Mit vegyünk a kutyának karácsonyra? 10+1 ajándékötlet kutyáknak

Mit vegyünk a kutyának karácsonyra? 10+1 ajándékötlet kutyáknak

Kedvenceink nem tudják, hogy a karácsony ünnepének jelentősége miben rejlik. Ők nem várnak csilivili ajándékokat, nem írnak kívánságlistát. Egyetlen dolgot kérnek csak: sok-sok szeretetet. Persze érzik ők is, hogy karácsony közeledtével más a hangulat.

Érzik a rohanást, a kapkodást, de az örömteli várakozást is. Látják a karácsonyfa és a díszek csillogását, szimatolják a finom illatokat, de amit a leginkább éreznek, az a gazdák öröme.

Karácsony táján sok gazdi szeretné kedvencét is meglepni valamilyen ajándékkal, neki is akar egy csomagocskát csempészni a fa alá.

Na de mi legyen benne? Természetesen az ajándékválasztásnak csak a pénztárca szab határt, de azért az ésszerűség sem árt.

A jó gazdi már mindennel rendelkezik, ami a felelős állattartással jár, annak alapvető kelléke, és logikusan olyan ajándékot szeretne kedvencének venni, ami egyrészt hasznos, másrészt örömet is okoz az állatnak. Ha valami elkopott, elhasználódott, az ünnep jó alkalom a cserére, de egy új tál, egy új játék mindig aktuális és külön öröm az állat életében.

  1. Harvey Cave Extra Plüss Kutyaodú

Egy szuper klassz, meleg és puha ágy, pontosabban odú, ahova el lehet bújni, ha már kicsit sok a nyüzsgés, ahol kényelmesen és pihentetően lehet éjjel aludni, vagy nappal szunyókálni, ahol átmelegedhetnek a hideg, téli séta során átfagyott kutyamancsok, mindig jól jön. Ráadásul ez az extrasoft plüssborítású puha odú nem csak kölyök, de bármilyen kistestű kutya számára ideális, nem mellékesen pedig elegáns kivitelezése miatt a lakás dísze is lehet.

  1. Xmas karácsonyi plüsskendős nyakörv

Teljesen mindegy, mekkora a kutyus, a trendi, szezonhoz illő felszerelés neki is jár. Mi Mikulás sapkát húzunk, agancso fejdíszt hordunk, Télapós pulóverben feszítünk. De mi lesz az ebbel? Ez a kendő többféle méretben kapható, így a kutya méretéhez igazodva tud választani a gazdi.

Sokkal klasszabb egy menő kendővel felöltöztetni a kutyát, és így menni együtt, hogy megszemléljük az ünnep fényeit vagy a karácsonyi vásárokat, melyek még az új esztendő beköszöntéig nyitva vannak. Ráadásul a Trixie Xmas Necki karácsonyi plüssnyakörv finom, bársonyos tapintású, az arany színű csat elegáns, így akár vendégségbe is jöhet ebben négylábú barátunk. Ez az ajándék azoknak a kutyáknak is jól jön, melyek nem kedvelik a kutyaruhát és egyéb hacukákat, de a gazdi szeretné, ha valami „karácsonyosban” lennének az ünnepi fotókon.


 

  1. Elite Matt fekete kerámia tál

Nem csak a gazdának járnak a dizájner cuccok, de a kutyusnak is lehet ilyeneket választani. Egy szép lakásban nem mindegy, milyen ágya van az ebnek, és bizony, nem mindegy, milyen tálkából eszik. Ugye, mi sem szeretnénk a karácsonyi vacsorát papírtányérból elfogyasztani? Nos, a kutya számára sem megfelelő, és a legkevésbé sem ideális az ütött-kopott lábos vagy agyon nyomorgatott és rágott műanyag tálka. 

Ez az igazán különleges megjelenésű, elegáns design-tál nem csak a kutyának fog tetszeni, de környezetünket, otthonunkat is feldobja. A matt fekete mintás tál a nyomott mintával igazi prémium termék egy prémium otthonba, ráadásul több eltérő méretben is kapható, hogy bármilyen méretű kutyának találhasson a gazdi megfelelőt.

