úgy minden esetben kérje ki az állatorvos véleményét mielőtt Felhasználó elkezdené használni, alkalmazni.  Ha a Felhasználó a figyelmeztetés ellenére, szakmai segítség kérése nélkül alkalmaz bármely a Honlapon elérhető cikkben tájékoztató jelleggel leírt szőrápolási, ahhoz szükséges készítményt vagy egyéb a kedvencünk egészségi állapotát befolyásolható tevékenységet, úgy azért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. Minden információ KIZÁRÓLAG tájékoztató jellegű, kizárólag állatorvos jóváhagyását követően alkalmazható.

3.4. Felhasználó fiókban elérhető funkciók

3.4.1. Saját állat adatainak feltöltése

A Felhasználónak lehetősége van kedvencének adatait, fotóját feltölteni a felhasználó fiókjába. Az ide feltöltött adatok nem nyilvánosak, más Felhasználók azt nem látják. A Szolgáltató fenntartja a jogot olyan funkció későbbi beépítésére, mely lehetővé teszi a feltöltött adatok nyilvánossá tételét a Felhasználó számára. A nyilvánossá tételről minden esetben a Felhasználó maga dönt, a „Publikus” jelölőnégyzet bepipálásával. Ha a Felhasználó kis kedvencének adatait megosztja a többi Felhasználóval, úgy ez lehetőséget teremthet arra, hogy a Felhasználók egymásnak üzenetet tudjanak küldeni, kérdést tudjanak feltenni, tanácsot tudjanak kérni stb. A funkció bevezetéséről a Szolgáltató e-mailben értesíti majd a Felhasználókat.

3.4.2. Kedvencek menüpont

A kedvencek gomb használatával a Felhasználónak lehetősége adódik arra, hogy a saját felhasználói fiókjába az általa fontosnak talált cikkeket vagy állat fajtákat stb. egy „Kedvencek” fül alatt összegyűjtse, hogy később könnyebben megtalálja.

3.5. Hirdetések feltöltése

A Felhasználók a regisztráció után hirdetést tudnak feladni a Honlapon keresztül a „Hirdetés feladása” gombra kattintva, amennyiben kutyát, macskát szeretnének eladni, kóbor kutyát, macskát találtak vagy elvesztették a kedvencüket. Regisztráció nélkül hirdetést feladni nem lehet.

A hirdetés feladása teljesen ingyenes, Szolgáltató semmilyen költséget nem számláz a hirdetés feladását követően a Felhasználó részére.

A „hirdetés feladása” menüpontban a Felhasználó minden szükséges információt meg tud adni, ami a hirdetés feladásához szükséges. (pl. ár, fajta meghatározása, hirdetés érvényességi ideje stb.)

A pirossal jelölt részek kitöltése kötelező a hirdetés feladásához, melynek célja, hogy a többi Felhasználó mindenképpen megtalálja a hirdető Felhasználót. A regisztráció során megadott Vezeték és Keresztnév a hirdetésben nem jelenik meg. A hirdetés feladásakor a mobilszámot is szükséges megadni, hogy Szolgáltató ellenőrizhesse a hirdetés valódiságát. Alapvetően a mobilszám a hirdetés feladását követően nem publikus adat, csak akkor válik publikussá, ha a Felhasználó a feladás előtt bepipálja a mobilszám mellett a publikus rublikát, így akkor a többi Felhasználó is láthatja majd azt. Hirdetésre a Szolgáltató saját rendszerén belül érkezhetnek üzenetek az érdeklődőktől, amelyet a Felhasználó fiók/Saját üzenetek alatt talál meg. Ha érkezik egy üzenet, úgy a Szolgáltató erről e-mailben is értesítést küld.

Hirdetni kizárólag élő kutyát vagy macskát lehet, amely elveszett vagy valaki megtalált egy elveszett állatot, illetve el szeretné adni. Egyéb jellegű hirdetés feladására nincs lehetőség. Ha a Felhasználó ettől eltérő tartalmú hirdetést ad fel vagy olyan terméket hirdet, amely a tiltott kategóriába tartozik, úgy a Szolgáltató jogosult a hirdetés eltávolítására előzetes értesítés nélkül.

Felhasználó megjelölheti a hirdetés érvényességi idejét. Amennyiben a hirdető Felhasználó nem állítja át a hirdetés érvényességi idejét, úgy a hirdetés az érvényességi idő lejártát követő napon már nem lesz látható a nyilvánosság számára.

