Mind megfagyunk!!

Eljött az ősz, vége a Rém imádott nyarának!!! Húsz fok alá került a hőmérséklet, hát, mondom, ez nem állapot, takarjon már be!  Mivel szobakutya vagyok, így a testem nem bírja a hideget, ugyanakkor a meleget sem. A rém szerint a hájam miatt utálom a meleget, mert az túlfűt, és nem ártana lefogynom, de ez hülyeség.

Az ideális idő számomra tavasszal és ősszel van, amikor a hőmérséklet 20-25 fok. Mondtam az anyámnak, hogy izzítsa be a kazánt, aztán gyors malacvágtában kezdjen el fűteni, hogy ne szenvedjek fagyhalált idő előtt. A Rémedvény persze kiakadt, és inkább betakart, csak ne szenvedjek látványosan. Rájöttem, klimaxol, nem bírja a meleget.  Mondjuk ez érdekes, mert nyaranta ezt a hisztit nem produkálja, de nem találok más magyarázatot. Azért szörnyű, hogy miken megyek keresztül.

Valamelyik reggel is lemenetünk sétálni, mert idő előtt kiverte az álmot a szememből. A rögeszméje ugyanis, hogy mielőtt elmegy dolgozni, lerángat, mert látni akarja, hogy elvégzem a dolgomat. Mindig azt dörgedezi, hogy ekkora okos és felnőtt kutyának nem illik bent menni ki. Na szép, ilyenkor persze okos vagyok, nem gyagyás. Na, mindegy.

Szóval leértünk, esett az eső, fújt a szél. ÁÁÁÁ!!!! Kettő perc alatt elvégeztem minden dolgomat, és hazafelé vettem az irányt. Mondtam az anyámnak, csak nem gondolja, hogy ilyen időben flangálok a lakótelepen, amikor akár fekhetek is a meleg takaróm alatt. Hát ki az a hülye, aki ilyen időben sétafikál? Erre megfenyegetett, hogy az idén télen kapni fogok ruhát a sétákhoz, és azért hozzátette, hogy rém röhejesen fogok benne kinézni. Szóval ő is tudja, csak piszkálni akar, azzal a felkiáltással, hogy félt. Tiltakozom, mert a csodálatos testem nem viseli el ezt a megaláztatást. Volt már próbálkozása, de tüntetőleg lefagytam, nem mozdultam amíg le nem szedte rólam. A kutyaruha a padlócirkálóknak való, meg a reszketeg kopaszoknak, nem az ilyen szép, nagy, erős és okos kutyáknak!

A menhelyes szőrmók sem szereti a hideget, ilyenkor, télen, jó vagyok neki, mert odabújik hozzám a takaró alatt, és melegítem a bojlerrel.

A lényeg, hogy a Rém még nem hajlandó nekem megfelelő hőfokon fűteni, ezért nagyon rossz sorsunk van. Kérem, aki olvassa ezt, az járjon már el az érdekünkben, mert mind megfagyunk!