  1. Dog Vision Flashing Ball villogó labda kutyáknak

Egy új játék mindig jól jön, nem? Lehet, hogy a régebbiek még jól szuperálnak, de a kutyák szeretik, ha időnként cserélgeti a játékaikat a gazdi, így soha nem unják meg egyiket sem. Ez a 7 centiméteres labda a nem túl nagytestű ebek számára ideális játék, mégpedig azért, mert a kutyák számára látható, azaz sárga-kék-lila színtartományba eső színű, vízben lebegő, ütésre, gurításra villogó fényhatást keltő, rugalmas gumilabda. Emiatt nem csak az ünnepi időszakban köti le hosszú időre az állatot, de később, a nyári strandoláskor is klasszul használható.

  1. Be Nordic kutyakendő szélrózsa/horgony mintával

Ha már az előbb hoztunk egy kutyakendőt, jöjjön egy másik, hiszen a megfontolt gazda már ilyenkor előre gondolkodik. Akár a nyári hajókázásra is tervez...

A szélrózsa és horgony mintákkal ellátott, minden méretű kutyusra eltérő méretben kapható  kendők nem csak divatosak, és vagány, menő megjelenést kölcsönöznek a kutyának, de a zordabb időjárás ellen is védenek.  A visszafogott és elegáns kék szín miatt vendégségbe, karácsonyi vacsorához, de akár a szilveszteri buliba, vagy később a nyári vitorlázáshoz is ideális viselet kicsi és nagy kutya számára is.

  1. KONG Cozie Marvin Moose XL 30cm

Nem csak Marvin Moose, de az összes KONG Cosie játék igazi prémium minőségű, luxus kutyajáték!

Miért ne lehetne kedvencének is alvócimborája, kedvenc plüss játéka?

Nos, ez a baby-plush-ből készült sípolós kutyajáték a KONG termékek szuper minőségéhez igazodva magas minőséget képviselnek. A KONG Plush Cozie figurák nem csak szeretnivaló, puha, igen kellemes tapintású plüssjátékok, de plusz egy réteggel készültek, így rendkívül tartósak is, hosszú időn át ellenállnak a kutyafogaknak. Miközben kedvence boldogan cipeli plüss cimboráját a játékhoz, az a fogak nyomására sípol is, szerencsére és a gazdik örömére egyáltalán nem irritáló hangon.

  1. DentaFun TPR Prémium Mentás labda 6cm

Mindene megvan a kutyának? Elfogytak az ötletek, mit lehetne neki ajándékozni karácsonyra? Nos, rágójátékra nem csak a kölyökkutyáknak van szükségük, hanem minden ebnek. Ráadásul kistestű fajtáknál gyakori probléma a gyors fogkövesedés, ezen pedig a sok rágás segíthet. A Trixie DentaFun TPR mentás labda ellenálló, igen rugalmas TPR gumiból készült, anyagában kellemes mentolos ízű, a fogak tisztítására és az íny masszírozására is kiválóan alkalmas, így nem csak a kölykök, de idősebb kutyák kedvelt játéka is lehet.

  1. Cosy Extrapuha luxus pléd kutyáknak Bézs

Akár kicsi az eb, akár nagy, a luxus, a királyi kényelem neki is jár. Lehet, hogy szeret a szabadban rohangálni, nem fázós, és a téli, havas sportokat is élvezi, de a puha és meleg kényelem otthon biztos örömére lesz.

A Trixie Cosi extra puha, bársonyos tapintású kutyaplédje anyagában szövött tappancsmintával készül. Használható akár a kutya ágyába, kosarába, hogy belevackoljon, amikor szükségét érzi, de ideális a bútorok, ágyak, de akár az autó ülésének letakarására, hogy az eb ne szőrözze, koszolja össze azt. Mivel két méretben kapható, így bármelyik kutya számára megtalálható az ideális.

  1. Dog Prince kerámia etetőtál grafit

A Trixie Dog Prince kerámia tálkája igazi kishercegeknek való tálka, márpedig kutyáinknak jár a minőség, nem?