A Felhasználó lejárati idő előtt bármikor törölheti az általa feladott hirdetést.

Nem megengedett, hogy a hirdető Felhasználó a feltöltött hirdetés leírásában a Szolgáltató egyéb oldalain kívül, más hirdetésében megjelölt oldalakra hivatkozzon. Ilyen esetben Szolgáltató a kérdéses hirdetést eltávolítja a Honlapról.

A Felhasználó minden esetben olyan árat köteles feltüntetni a hirdetésben, amely valós ár és a későbbiekben egy esetleges átvétel során nem kerülnek felszámolásra további költségek, melyről a hirdető Felhasználó nem tájékoztatta a többi Felhasználót.

Felhasználó a hirdetés feltöltésével kötelezettséget vállal arra, hogy a hirdetésben megjelölt eladásra kínált kutyára, macskára vonatkozó információk a valóságnak megfelelnek, nem kerül sor olyan tulajdonság meghatározására, mely valótlan, illetve, hogy a feltöltött kép saját szellemi terméke vagy rendelkezik jogosultsággal annak felhasználására és nem más oldalakról került átvételre engedély nélkül.

3.5.1.Tiltott tevékenységek

Kifejezetten tilos a Felhasználó saját weboldalára mutató linket megadni, különösképp, ha a belinkelt oldalon vásárlási lehetőség is szerepel.

Nem mellékelhető a hirdetéshez olyan fénykép, amelyen más weboldal megnevezése, címe, logója található. Ilyen esetekben a Szolgáltató. jogosult a kérdéses terméket azonnal eltávolítani, illetve figyelmeztetéssel élni. Amennyiben ez többször előfordul, úgy a Szolgáltató jogosult a Felhasználó fiókjának felfüggesztésére és a hirdetés törlésére.

A termék fotóján tilos bármilyen megkülönböztető, figyelemfelkeltő felirat vagy grafika elhelyezése. A képeken kizárólag a felhasználónév apró betűs szerepeltetése lehetséges vagy a vízjel használata engedélyezett, továbbá a Szolgáltatás használatával tilos minden olyan termék adásvétele és hirdetése, vagy olyan tartalom bárminemű megjelenítése, amely a hatályos jogszabályokba ütközik, vagy

  • trágár, sértő, gyűlöletkeltő, obszcén vagy félrevezető
  • alkalmas más felhasználók jó hírnevének csorbítására,
  • tilos olyan adatok közzététele, amely a Szolgáltatóra vonatkozó nem nyilvános adatok vagy bármely más cég hasonló adatát tartalmazza.
  • továbbá a hirdetésekben nem szerepelhet nem a kategória jellegének megfelelő tartalom
  • szerzői jogokat sértő tartalom.

A Honlapon a kutyusokon és a macskákon kívül egyéb jellegű, termék vagy szolgáltatás eladásra vonatkozó hirdetés feladása kifejezetten tilos.

Szolgáltató nem vállal felelősséget a hirdetésekben elhelyezett információkért, azok helyességéért vagy valóságtartalmáért. Felhasználó elfogadja, hogy hirdetésben megjelenő tartalom helyességéért kizárólag őt terheli a felelősség és elfogadja, hogy Szolgáltató nem tehető felelőssé semmilyen közvetlen vagy közvetett, járulékos vagy másodlagos károkért, elmaradt nyereségből, jövedelem elmaradásából vagy használat kiesésből származó olyan károkért, amelyek a Honlapon található információból fakadnak ill. azzal kapcsolatosak, függetlenül attól, hogy az ilyen károk szerződéssel, hanyagsággal, polgári peres eljárással, jogszabályokkal, törvényi rendeletekkel vagy egyéb ügyekkel kapcsolatosak.

3.6. Szolgáltatók

A „Szolgáltatók” oldalon megtalálható adatbázis tulajdonképpen olyan szakembereket tartalmaz és jelenít meg, akik kedvencünk egészségi állapotának megőrzése, oktatása, ápolása stb. esetén szükséges lehet. A Szolgáltatók között kategóriák szerint lehet keresni (pl. állatorvos, kutyaiskola stb.) A kiválasztott szolgáltató oldalán az elérhetőségi adatok megtalálhatóak. Az itt megtalálható információk, illetve a feltüntetett szolgáltatók a Szolgáltató részéről csak segítséget jelentenek, nem jelent ajánlást vagy a Szolgáltató részéről vagy garancia vállalást az adott szolgáltatók által biztosított és igénybe vehető szolgáltatások minőségére vonatkozóan.

