A vizeletspriccelés

A vizeletspriccelés

A kandúrok (de néha bizony a nőstény macskák is) vizeletük körbespriccelésével jelölik meg területeket. Ez bizony egy olyan viselkedési forma, melynek kontrollálása igen nehéz, de nem lehetetlen. Íme, néhány tipp a kellemetlen szagforrás megszüntetésére.

Tovább
A macska szemének anatómiája

A macska szemének anatómiája

Ismerős a látvány, amikor éjjel az autó fényszórója egy macskára vetül, szemébe világít, és olyan látvány tárul elénk, mintha izzana a szeme? Az, hogy a macskák tökéletes sötétségben is látnak, csak egy mítosz.

Tovább
Ízlés dolga

Ízlés dolga

A reklámokban gyakran látni olyan képeket, hogy a cica orrát az égnek emelve szimatolja az eledelt, majd amint leteszik elé az ínyencséggel teli tálat, már fut is. Vajon van-e a cicának kedvenc macskaeledel márkája? Vagy egy bizonyos íz miatt indul meg a nyálelválasztásuk, ha meglátják a táp csomagolását?

Tovább
Szimatolás

Szimatolás

Míg az emberek minden érzékszervüket használják ahhoz, hogy sikeresen tudjanak élni a környezetükben, az állatvilágban ez nem teljesen így zajlik. A különféle fajok különféle érzékszerveiket használják, elsődlegesen a túlélés érdekében.

Tovább