Őszi mérgek

Őszi mérgek

Ősszel, amikor elkezdenek hullani a falevelek, és a nap melege már nem annyira égető, sok gazda indul kirándulásra kedvencével. Az ősz szépséges színei, a kellemesebb időjárás vonzó programokra ad lehetőséget. De mint minden évszak, ez is tartogat veszélyeket.

Tovább
Őszi kalandozások kutyával

Őszi kalandozások kutyával

Az ősz igen kedvelt időszak az utazásra, hiszen sokfele még kellemes, nyárias idő van, és a vénasszonyok nyara is ideális a pihenésre. Kedvencét sok gazda családtagnak tekinti, és akkor sem hagyja otthon, ha kirándulni, nyaralni, pihenni indul, akár messzebb tájakra is.

Tovább
Az ünnepi tűzijáték és az állatok

Az ünnepi tűzijáték és az állatok

A legtöbb ember szereti a tűzijátékot. Ha éppen nem jut eszébe a politikai felhangokat figyelni, akkor álmélkodva szemlélni a csodás fényeket, legyen az akár a közelgő nagy ünnep fényparádéja, vagy csak a szomszéd születésnapi bulijának tűzijátéka. De akármennyire is szeretjük mi, kedvenceink már kevésbé rajonganak érte.

Tovább
Kutyák, túrák, kempingezés

Kutyák, túrák, kempingezés

Javában tombol a nyár, melegszik a hőmérséklet. Sokan anyagi megfontolásból, mások a vírus és a járvány miatt inkább hazai pihenési lehetőséget választanak, és ha már így van, hát felmerül, miért ne vinnék magukkal kedvenc négylábú barátjukat is.

Tovább
Biztonságos kert a kutyának

Biztonságos kert a kutyának

Amikor valaki kertes házba fogad be vagy vásárol kiskutyát, vagy akár felnőtt ebet, gondoskodnia kell arról, hogy ne csak a ház, de a kert, az udvar is biztonságos legyen az állat számára. Az, hogy a lakásban minden tökéletes, azaz a veszélyes növények, kábelek, vegyszerek, gyógyszerek nem elérhető helyen vannak, csak a kezdet.

Tovább
Kerti grill és BBQ

Kerti grill és BBQ

Tombol a nyár, csúcsra járnak a boltok grill részlegei. A baráti kerti partik és sütögetések egymást érik. Míg mindez jó időtöltés a családnak, a baráti körnek, ahol kutya vagy cica, esetleg mindkettő él a családdal, érdemes pár dologra odafigyelni. Csak így lesz mindenki számára biztonságos ez a nagyszerű program.

Tovább
Nagy melegben, kényelemben

Nagy melegben, kényelemben

Bár a hosszú, téli hónapok után sokan már alig várják a nyarat, a meleget, a napsütést, azért azt is tudjuk, hogy a meleg nem csak sok kényelmetlenséget, de veszélyeket is rejt magában, mind az emberek, mind házi kedvenceink számára.

Tovább
Forró napok, komoly bajok

Forró napok, komoly bajok

A nyári nap meleg, égető sugarai nem csak az emberek, de a kutyák számára is rejtenek veszélyeket. Bizony, kedvenceink ugyanúgy le tudnak égni, sőt, napszúrást is kaphatnak, ahogyan mi, sőt, extrém esetben náluk is kialakulhat bőrrák.

Tovább
Biztonságos vezetés - kutyával

Biztonságos vezetés - kutyával

Közeledik a nyaralások szezonja, sok család indul útnak, akár belföldön, akár külföldön tervezi eltölteni a szabadságot. A pihenés persze akkor a legjobb, ha az egész család együtt van, ebbe pedig sok helyen a kutya vagy a cica is beletartozik.

Tovább
Kutyával, esküvőre

Kutyával, esküvőre

Nem csak a mindennapokat, de bizony a nyári szezonban oly gyakori esküvőket is átjárja a babona. Az első ilyen, amit már minden menyasszony kislánykorától jól ismer, hogy az esküvő előtt a vőlegény nem láthatja a menyasszonyi ruhát. A babona szerint ez balszerencsét hoz.