3.7. Tápok (Honlapon megtalálható termék leírások)

A Honlapon a Felhasználó 7 fő tápgyártó összes terméke között böngészhet, azonban azok megvásárlására a Honlapon közvetlenül nincs lehetőség. Kizárólag tájékoztatási célokat szolgálnak az adatok. A tápok leírása az adott gyártó oldalán is megtalálható, onnan teljes mértékben átírás nélkül átvett termékleírást tartalmazza, melyre tekintettel Szolgáltató az adott gyártó hivatalos oldalán és ezzel összefüggésben a Honlapon is megtalálható adatokat tartalmazz, így a Honlapon szereplő adatok helyességéért, illetve a termék megfelelő minőségéért Szolgáltató nem vállal felelősséget. A tápok menüpont alatt található a tápajánló és a tápkalkulátor, amely a megfelelő táp kiválasztásának segítését szolgálja. A tápajánló a beállított feltételek (fajta, testméret, speciális igények stb.) alapján keresi meg a Honlapon található tápok közül a legmegfelelőbbet. A tápok kilistázásában feltüntetésre kerül, hogy mely tulajdonságoknak felel meg a táp a beállítottak közül. A kilistázott tápok közül a Felhasználó kiválaszthatja a számára legszimpatikusabbakat, amelyeket áthelyezhet a „Tápkalkulátorba”. A tápkalkulátor a kiválasztott tápokat és azok adagolását a korábban a Felhasználó által beállított adatok szerint vizsgálja és jelzi a Felhasználónak, hogy az adott táp a beállított tulajdonságok szerint hány napig lesz elegendő a kedvencének. A tápkalkulátor az adott tápgyártó által megadott és annak hivatalos weboldalán közzétett tápadagolási számait veszi alapul – ennek helyességért a szolgáltató nem vállal felelősséget. Amennyiben a Felhasználó által beállított adatok (súly, kor) nem találhatóak meg a gyártó által közzétett táblázatban, a tápkalkulátor a legközelebbi elérhető adatokkal számol, így kérjük minden esetben ellenőrizze a táblázatot a „Részletek” gomb megnyomásával.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Felhasználó által beállított adatok helyességért és az ezáltal kilistázásra került tápokért, illetve minden olyan bekövetkezett kárért, amely abból adódik, hogy a Felhasználó rossz adatokat ad meg házi kedvencével kapcsolatban és ezen adatok felhasználásával történik a tápajánlás és a választott táp tápkalkulátor segítségével történő adagolásának kiszámítása, ami a megadott helytelen adatok miatt a házi kedvencre nézve veszélyt jelenthet.

3.8. Események

A Honlapon az „Események” menüpontban a Felhasználó különböző, a Szolgáltatón kívüli egyéb szolgáltatók, egyesületek, szervek stb. által szervezett eseményekről, kiállításokról, találkozókról kaphat naprakész információkat. A Honlapon megtalálható valamennyi eseményt nem a Szolgáltató szervezi, annak szervezésében semmilyen módon nem vesz részt. Szolgáltató javasolja a Felhasználók számára, hogy amennyiben az eseményekkel összefüggésben további információra lenne szüksége, úgy minden esetben az esemény szervezőjét, annak weboldalát keresse fel. Az eseményekkel összefüggésben Szolgáltató tájékoztatást adni, illetve adott esetben jelentkezéseket rögzíteni nem tud és nem is jogosult rá.

Állati nagy kihívás játék

Játék részleteit megtekintheti az Események/Állati nagy kihívás menüpont alatt, illetve a Pet4You hivatalos Facebook oldalán.

 

4. FELELŐSSÉG

Szolgáltató a Szolgáltatást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. Törvény (Elkertv.) rendelkezései szerint a hirdetések tekintetében közvetítő szolgáltatóként végzi, kizárólag információ közvetítő szerepet tölt be a hirdető Felhasználó és a többi Felhasználó között a Honlapon keresztül. Ennek megfelelően a Szolgáltató nem rendelkezik ellenőrzési lehetőséggel a hirdetések valóságtartamára, legalitására, és a tranzakció tényleges megvalósulására vonatkozóan, ezért a hirdető Felhasználó és más Felhasználó között kialakult vita esetén, az a Felhasználó, aki vásárol a hirdetés alapján, mentesíti Szolgáltatót mindennemű igény, követelés és kártérítési felelősség alól.

