E-mail: pet4you@pet4you.hu

Kutya

Az erő leve

Itt a tél, a hideg napokon jólesik valami meleg, testet és lelket is átmelengető ital. Ráadásul tombol az influenza-szezon, márpedig az influenzát kedvenceink is elkaphatják, a vírus nem csak az embereket fertőzi, igaz, náluk más tünetekkel jelentkezik. A nap és a vitamindús, friss eledelek hiánya miatt az immunrendszer kissé legyengül. Kell hát valami, ami meleg, finom és erőt is ad. Ez pedig nem más, mint az erőleves.

Tovább

Amikor a kutya megerőszakolja a gazdi lábát….

A legtöbb esetben teljesen normális viselkedési forma, ha a kutya a gazda, vagy más emberek lábára mászik, és ott löködő mozdulatokat végez, kvázi maszturbál. Persze a maszturbáció egyéb formái is ismeretesek a kutyáknál, nem csak emberek lábán, kezén gyakorolják, de más kutyákon, tárgyakon is, esetleg nyalogatják magukat.

Tovább

Amikor folyton vonyít a kutya...

A vonyítás a kutyák által használt kommunikáció egyik formája. Azért vonyítanak, hogy felhívják magukra a figyelmet, egymással kapcsolatba lépjenek, és jelezzék mások felé létüket.  Vannak kutyák, melyek magas hangokra, például szirénára, vagy egyes hangszerekre reagálnak vonyítással. De mit lehet kezdeni azzal, ha a kutya folyamatosan, vagy nagyon gyakran kezd el vonyítani?

Tovább

A tócsagyáros kiskutya

Amikor kölyökkutya kerül a családba, mindenki nagy várakozással tekint a nagy nap elébe. Kinek örül majd először? Kinek nyalja meg a kezét? Vajon mit fog csinálni, mikor hazaérnek vele?

Aztán a nagy öröm, bolondozás és az első balesetek eltakarítása után jön az éjszakai rémálom. No, nem csak a sírdogálás, sokkal inkább a szembesülés felkeléskor az aknákkal és tócsákkal. Ugyanis a kiskutya általában még nem szobatiszta.

Tovább

Az első világháború állati áldozatai

Négylábú társaink a valóban elfeledett áldozatok. Egyes becslések szerint csak az első világháborúban 16 millió állat teljesített szolgálatot. A britek kötelékben részt vevő lovak, tevék, öszvérek közül a négy év alatt 484.143 állat pusztult el.

Tovább

Jön a tavasz, készüljön!

Hacsak nem nagyon enyhe vagy trópusi környezetben él, a tavasz és a nyár közötti átmenetre fel kell készülni – úgy a kutyának, mint a gazdának. A téli jég sem változik nyári pázsittá egyetlen éjszaka alatt, a változások mindig rugalmasságot és alkalmazkodást igényelnek.

Tovább

Valentin-napi biztonság

A Valentin napi ajándékok bizony nem éppen örömhozók a négylábú társak számára. A sok finom csokoládé, gyönyörű virág komoly veszélyeket rejthet magában. Úgyhogy tegye örömtelivé a napot kedvence számára is – tartsa távol a háztól a veszélyeket!

Tovább

Olcsóért hirdetett cukiságfaktorok

Hosszú évek óta a csapból is folyik a felelős állattartás, tele lényeges és fontos üzenetekkel, mint „ne vegyél szaporítótól”, „ne szaporíts”, „szedd fel a kutyasz@rt”, „koncoljuk fel a tűzijátékozókat”. Persze ehhez társul még a minden közösségi médiát elöntő cukiság áradat: édes kicsi kölyökkutyák és puha, ölelgetni való cicák képei. Persze, hogy mindenki szeretne magának otthonra is egy ilyen élő cukiságfaktort, és a klassz mondatokat elolvasva könnyű az elhatározás: én is felelős gazda leszek!

Tovább

Lehet-e influenzás a kutya?

A kutyák reakciói mindig elgondolkodtatják az embert. Sokszor olyan meglepőek ezek a reakciók, hogy csak lesünk. Hasonlóan csodálkozva tekintünk néhány betegségre is, hiszen azt gondoljuk, csak mi kaphatunk el kórságot az ebtől, ez fordítva már nem igaz.

Tovább

Manikűr vérzés és fájdalom nélkül?

