E-mail: pet4you@pet4you.hu

Blog

Nem szeretem idő van….

Ez a hétvége számomra maga volt a mennyország. A kedvenc tevékenységemet űzhettem, azaz az alvást, amit az Anyám szerint profi módon tudok csinálni. Ezt persze őnagysága megzavarta egy –egy sétával, mert szerinte muszáj lemenni, hiszen egy ilyen komoly ebnek nem illik benn kimenni. Amint kiértünk a lépcsőházból, azonnal lefékeztem magam.  Mondom neki, megbolondultál, ilyen időben egy lépést sem teszek, mert vizes lesz a testem, és megfázom.

Tovább

Szeretnék bemutatkozni!

Szeretnék bemutatkozni! Én vagyok Makka, a szőrös menhelyes. Legalább is az Anyám így hív. Nyolc éve kerültem a családhoz, ekkor három hónapos voltam, vagyis ennyi előnyöm van a mafla bullhoz képest, és ezért én vagyok az úr a háznál. Amikor megérkezett a bojler, kemény három napig elő sem mertem jönni. Mondtam, a fele sem tréfa, komolyan gondolják, hogy rám szabadítják ezt a valamit? A kutyák és a macskák „barátsága” közismert, hát tuti, hogy hajkurászni fog majd és meg akar enni.

Tovább

Mind megfagyunk!!

Eljött az ősz, vége a Rém imádott nyarának!!! Húsz fok alá került a hőmérséklet, hát, mondom, ez nem állapot, takarjon már be!  Mivel szobakutya vagyok, így a testem nem bírja a hideget, ugyanakkor a meleget sem. A rém szerint a hájam miatt utálom a meleget, mert az túlfűt, és nem ártana lefogynom, de ez hülyeség.

Tovább

Az én fényevő bullom

Olyan hihetetlenül sokáig volt szép idő, annyira kellemes volt a vénasszonyok nyara idén, hogy nem akarjuk elengedni. Igyekeztünk kihasználni minden egyes pillanatát, és az utolsó utáni pillanatig minél többet lenni a szabadban.

Tovább

Neveletlenek

Komolyan nem értem, hogy a szülők egy rlsze miért nem képes értelmesen nevelni a gyerekét, ha a kutyákról van szó. A végletek a menők, azaz v. Vagy szabadon hagyják, hogy a gyerkőc bármelyik kutyához odamenjen, mondván, nem kell féljen a gyerek.

Tovább

Szülinapi sirámok

A kutyák születésnapjáról is illik megemlékezni, főleg egy ilyen hányatott sorsú, végre révbe került eb tud nagyon örüni ilyenkor. Márton élete első éveiben nem sok szeretetet és ajándékot kapott, ezt igyekszünk pótolni, amennyire csak tudjuk.

Tovább

A sértődés magasiskolája

Most komolyan kérdem: van még ilyen sértődős fajta, mint a bullterrier? Mártonnak olyan lelke van, hogy egy mimóza sírva könyörögne neki a receptért. Persze csak akkor mimózalelkű, ha éppen jónak látja, és a sértődései az esetek többségében párhuzamban állnak alkalmi süketségével. Gyanítom a szelektív hallás szövődménye lehet a szende lélek.

Tovább

A lakótelep rettegett réme

Szóval a mai séta során megtudtam, hogy az a kutya, akit három éve én nevelek, akit esténként sétálni viszek, természetesen pórázon, legalább 15 kutyát harapott már meg. Ezt egy nagyon kedves vizslás gazdi szakértette , akinek a kutyájával 3 évvel ezelőtt volt egy afférunk.

Tovább

Márton és a hasfájás

A bullok igencsak haspókok, erre rá kellett jönnöm az elmúlt évek során. Nagyjából úgy működnek, mint egy porszívó, ami előttük van, azt beszippantják, mennyiségtől függetlenül. Márton sem kivétel, nagyon szereti a hasát, kicsit sem válogatós. Ám pont emiatt vigyázni kell vele a séták során, mert képes bármit felenni a földről.

Tovább

A pit bull és a mese világa

Ki mondta, hogy a kutyák nem szeretnek tévét nézni? És azt, hogy ők nem szerethetik a meséket? Főleg, ha mozognak a mesében, és klassz állathangok is szűrődnek ki a zörgő dobozból! Na, az igazán érdekes. Főleg az egy egyébként vadnak és veszedelmes fenevadnak tartott, ámde jámbor és kedves pitbull számára, aki képes gyermeki odaadással szemlélni az Oroszlánkirályt.

