Hogyan nyugtassa meg a tűzijátéktól rettegő kutyát?

Hogyan nyugtassa meg a tűzijátéktól rettegő kutyát?

Minden kutya más, így mindegyikük másként reagál a tűzijáték hangjára és látványára. Tény, hogy augusztus huszadika és a szilveszter azok a napok, amikor a legtöbb kutya szökik el otthonról. Az új gazdik pedig ilyenkor már előre aggódnak, vajon hogyan fog reagálni kedvencük.

Tovább
Miért fél a kutya a tűzijátéktól?

Miért fél a kutya a tűzijátéktól?

Minden évben visszatérő téma a közösségi és egyéb médiában, hogy tiltsák be a tűzijátékokat, mert a kutyák félnek. Míg a fényes villanások és hangrobbanások sok ember számára szórakoztatóak, a látvány gyönyörködtető, sok kutya számára zavaró, sőt, akár ijesztő is lehet mindez.

Tovább
Pancsoláskor tilos!

Pancsoláskor tilos!

A meleg nyári napokon sok gazdi érzi jó ötletnek elvinni a kutyát úszni, akár egy tóra, akár folyóhoz. Ám érdemes ezt az elsőre jónak tűnő ötletet kétszer is átgondolni. Lehet, hogy úgy gondolja, a kutyák szeretik a vizet és a pancsolást, sok esetben ez nem így van. Nem minden kutya számára szórakoztató a víz, az úszás, a fürdőzés, sőt, sokuk kifejezetten utálja.

Tovább
A kocsiba zárt kutya

A kocsiba zárt kutya

Nincs nyár, hogy ne lenne tele a média kocsiba zárt gyerekekről, állatokról szóló híradásokkal. Pedig minden évben, már a nyári szezon kezdete előtt többször is elmondják a szülőknek és a gazdiknak, hogy ne hagyják az autóba zárva csemetéjüket és kedvencüket, még akkor sem, ha csak rövid időre tervezik elmenni. Persze utána felháborodnak és csodálkoznak, ha a járókelők betörik az ablakot, és rendőrt hívnak, hiszen ők csak két percre rohantak el, az nem lehet, hogy húsz perc után értek vissza.

Tovább
Biztonságban a medencében

Biztonságban a medencében

A nyári medencézés hihetetlenül jó szórakozás, amellett, hogy egy mártózással a nagy meleg is enyhíthető. Éppen ezért elég sok kutya szeret pancsolni, és meg is teszik, ha a gazdi megengedi. Persze ahogy a gyereket, úgy a kutyát sem szabad felügyelet nélkül hagyni, amíg a medence örömeit élvezi.

Tovább
Grillezzünk okosan!

Grillezzünk okosan!

Süt a nap, a kertekben már állnak egy ideje a medencék és indulnak a kerti partik is, melyek elengedhetetlen része a grillezés. A legtöbben már kora tavasztól alig várjuk a nyári szezont, hiszen a grillezett ételek finomak és egészségesek, komplett készlet van céirányos szakácskönyvekből és természetesen minden szükséges felszerelés, fűszer rendelkezésre áll.

Tovább
Klíma vagy ventilátor?

Klíma vagy ventilátor?

Ahogy a hőmérséklet emelkedik, mindannyian keressük a lehetőséget, hogy lehűtsük magunkat, elviselhetőbbé tegyük a nagy meleget. Például bekapcsoljuk a ventilátort vagy a légkondicionálót. De mi a helyzet a házi kedvenceinkkel? Hiszen nekik is melegük van: lihegnek, keresik a hűvös sarkokat, vagy gödröt ásnak a kertben, és belefekszenek.

Tovább
Top nyári veszélyek

Top nyári veszélyek

A nyár a verőfényes szórakozás, a szabadtéri tevékenységek és a késő esti szentjánosbogár nézés időszaka. Ez a csodás évszak azonban jó pár egyedi egészségügyi kihívást is hozhat a kutya számára. De melyek ezek a kutyákat fenyegető nyári veszélyek, amelyekre nem árt

Tovább
Vizestálak városszerte

Vizestálak városszerte

Ma már egyre több közösségi helyen, bolt előtt, étteremben van kihelyezve itató tálka, hogy a nagy melegben a gazdi meg tudja itatni kedvencét. Ez valóban nagyon kedves ötlet, és a legtöbb ember hajlamos odavezetni a nyári kánikulában kedvencét, hadd lefetyeljen egyet kedvére. De vajon mennyire biztonságos dolog ez?

Tovább
Utazásra fel!

Utazásra fel!

Miként érdemes nyaralásra indulni, ha szeretnénk kedvencünket is magunkkal vinni? Felmerül a kérdés, hogy feltétlenül magunkkal kell vinni a kutyát vagy a cicát? És ha úgy döntünk, hogy igen, mi mindent kell átgondolni már a tervezgetéskor? Milyen szempontokat kell figyelembe venni, hogy a nyaralás pihenés és ne rémálom legyen?