Nem csak a dizájn exkluzív, a kidolgozás is minőségi. Mivel pereme alacsony, így mini és kistestű ebek számára ideális. Ez a termék a valóban igényes, minőséget kereső, kedvencének minőséget biztosító gazdák választása, a H.R.H. Princess Maja von Hohenzollern luxuskollekció egy darabja.

  1. Szőrmeutánzatú Autós üléstakaró

Emlékeznek, hogy szólt a régi nóta? „Keleti kényelem, nyugati izgalom,/A motor meg robban, ó,/Ez nem hintaló, sőt nem is űrhajó,/Csak neked zenél a kipufogó.”

Nos, Trabant már alig-alig látható az utakon, a keleti kényelem pedig igen máshol keresendő. Mondjuk ott, hogy a család autójában a négylábú családtagnak egy extra puha védőhuzat kerül a hátsó ülésre, belső felén puha világosszürke szőrmeutánzattal.

Az egyébként otthon könnyen és gyorsan, mosógépben mosható puha takaró tökéletesen alkalmas sedan típusú járművekhez, vagy kis csomagtartókhoz, esetleg akár a hátsó ülésre terítve (persze szigorúan biztonsági övvel rögzített kutya alá), hiszen egyszerűen felhelyezhető az első ülések és a hátsó ülések fejtámlájához rögzítve.

Ez a klassz takaró nem csak kényelmet biztosít a kutyának, de megóvja az autó belső kárpitját a kutya által okozott szennyesződésektől, a szőrtő, sától, nyáltól, egyebektől.

+1 KONG Sea Shells Turtle Medium/Large

Egy kutya bármivel képes játszani, legyen az ócska focilabda vagy egy üres műanyag flakon. De azért, valljuk be, lelkünknek és szemünknek is kellemesebb, ha egy igazi, szép vagy mókás kinézetű, ráadásul - és egyáltalán nem mellékesen - biztonságos kutyajátékkal játszik, nem?

A KONG termékei pont ilyenek, azaz nem csak szuper biztonságosak, de vonzó kinézetűek is. Ráadásul ez a közepes és nagytestű ebeknek ajánlott, teknős formájú játék rágás közben recseg-ropog, amivel a kutyák természetes ösztöneire hat. A formáját visszanyerő erős gumiháló adja a teknős páncélját, ez biztosítja a hosszú rágcsálási élményt, míg a kiálló, recsegős anyaggal töltött lábak és a fej könnyen megfoghatóak, így ideális cibálós és apportírozós játék is.


 

És még valamiről ne feledkezzünk meg. Mi karácsonykor bejglivel, tortával, sütivel kényeztetjük és jutalmazzuk magunkat az egész éves munka után. Ezekből kedvenceink nem ehetnek, mert nem egészségesek a számukra, sőt, sokszor komoly problémákat is okozhatnak.

De a jutalom, a jutalomfalat minden kutyának jár.

A tanítás, a nevelés, a hétköznapi élet rendjének betartása akkor lesz könnyű, ha pozitív megerősítéssel foglalkozunk az állattal, azaz nekünk tetsző, elvárásainknak és szabályainknak megfelelő cselekedeteit jutalmazzuk. Ennek a jutalmazásnak egyik módja, természetesen a szeretet, a kedves, dicsérő szó és a simogatás, fülvakarás mellett a jutalomfalat. Ha a kutya neki tetsző, ízletes, finom jutalomfalatot kap, számára az a leginkább pozitív visszajelzés.

1. Chicken Burger csirkés hamburger jutalomfalat válogatás

A McDonalds vagy a Burger King ételeit nem biztos, hogy azért kedveljük, mert egészségesek, inkább azért, mert finomak, és a rohanó hétköznapokon, vagy az ünnepi kapkodás után jól esik csak bekapni valamit, amivel nem kellett megküzdenünk a konyhában.

De akármennyire finom is egy hamburger vagy sült krumpli, netalán egy chicken nuggets, az nem a kutya számára ideális módon készül.

