Kirándulásra fel!

Kirándulásra fel!

Itt a jó idő, egyre többen indulnak a természetbe, egy kis túrázásra, kirándulásra. Mindez nagyszerű módja annak, hogy élvezze a kellemes időt, friss levegőt szívjon, és emellett a testmozgás fontos az általános egészség miatt is.  Akinek pedig kutyája van, az duplán élvezheti az előnyöket, hiszen kirándulni a kutyával közösen is lehet, így biztosítva számára a mozgást és a mentális stimulációt a friss levegőn.

Tovább
Fitten, közösen

Fitten, közösen

A téli, hideg hónapokban a legtöbben lustábbak vagyunk és többet is eszünk. A megszokottnál bőségesebb étkezés és a mozgás hiánya könnyen elhízáshoz vezethet. Az elhízás nagy probléma a háziállatoknál, csakúgy, mint az embereknél.

Tovább
A tavasz veszélyei

A tavasz veszélyei

Minden évszaknak megvannak a maga buktatói és veszélyei, ez alól a tavasz sem kivétel. A más állatokkal való találkozások ilyenkor jóval gyakoribbak és intenzívebbek, esetenként agresszívabbak is lehetnek. A kutyák gyakran nyugtalanok, esetenként verekedést provokálnak egymással, megpróbálnak kiszabadulni az otthon és a kert határai közül.

Tovább
Valentin nap után

Valentin nap után

Valentin napon a szerelmesek, párok ajándékokkal lepik meg egymást. Bár hazánkban viszonylag újkeletű ennek az ünnepnek a hagyománya, sokan igencsak kreatívak az ajándékválasztásban, mégis, van pár olyan dolog és kellék, ami szinte elmaradhatatlan, ha a szerelmesek ünnepéről beszélünk.

Tovább
A nyugodt tavaszért

A nyugodt tavaszért

Elvitathatatlanul a gazda felelőssége, hogy biztonságban tartsa kutyáját. Ám a tavasz közeledtével új veszélyek is érkeznek, akárcsak a többi évszakváltás, ez is kiemelt figyelmet érdemel. Szóval mielőtt nekilátna a húsvéti tojások festegetésének, vagy a tavaszi nagytakarításnak, vegyen egy nagy levegőt és gondolja át, mit kell tennie, hogy kedvencét biztonságban tudja a tavasz érkezésével is.

Tovább
Hó, fagy, szél és macska

Hó, fagy, szél és macska

A legtöbb macska nem szereti az igazán hideg időjárást, inkább a meleg, kényelmes és otthonos lakásban szeretne lenni. Ám nem minden gazdi tartja kizárólag lakásban a cicát, nekik fontos tudniuk, kijáró kedvencüket hogyan tudhatják biztonságban a szabadban is.

Tovább
Hull a hó, hull a hó

Hull a hó, hull a hó

Az első hó mindig izgalmas. A látványa lehet szívet melengető, kellemes, de akár fagyos, dermesztő is. A kutya sem viszonyul hozzá másként, amikor életében először lát és érez a tappancsa alatt havat. Minden kutya más, és teljesen másként reagál a hideg, nedves időjárásra.

Tovább
Téli ápolási tippek

Téli ápolási tippek

Ahogy a hideg megérkezik, sok gazdi megváltoztatja a kutya vagy a cica szőrápolási rutinját. Míg a hosszú kabát segít melegen tartani őket a hidegben, és ezért ritkábban vagy egyáltalán nem járnak kutyakozmetikushoz, az állatok ápolási igényeinek figyelembe vétele télen legalább olyan fontos, mint nyáron, ha nem fontosabb.

Tovább
Téli riasztás: hideg idő és hideg orr

Téli riasztás: hideg idő és hideg orr

Amikor téli sétára indul, mindig meggyőződik arról, hogy elég melegen és biztonságosan öltözött-e fel. Tegye ezt kutyájával is, így mindkettejük számára kellemes, mókákkal teli időtöltés lesz a téli séta. De mi mindenre kell még odafigyelni a fagyos, jeges, havas napokon? Milyen veszélyeket rejt a vékony jég, és miben más egy nagytestű és egy csivava méretű kutya téli gondozása?

Tovább
Téli bőr- és mancsápolás

Téli bőr- és mancsápolás

Télen a saját bőrünkre is több figyelmet fordítunk, hiszen könnyen kiszárad a fűtéstől. A kutyáknál sincs ez másként, ráadásul nekik a mancsuk is könnyen sérülhet a jeges, hideg időben. A bőr- és szőrápolás tehát télen sem elengedhető feladat, csak kicsit másként kell végezni, mint az év többi részében.