Felhasználó által közzétett tartalomért, és az azzal esetlegesen felmerülő összes vagyoni, illetve nem vagyoni kárért kizárólag Felhasználó tartozik felelősséggel. Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy az általa a Honlapon elérhetővé tett tartalom harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetett, sem közvetlen módon ne sértsék. Amennyiben harmadik személy, hatóság vagy bíróság eljárást indít, úgy a Felhasználó felel az ezzel kapcsolatban felmerülő és a Szolgáltatónak vagy más Felhasználónak, illetve harmadik személynek okozott valamennyi kárért, kiadásért.

A Honlapon található hirdetéseken kívüli információk jóhiszeműen kerültek Szolgáltató által elhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Felhasználó a Honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen és ezen túlmenően sem.

Szolgáltató kizár minden felelősséget a Honlap használói által tanúsított magatartásért. Felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

A Felhasználók által a Honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

Amennyiben a Felhasználó a Honlapon kifogásolható tartalmat észlel, lehetősége van azt jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére, annak módosítására, vagy jogosult felszólítani a tartalmat feltöltőt a törlésre, módosításra.

Az Internet globális jellege miatt a Felhasználó elfogadja, hogy a Honlap használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Honlap használatával összefüggő bármely tevékenység a Felhasználó államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag a Felhasználót terheli a felelősség.

Felhasználó vállalja, hogy az általa feltöltött hirdetésben eladásra meghirdetett kedvenceknek ő a tulajdonosa és azon 3. személynek nem áll fenn olyan joga mely az adásvétel meghiúsítását eredményezné.

Felhasználó a Honlapon általa elhelyezett hozzászólások vagy vélemények tartalmáért felelősséggel tartozik. A hozzászólások valóságtartalmáért Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal; ha azonban Felhasználó hozzászólása a Szolgáltató vagy harmadik személy jogát, jogos és méltányolható érdekét, illetve közérdeket sérthet, azt Szolgáltató indokolás nélkül törölheti.

Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy a Honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

 

5. SZERZŐI JOGOK

A Honlap szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jogosultja a Honlapon, valamint a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során Szolgáltató által megjelenített valamennyi tartalomnak: ideértve többek között a Honlap szerves részét képező valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Honlap felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást.

A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának minden elemére, különös tekintettel a kereső motorjaira és egyéb internetes szoftvereire, a www.pet4you.hu domainnevére, az ehhez tartozó aldomainekre, aloldalakra, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely a Szolgáltató adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha erre a Szolgáltató külön engedélyt ad. Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott hirdetéskezelő-felület, illetve keresőmotorok megkerülésével a Szolgáltató adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

A Honlap tartalmának, valamint egyes részeinek merevlemezre, ssd-re, usb-re, sd kártyára és bármely más adathordozóra, adattárolóra mentése vagy kinyomtatása saját felhasználás céljából sem engedélyezett, kivételt képeznek ez alól a honlap működésre vonatkozó és a Honlapon megtalálható ÁSZF és Adatkezelési Tájékoztató. A Honlap tartalmának vagy egyes részeinek bármilyen célú felhasználása - pl. adatbázisban történő tárolására, továbbadás, közzé vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal - kizárólag Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

Amennyiben Felhasználó vagy az oldal egyéb használója azt észleli, hogy a szerzői jogi törvény által védett szerzői művén fennálló jogát a Szolgáltató Honlapján keresztül nyújtott szolgáltatás igénybevételével valamely Felhasználó által hozzáférhetővé tett információ sérti, a 2001. évi CVIII. törvény 13. § (1) értelmében teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt kérelmével felhívhatja a Szolgáltatót a jogát sértő tartalmú információ eltávolítására. A kérelem elküldésekor Felhasználó vagy az oldal egyéb használója köteles megjelölni és hitelt érdemlően bizonyítani, hogy milyen okból kéri az adott termék eltávolítását, mely termék(ek) eltávolítását kéri, illetve adja meg elérhetőségi adatait (jogosult neve, lakcíme, székhelye, telefonszáma, e-mail címe). Megalapozatlan, feltételezéseken alapuló jelzéseket Szolgáltatónak nem áll módjában figyelembe venni! Amennyiben Szolgáltató megítélése szerint megalapozottan szerzői jogsértés valósult meg, úgy az érintett képet vagy bármely információt inaktiválja, és eltávolítja a Honlapról.

Amennyiben a szerzői jog jogosultja meghatalmazottja útján jár el, a képviselet ellátására feljogosító teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt meghatalmazást is csatolni szükséges a kérelemhez.