Tudjuk, hogy a humán ételek nem kedvenceink számára készülnek, és gyakorta tartalmaznak olyan anyagot, amely az egészségükre ártalmas. De miért kellene megfosztanunk őket az élménytől, ha látványra hasonló, de számukra ideális összetételű jutalomfalattal kényeztethetjük őket, mondjuk egy kutyaiskolai foglalkozás vagy karácsonyi vásárban megejtett séta utáni közös mekizés alkalmával?

A finom illatú és vonzó formájú jutalomfalat bizony sokkal egészségesebb kedvence számára, mint egy hamburger vagy egy prézlivel bevont csirke nuggets, de az élmény így is közös.

És hát miért ne készülhetne a közös falatozásról egy klassz kép a Facebookra vagy az Instagramra?

A Trixie For My Best Friend csirkés jutalomfalat válogatás az alábbi termékeket tartalmazza:

1db Trixie Chicken Burger csirkés hamburger jutalomfalat , mely csirkehúsból és tisztított marhabőrből készült kemény fogtisztító jutalomfalat. Spenótot, sárgarépát, édesburgonyát, levedulát is tartalmaz, hozzáadott cukor nélkül készül és gluténmentes. Emellett 1db Trixie Chicken Fries sültkrumpli formájú csirkés jutalomfalat, mely szintén csirkehúsból és tisztított marhabőrből készült kemény fogtisztító jutalomfalat. Rizslisztet, tápióka-keményítőt, édesburgonyalisztet, tojást és rozmaringot is tartalmaz, hozzáadott cukor nélkül készül és gluténmentes. Található még benne
1db Trixie Chicken Nuggets csirkefalatkák formájú jutalomfalat , szintén csirkehúsból és tisztított marhabőrből készült kemény fogtisztító jutalomfalat, rizslisztből, borsó- és tápiókakeményítőből, édesburgonyalisztbőé, és tojásból,  hozzáadott cukor nélkül, és guténmentesen.

2. Dental Care Snack Hipoallergén Füstölt Lazac körtével

Az érzékeny gyomrű, allergiára hajlamos kutyáknak sem kell lemondaniuk a jutalomfalatokról, és a gazdinak sem kell a konyhapult mellett görnyedni, hogy a tanuláshoz, kiképzéshez vagy csak jutalmazáshoz megfelelő falatka készüljön.

A Fitactive Dental Care Snack Hipoallergén Füstölt Lazac körtével jutalomfalata valóban hipoallergén, hiszen nem tartalmaz csirkét, marhát és halat sem.  Ráadásul nem csak jutalomfalatként szolgál ez a finomság, nem csak a kutya rágási igényét elégítik ki a hosszú rudacskák, hanem ideális a fogak ápolására és karbantartására is, hiszen rendszeres etetésével a fogképződés kialakulásának kockázatát csökkentheti, formája, állaga miatt segíthet a már kialakult fogkövek, lepedékek eltávolításában.

3. Premio Hypoallergen Marbled Lamb Softies Puha Bárányhús falatok

A kiváló minőségű bárányhúsból (72%) és fehérhalhúsból (8%) különleges eljárással készült hipoallergén jutalomfalatok akár kölyök, akár felnőtt kutya számára adható, vonzó illatú és ízvilágú finomságok. Az apró kocka formájú, egyedülálló, puha jutalomfalatok nyershúsból és fehér halból készülnek, így az allergiára hajlamos ebek számára is ideálisak, ráadásul alacsony zsír és magas fehérjetartalom jellemzi a terméket, így az elhízás veszélye sem fenyegető tudatos adagolás mellett.

 

És még valami, amiről nem szabad megfeledkezni az ünnepvárás kissé kaotikus napjaiban.

Nagyon sok kutya nehezen éli meg, hogy a család mindennapjai, a megszokott rutin felborulnak. Mindenki rohan, össze-vissza vannak otthon a családtagok, talán a séta és az etetés időpontjai is csúsznak. A lakásban jövés-menés van, zörög a sok csomagolópapír, villódznak a fények, a levegőben finom illatok szállnak. Mindez stressz az állat számára, és - ahogy mi, emberek - ők is eltérő módon reagálnak a stresszre. Vannak kutyák, melyek érzékenyebbek, számukra érdemes már jóval az ünnep napjai előtt megfelelő nyugtató hatású készítményről gondoskodni.