Tovább
Le tud-e égni a kutya?

Le tud-e égni a kutya?

A kutyák ugyanúgy le tudnak égni, akárcsak mi, emberek. Sőt, vannak olyan területek a testükön, melyek kifejezetten érzékenyek a napra. Azok az ebek, amelyek szeretik a hasukat süttetni a napon, vagy bármely olyan testrészüket, mely szőrrel nem sűrűn fedett, könnyen leéghetnek.

Tovább
Ehet-e a kutya fagyit?

Ehet-e a kutya fagyit?

A legtöbb ember szeret fagylaltot enni, és ahogy beköszönt a tavasz, indul a szezon, megrohanjuk a fagyizókat. Hiszen mi lehet jobb egy hűvös, édes finomságnál egy forró tavaszi vagy nyári napon? Sokan kutyasétáltatás közben is örömmel nyalnak el egy-egy gombócot, közben pedig elgondolkoznak, hogy vágyakozó tekintetű kedvencük vajon kaphat-e a jeges finomságból.

Tovább
Az allergiamentes tavaszért

Az allergiamentes tavaszért

Kutatók és szakértők szerint az allergia a krónikus betegségek hatodik vezető oka, legalábbis az Egyesült Államokban, ahol évente több mint 50 millió ember szenved allergiától, de Európában sem jobb a helyzet e téren. És csakúgy, mint emberi társaik, a kutyák, macskák és más háziállatok is küzdhetnek az allergiával, különösen tavasszal.

Tovább
Egy kis kiruccanás

Egy kis kiruccanás

Nyakunkon a húsvét, sok család indul útnak ilyenkor. Vannak, akik végiglátogatják a családtagokat, mások pedig inkább pihenni vágynak, és elmennek valahová kikapcsolódni. Ez az ünneplés ideje, és sok gazdi számára ennek része a kutya is. Nem akarja otthon hagyni, vagy nehéz olyan embert találni, aki vigyázna rá.

Tovább
Kirándulásra fel!

Kirándulásra fel!

Itt a jó idő, egyre többen indulnak a természetbe, egy kis túrázásra, kirándulásra. Mindez nagyszerű módja annak, hogy élvezze a kellemes időt, friss levegőt szívjon, és emellett a testmozgás fontos az általános egészség miatt is.  Akinek pedig kutyája van, az duplán élvezheti az előnyöket, hiszen kirándulni a kutyával közösen is lehet, így biztosítva számára a mozgást és a mentális stimulációt a friss levegőn.

Tovább
Fitten, közösen

Fitten, közösen

A téli, hideg hónapokban a legtöbben lustábbak vagyunk és többet is eszünk. A megszokottnál bőségesebb étkezés és a mozgás hiánya könnyen elhízáshoz vezethet. Az elhízás nagy probléma a háziállatoknál, csakúgy, mint az embereknél.

Tovább
A tavasz veszélyei

A tavasz veszélyei

Minden évszaknak megvannak a maga buktatói és veszélyei, ez alól a tavasz sem kivétel. A más állatokkal való találkozások ilyenkor jóval gyakoribbak és intenzívebbek, esetenként agresszívabbak is lehetnek. A kutyák gyakran nyugtalanok, esetenként verekedést provokálnak egymással, megpróbálnak kiszabadulni az otthon és a kert határai közül.

Tovább
Valentin nap után

Valentin nap után

Valentin napon a szerelmesek, párok ajándékokkal lepik meg egymást. Bár hazánkban viszonylag újkeletű ennek az ünnepnek a hagyománya, sokan igencsak kreatívak az ajándékválasztásban, mégis, van pár olyan dolog és kellék, ami szinte elmaradhatatlan, ha a szerelmesek ünnepéről beszélünk.

Tovább
A nyugodt tavaszért

A nyugodt tavaszért

Elvitathatatlanul a gazda felelőssége, hogy biztonságban tartsa kutyáját. Ám a tavasz közeledtével új veszélyek is érkeznek, akárcsak a többi évszakváltás, ez is kiemelt figyelmet érdemel. Szóval mielőtt nekilátna a húsvéti tojások festegetésének, vagy a tavaszi nagytakarításnak, vegyen egy nagy levegőt és gondolja át, mit kell tennie, hogy kedvencét biztonságban tudja a tavasz érkezésével is.

Tovább
Hó, fagy, szél és macska

Hó, fagy, szél és macska

A legtöbb macska nem szereti az igazán hideg időjárást, inkább a meleg, kényelmes és otthonos lakásban szeretne lenni. Ám nem minden gazdi tartja kizárólag lakásban a cicát, nekik fontos tudniuk, kijáró kedvencüket hogyan tudhatják biztonságban a szabadban is.

Tovább