A Szolgáltató által készített fotókat, mozgóképi felvételeket a Felhasználó csak a Szolgáltató írásbeli engedélyével használhatja fel.

A Honlapon megjelenített olyan cikkek, illetve képek, amelyeket nem Szolgáltató írt vagy készített, minden esetben megjelölésre kerül a fotó készítőjének, szerzői jogosultjának neve, a cikkek esetében pedig az cikk átvétele úgy történik, ahogy azt a forrás oldalon annak szerzői jogi jogosultja meghatározta.

5.1. Cikkek, képek felhasználása

A Honlapon található cikkek a Pet Show Time Production Kft. szellemi tulajdona. Kivételt képeznek ez alól azok az anyagok (fotók, videók, egyéb cikkek stb.), ahol a címben vagy a szövegben egyéb utalás található a szerző kilétére.

A Honlapon közzétett cikkek, fotóművészeti alkotások, egyéb szerzői művek csak a szerző, illetve a Szolgáltató írásbeli engedélyével többszörözhetőek, közvetíthetőek a nyilvánosság felé, tehetőek nyilvánosság számára hozzáférhetővé a sajtóban vagy egyéb fórumokon [Szjt. 36. § (2)].

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

Szolgáltató követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

A Honlapról a Szolgáltató nevével megjelölt cikkeket, értesüléseket átvenni csak a Honlapra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő Felhasználó

  • nem módosíthatja az eredeti információt,
  • a Honlapra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél köteles feltünteti.

A Honlapon forrás megjelöléssel megjelenített más portálokon elérhető hírek és fotók szintén szerzői jogvédelem alatt állnak, melyek felhasználására vonatkozóan minden esetben a megjelölt egyéb portál feltételei irányadóak.

Szolgáltató pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal.

 

6. PANASZKEZELÉS

6.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó Szolgáltató Honlapon folytatott tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait elsősorban közvetlenül az 1. pontban meghatározott elérhetőségeken keresztül terjesztheti elő.

Szolgáltató a telefonon keresztül közölt szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja.

Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja.

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

6.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, a fogyasztónak minősülő Felhasználó, a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testülethez is, továbbá a következő jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

a) Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál

Amennyiben a Felhasználó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

Felhasználó az alábbi linken keresztül tudja megkeresni a panasszal érintett területileg illetékes hivatalt.

Területi hatóságok listája:  http://fogyasztovedelem.kormany.hu/teruleti

b) Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

Békéltető Testületek elérhetősége: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

Amennyiben a Szolgáltató a Felhasználó panaszát elutasítja, úgy a Felhasználó jogosult a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is fordulni: a békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a Felhasználó a Szolgáltatóval közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését.

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a Szolgáltató és a Felhasználó között.

A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban benyújtani.

Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testület:

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Budapesti Békéltető Testület

Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefon: 06-1-488-2131

Fax: 06-1-488-2186

E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

A Szolgáltatót a békéltető testi eljárás során együttműködési kötelezettség terheli.

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

c) Bírósági eljárás kezdeményezése

A Felhasználó jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. rendelkezései szerint.

 

7. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

7.1. Technikai korlátok

A Honlap használtat esetén a Szolgáltató feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Honlap működését.

7.2. Az ÁSZF egyoldalú módosítása

Szolgáltató jogosult jelen ÁSZF-et az oldal Felhasználóinak előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A tájékoztatást Szolgáltató a módosított ÁSZF hatálybalépést megelőzően kellő időben Honlapján közzéteszi. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá az oldal Felhasználóival szemben – kivéve, ha tiltakozik és nem fogadja el a módosított feltételeket-, az ezt követő szolgáltatás igénybevételére vonatkozóan. Amennyiben nem fogadja el a módosításokat, úgy nem jogosult a Honlap további használatára.

7.3. ÁSZF rendelkezéseinek érvénytelensége

Amennyiben a jelen ÁSZF bármely rendelkezése érvénytelennek minősül, az nem eredményezi a jelen ÁSZF alapján létrejött szerződés érvényességét és a szerződés egyéb rendelkezései továbbra is hatályban maradnak. A szerződés hatályban maradó rendelkezéseit úgy kell értelmezni, hogy az a Szolgáltató és a Felhasználó eredeti akaratát leginkább tükrözze.

Felhasználó személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik. Szolgáltató azonban a hirdető Felhasználók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért nem vállal felelősséget.