Tovább
Kempingben, kutyával

Kempingben, kutyával

Ahogy melegszik az idő, közeleg a nyár, úgy válnak egyre vonzóbbá a kempingek, túrák nyújtotta lehetőségek. A kutya mindig kiváló partner az ilyen programokban, szeretik felfedezni a világot, járni az erdőt a gazdival, pancsolni egyet közösen a tóban.

Tovább
Kutyakemény hidegben

Kutyakemény hidegben

Az utóbbi években egyre ritkábban találkozunk kemény téllel, de minden évben bízunk abban, hogy lesz egy kis hó, esély a szánküzásra, korcsoláyzásra, lékhorgászatra, vagy csak arra, hogy az ablakból szemléljük a havas, téli tájat.

Tovább
Boldog Karácsonyt!

Boldog Karácsonyt!

Békés, boldog, szeretettel teli karácsonyi ünnepet kívánunk minden olavsónknak, és sok finom, egészséges falatot, gazditól kapott plusz játékidőt, állatorvos mentes napokat a kutyáknak és cicáknak.

Tovább
Mégis lesz durrogás...

Mégis lesz durrogás...

Sokan örültek, hogy az idei évben a világjárvány és a korlátozások egyetlen pozitív hozadéka a szilveszteri petárdázások és tűzijátékok elmaradása lesz. Nos, rossz hírt kell közülnünk.

Tovább
Karácsonyi rombolások

Karácsonyi rombolások

A legtöbb gazdi számára a kutya vagy a cica családtag. Fényképükkel készülnek a karácsonyi üdvözlőlapok, sokan ajándékot is vettek és tettek nekik a fa alá, és ha – megfontoltan – nem is etetik őket az ünnepi asztalra, de igyekeznek nekik is valami különleges finomságot készíteni.

Tovább
Kutyák és karácsonyfák

Kutyák és karácsonyfák

Azok a családok, ahol kisgyermek volt vagy van, pontosan tudják, mennyi plusz feladatot jelent a karácsonyi ünnep körüli biztonság megteremtése. Nincs ez másként ott sem, ahol kutya, főleg ahol kölyökkutya van.

Tovább
Kutyák, macskák, karácsonyfák

Kutyák, macskák, karácsonyfák

Az adventi időszak a készülődésé. Mindig van mit tenni, hiszen ki kell választani a legjobb ajándékokat, be kell szerezni a karácsonyi menühöz a hozzávalókat. Sokan ilyenkor már nekiállnak sütni a családnak – de akár a kedvenceknek is néhány kutyakekszet, jutalomfalatot -, és persze be kell szerezni a karácsonyfát is.

Tovább
Téli meleg és biztonság

Téli meleg és biztonság

Ahogy elkezd csökkenni a kinti hőmérséklet, úgy húzunk elő egye melegebb ruhákat, pulóvereket, kabátokat a szekrényből. Ám kedvenceink nem tudnak így tenni, nem tudnak több réteget magukra húzni, ha úgy érzik, fáznak.

Tovább
Szükség van-e a kutyaruhára?

Szükség van-e a kutyaruhára?

Ahogy beköszöntenek az első, őszi napok, úgy jelennek meg az utcán a kavátos-pulóveres kutyák. Aztán a tél közeledtével, az egyre hidegebb, nedvesebb időjárással többen és többen lesznek a parkokban, kutyafuttatókban, sőt, esetenként a csizmás kutyalábak is megszokottá válnak.

Tovább
Kerti parti kutyákkal

Kerti parti kutyákkal

A nyár a kerti partik, medencés bulik, grillezések időszaka. Az emberek – ha tehetik – a nap nagy részét a kertben töltik, és bizony ilyenkor a kutya körülöttük ugrál. Élvezi, hogy végre nem csak ő rója a köröket, hanem társasága is akad.

Tovább