Nagyon sokféle, nyugtató hatású készítmény van a kereskedelmi forgalomban, és a legtöbb gazda előszeretettel vásárolja is ezeket, hogy meg tudja nyugtatni félős vagy fóbiától szenvedő kutyáját, azonban figyelembe kell venni, hogy bármilyen nyugtató hatású készítményt választ is az ember, javasolt az adagolással párhuzamosan viselkedésterápia folytatása is.

A természetes kiegészítők nagyban segítik a viselkedésterápia eredményességét is, hiszen meggyorsítják a tanulási folyamatot azáltal, hogy az állat relaxáltabb állapotba kerül.

A viselkedésterápia pedig ebben a nyugodtabb állapotban segíti az állatot, hogy hozzászokjon, megtanulja kezelni a számára félelmet keltő szituációt.

Fontos, hogy gazdik legyenek elővigyázatosak a vásárlás, a döntés során, mert hosszú távon (1-2 napnál tovább, vagy ha sűrűn van szükség rá) olyan nyugtató hatású szert adagolnak a kutyának, ami bár “gyógynövény” összetételű, de kavalakton, azaz mámorbors kivonatot tartalmaz, az májkárosító hatású lehet, ugyanis ez felhalmozódik a szervezetben.

Érdemes kipróbálni az Aptus Relax vagy Zylkéne készítményeket, melyek szintén természetes összetevőket tartalmaznak, de hosszabb távon is biztonsággal adagolhatók.

Az Aptus Relax nyugodt, kiegyensúlyozott viselkedést és tanulási folyamatokat támogató kiegészítő takarmány kutyák és macskák részére. Nagy előnye, hogy ízletes jutalomfalat formájában kerül csomagolásra, az állatok általában szeretik. Nem csak hogy hosszú távon is biztonságosan adagolható, de allergiás állatoknál is alkalmazható. Ezekben a finom falatkákban van  B1 vitamin (tiamin), mely nélkülözhetetlen a megfelelő idegi működéshez, és Triptofán, mely az idegsejtek által előállított szerotonin, az úgynevezett “boldogság hormon” képződéséhez szükséges vegyület. A szerotonin alapvető szerepet játszik a jó közérzet, a hangulat, a kognitív folyamatok, az alvás szabályozásában, hiányában pedig szorongás, depresszió alakulhat ki. Tartalmaz emellett még L-Theanint, ami stresszoldó és szorongásgátló tulajdonságú aminosav és Colostrum Calming Complexet. Ez utóbbi egy colostrumból előállított természetes biopeptid, amely nyugtató hatással bír az állatokra és támogatja a stresszcsökkentést

Persze nem minden kutya hajlandó megenni még a legízletesebb jutalomfalatot sem. Válogatós ebek számára a Zylkéne a jó választás. Ez egy természetes anyagokat tartalmazó kapszula, amely hatékonyan segít a macskáknak és kutyáknak túljutni a stresszes állapoton. Hatóanyaga egy bioaktív, tejfehérje eredetű dekapeptid, az alpha-kazeozepin, a kapszula nem tartalmaz tartósítószert, sem laktózt, így természetes megoldásként szolgál, akár rövid vagy tartós alkalmazásra is. Mivel a semleges ízű kapszulát nem szüksékes egészben lenyeletni az állattal, hanem kinyitva a benne lévő port kis mennyiségű nedves eledelre szórva is beadható, a válógatós állatok is szívesen elfogyasztják.

"x"

"x"

Ajánlott cikkek

Pancsoláskor tilos!

Pancsoláskor tilos!

A meleg nyári napokon sok gazdi érzi jó ötletnek elvinni a kutyát úszni, akár egy tóra, akár folyóhoz. Ám érdemes ezt az elsőre jónak tűnő ötletet kétszer is átgondolni. Lehet, hogy úgy gondolja, a kutyák szeretik a vizet és a pancsolást, sok esetben ez n