Tovább

Lökött kutyák

Ki mondta, hogy a kutyák nem vehetnek részt a mindennapjainkban? És ki hiszi el azt, hogy nem tudnak alkalmazkodni, sőt, ellesni tőlünk számunkra alapvető, hétköznapi dolgokat, legyen az akár az autó ablaktörlőjének beindítása, akár játék a tableten.

Tovább

Cuki cicák kavalkádja

A pici cicák mindig édesek és szívet melengetőek. Az az igazság, hogy soha nem lehet megunni mókás, vicces, sokszor kacagtató csetlés-botlásukat, rosszcsont játékukat.

Tovább

Baba és állatka

Örök és magunhatatlan téma az állat és a gyerek kettőse. Ha pedig a kisbaba valamilyen cuki kisállattal kerül egy képre, máris elolvadunk. Hát még amikor ugyanezt mókás jelenetek során át nézhetjük egy videóban!

Tovább

Traktoros Günther és a kőszegi diszkó

Amikor sétálni megyünk, és új arcokkal találkozunk, mindig kérik, mondjam már el, milyen egy bullterrierrel élni. Persze mindig elmesélem, igyekszem vlaóban jól összefoglalni ennek a különleges fajtának a jellemét. A napokban valahol az interneten találtam egy jellemzést, és bár néhol kissé...khm...szóval nem éppen veretes a nyelvezete, igazából tökéletesen leírja ezt a tökkelütött ebfajtát. Nagyjából Márton bull is ilyen.

Tovább

Macska-baki

A macskák nagyon okos intelligens állatok, de néha ők is hibáznak. Mókás, kacagtató történetek kerekednek abból, ha a macsek éppen nem gondolkozik, csak cselekszik, vagy éppen ellenkezőleg, túlgondol dolgokat.

Tovább

Macskazene

Van, akinek megnyugtató, mások számára idegesítő a macskazene. Nos, ha még nem tudja, hogyan reagál rá a család, nézzék meg együtt ezt a videót, amelyben édes kiscicák és macskák versenyt nyávognak. Vigyázat! A kutyák nem biztos, hogy örülni fognak!

Tovább

Bemutatom Makkát

Márton bull mellett él egy macska is, ez már éppen elég cáfolat a fajta vérengző fenevad jelzőjét cáfolandó. Hiszen ha egy kutya olyan nagyon vérmes, akkor hogyan tud együtt élni a kétéábúak mellett még egy macskával is. Szóval a család tagja még Makka macska is, aki néha Gizella, egyéblént meg királylány.

Szerintem ha neki kellene bemutatkoznia, és Mártonnal való kapcsolatát leírnia, akkor valahogy így tenné:

Tovább

Vallomás

Sokszor elgondolkodom azon, vajon megértik-e a kutyák, amikor elmondjuk nekik a velük kapcsoaltos gondolatainkat? A szidások mögött érzik-e a féltő szeretet, a simogatásban a köszönetet és a hálát, hogy hűséges társaink? Márton a legklasszabb ajándék az életemben, persze a gyermekem után. Puszta léte segített átvészelni nehéz napokat, segített talpra állni, mert megmutatta, mi az igazi felelősség és a feltételek nélküli, őszinte szeretet.

Tovább

Dr. Internet

Beszéltem régebben egy belgyógyász barátommal, hogy ő is észrevette-e az internetdoktorátus jelenséget? Elmondta, hogy sokan (meglepően sokan) szinte kész diagnózissal mennek el hozzá, a tudásukat és diagnózis megállapítását a netről összeszedett leírásokból állapítják meg. 

Tovább

A bull, ha fázik

Azt hiszem, lassan én leszek a lakótelepen a közröhej tárgya. Kényetelen leszek csőtestű ebemnek kutyaruhát venni. Azt mondjuk tudtam, hogy rövid szőrű fajta, nincs a testecskéjén hosszú és tömött bunda, hogy melegítse, de hát más rövidszőrű kutyákat is látok itt sétálni, és egyik sem utálja úgy a hideget, mint Márton. Mondjuk amikor elképzeltem kicsit plusszos vonalait cuki, kötött kabátkába csomagolva, hát hangosan felröhögtem. Remélem, nem kap kedvet ehhez a trendi viselethez, mondjuk valamelyik földszintes eb láttán, de hogy ilyeneket gondol, az tuti:

Tovább