Tovább
Sárban ázva

Sárban ázva

Az őszt sokan szeretik a gyönyörű színek, a klassz kirándulási lehetőségek miatt, ám az esős napok pokollá tudják tenni a kutyások életét. Nem elég, hogy sok ebnek úgy kell könyörögni, hogy legalább a dolgát végezni kimenjen, ha ez sikerül is, a kutya nyakig sárosan kerül elő. És ha még szereti is az eb az esőt, akkor garantált a katasztrófa.

Tovább
Esik eső, csepereg

Esik eső, csepereg

A nyár, de az őszi verőfényes, kellemesen meleg napok a legtöbb gazda számára egyet jelent azzal, hogy több időt lehet a kutyával a szabadban tölteni. Igaz ez az őszi, melegebb napokra, az indián-nyár szép időjárását sokan kihasználják. De eső így november táján már igen gyakori, az esős idő pedig több kosszal jár.

Tovább
Őszi kutyaságok

Őszi kutyaságok

Az aranyló ősz, a fákról csendesen hulló levelek, a nap varázslatos fénye, a színek orgiája csodálatossá tudja tenni az őszt, különösen az indián nyár napjaiban. Ez optimális időszak a hosszú sétákhoz és a hangulatos estékhez. De az ősz egyúttal nagyon változó évszak is.

Tovább
Ünnep, buli, stressz

Ünnep, buli, stressz

Az ünnepek, mely lehet akár egy születésnapi buli, kerti parti, nyárbúcsúztató összejövetel, nyaralás vagy karácsony és húsvét hosszabb időszaka, csodálatos időszak arra, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz a barátokkal és a családtagokkal.

Tovább
Miért rettegnek a kutyák a tűzijátéktól?

Miért rettegnek a kutyák a tűzijátéktól?

Még mindig nem vagyunk túl az éves tűzijáték mizérián, hiszen az időjárás miatt egy héttel elhalasztották a rendezvényt. Éppen ezért érdemes megvizsgálni, vajon miért utálják annyira az ebek ezt a látványos fényparádét, hátha ebben az egy hétben sikerül megoldást találni a problémára.

Tovább
Hosszú, forró nyár

Hosszú, forró nyár

Mi, emberek, már csak olyanok vagyunk, hogy nyáron a nagy melegre, télen a hidegre panaszkodunk. Mindig elmondjuk, mi mennyire kínlódunk, és persze állatainkra is kitérünk, ők borzalmasan szenvednek. Pedig sokkal egyszerűbb lenne megoldásokat keresni és találni, hogy enyhítsük az időjárás által ránk mért nehézségeket. Emlékszik, hogy kezdődik a dal: Hosszú, forró nyár, mesélt a boldogságról....

Tovább
A rémes tűzijáték

A rémes tűzijáték

Sok gazda számára augusztus huszadika és szilveszter napja maga a rémálom. A kutyák  ugyanis általában ijesztőnek találják a hangos, kiszámíthatatlan zajokat és az erős fényhatásokat, így számukra az ünnepi tűzijáték nem az élményről szól. Még egy látszólag magabiztos kutya is megrettenhet a tűzijáték ismeretlen hangjaitól.

Tovább
Útra kelünk...

Útra kelünk...

Itt a nyár, tombol a kánikula, sok család kel útra nyaralni, pihenni, wellnesezni. Sokuk fejében van kérdőjel, mi legyen a család négylábú kedvencével. Szívük szerint magukkal vinnék a kutyát, a cicát, de vajon hogyan fogadja őket a szálloda?

Tovább
Hőségriadó és lenyírt bunda

Hőségriadó és lenyírt bunda

Most, hogy tombol a kánikula, dőlnek meg a melegrekordok, minden média ezzel foglalkozik. Mi is sokszor írtunk már arról, milyen óvintézkedéseket kell tenni, hogy kedvenceink biztonságban átvészelhessék ezeket a napokat, heteket.

Tovább
Megérkezett a kánikula

Megérkezett a kánikula

Jön a meleg, izzik az aszfalt és izzanak a házak falai. Nem csak az embereknek, de az állatoknak is melegük van. Néha még a meleget kedvelő cicák is soknak találják a hőfokot, és árnyékosabb, hűvösebb helyre húzódnak. A nagyobb szőrű kutyák bizony megszenvedik a nagy meleget.

Tovább