A lábak karbantartása a kutyáknál is fontos. Hosszú, visszahajló karmokkal sétálni a kutyának fájdalmas kaland, de hosszú távon a kutyapedikűr elhanyagolása sérülésekhez, fertőzésekhez vezethet. Az ujjak közötti hosszú szőr is komolyan akadályozhatja a kutya mozgását.

Tovább

(Ét)rend a lelke mindennek

A kiskutya etetési rendjét és étkezését aszerint kell meghatározni és összeállítani, hogy milyen életkorban kerül új otthonába. A kölykök igen gyorsan nőnek, igen hamar túljutnak egy-egy adott életkoron, és minden ciklus során ügyelni kell igényeire.

Tovább

Halvadász kutyák

Sok kutyagazda esküszik a haletetés előnyeikre, a hal általános állapotra és az egészségre gyakorolt pozitív hatására. Azt tudjuk, hogy nekünk, embereknek a hal ajánlott, és kifejezetten egészséges táplálék. A macskák imádják a halat. De mi a helyzet a kutyákkal?

Tovább

Segítség! Neveletlen az eb!

A természetben a kutyák falkában élő állatok, falkatársaik között szocializálódnak születésüktől kezdve. A szocializáció a más állatokkal való interakciók, valamint a verbális jelek és a testbeszéd által történik. A falkán belüli kötelékek letisztultak.

Tovább

Miért harap a kutya?

Évente világszerte több ezer kutyaharapást regisztrálnak. Sok ezek közül végzetes. A tény az, hogy minden kutya képes harapni. A jó hír, hogy nagy részük sosem fog. Az embernek azonban egy dolog segít az esetleges kutyaharapások megelőzésében: ha megérti a jelenség okát.

Tovább

Hihetetlen eredmények - a csettegő csodatevő

A klikker tréning eszköze egy hangot adó játék, melynek használata segít a kívánatos viselkedés rögzítésében. Használata során a klikkerrel kondicionált megerősítést hajt végre, annak ismételt használata által. A klikker használata egyszerű: csak az apró eszköz és némi jutalomfalat kell.

Tovább

Elmeélesítő ételek kutyáknak

A megfelelő mentális stimuláció mellett az antioxidánsokban gazdag étrend is segít kedvence szellemi frissességének megőrzésében és a kognitív diszfunkciós betegségek megelőzésében. A kutyákkal való együttélés egyik érzékeny pontja, hogy az ember látja kedvence öregedését.

Tovább

A rettegett tűzijáték: tippek a biztonságos szilveszterezéshez

Az új év hallatán a kutyások már előre a fejüket fogják, hiszen az év egyik legnagyobb ünnepe nem mindenkinek az önfeledt szórakozást jelenti. Szilveszterkor a petárdák és a tűzijátékok miatt nagyon sok kutya pánikol, jó pár el is szökök otthonról. A közösségi oldalakat elárasztják a képek, felhívások, mégis sokszor megesik a baj, így a legtöbb felelős gazdi ilyenkor inkább otthon búcsúztatja az óévet.

Tovább

Téli riasztás: hideg idő és hideg orr

Amikor téli sétára indul, mindig meggyőződik arról, hogy elég melegen és biztonságosan öltözött-e fel. Tegye ezt kutyájával is, így mindkettejük számára kellemes, mókákkal teli időtöltés lesz a téli séta. De mi mindenre kell még odafigyelni a fagyos, jeges, havas napokon?

Tovább

A háziállat egy életre szól, nem csak az ünnepekre!

Nyakunkon a karácsony. A média már hónapok óta harsogja, milyen játékot, tévét, telefont vegyünk ajándékba, ráadásul a reklámok tele vannak cuki babákkal és bájos állatokkal is, hiszen ettől mindenkinek azonnal ellágyul szíve. Ezek mellett sokszor még a gyerek is rágja otthon a szülők fülét, hogy éppen kiskutyát, kiscicát, vagy hörcsögöt szeretne. Vagy mindegy mit, csak szőrös legyen és cuki.   

Tovább

Ne siránkozz, cselekedj!

Ha kedvence már megkapta az alapvető engedelmességi képzést, akkor nagy valószínűséggel figyelmes és jól tanuló eb lett. Ám vannak olyan problémák, melyek nem oldhatóak meg egy egyszerű „ül” vagy „hozzám” paranccsal. A legjobb modorúnak tűnő ebbel is lehetnek problémák.

Tovább