Kutyabarát balkonok és teraszok

Kutyabarát balkonok és teraszok

Nyáron, de már tavasszal és ősszel is, amíg jó az idő, az erkély, a terasz, a balkon plusz egy szoba lakáshoz, házhoz. Jó időben sok-sok kellemes percet tölt itt a család, és bizony, ebből a kutya sem maradhat ki. De hogyan tegye ezt a helyet minél kellemesebbé kedvence számára?

Tovább
Hosszú, forró nyár

Hosszú, forró nyár

Mi, emberek, már csak olyanok vagyunk, hogy nyáron a nagy melegre, télen a hidegre panaszkodunk. Mindig elmondjuk, mi mennyire kínlódunk, és persze állatainkra is kitérünk, ők borzalmasan szenvednek. Pedig sokkal egyszerűbb lenne megoldásokat keresni és találni, hogy enyhítsük az időjárás által ránk mért nehézségeket. Emlékszik, hogy kezdődik a dal: Hosszú, forró nyár, mesélt a boldogságról....

Tovább
A rémes tűzijáték

A rémes tűzijáték

Sok gazda számára augusztus huszadika és szilveszter napja maga a rémálom. A kutyák  ugyanis általában ijesztőnek találják a hangos, kiszámíthatatlan zajokat és az erős fényhatásokat, így számukra az ünnepi tűzijáték nem az élményről szól. Még egy látszólag magabiztos kutya is megrettenhet a tűzijáték ismeretlen hangjaitól.

Tovább
Tényleg jobbak a kutyák, mint a macskák?

Tényleg jobbak a kutyák, mint a macskák?

Sokak véleménye szerint a kutyák jobbak, mint a macskák. Azt vallják, hogy a kutyák jobban taníthatók, kint végzik a dolgukat, akár a gazda védelmére is képesek, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a gazdi aktívan éljen. Tehát a kutyatartásnak sokkal több előnye van, mint annak, ha valaki macskával él.

Tovább
Ha a vizelet tönkreteszi a kerti gyepet

Ha a vizelet tönkreteszi a kerti gyepet

Úgy tartják, hogy ahol kutya van, ott soha nem lehet szép a gyep. A kutya vizelete ugyanis csúnya barna vagy sárga foltokban jelenik meg ott, ahol a vizelettől kihalt a fű. Egyes gazdik megvonják a vállukat, mert úgy vélik, hogy ez csak a kutyákkal való együttélés része, ám ennek nem feltétlenül kell így lennie. Tud az ellen tenni, hogy kedvence vizelete tönkretegye a füvét!

Tovább
Miért csóvál a kutya?

Miért csóvál a kutya?

Az általános vélekedés szerint a farkát csóváló kutya boldog. Pedig ez nem teljesen és feltétlenül igaz. Bizony, egyáltalán nem mindegy, hogyan csóválja a kutya a farkát, és ehhez milyen egyéb, non-verbális jelek kapcsolódnak. A farokcsóválás a kutya kommunikációjának egyik legfontosabb eleme.

Tovább
Rossz kutya!

Rossz kutya!

Tudja, mi a megoldás a kutya agresszivitása ellen? Ön! Nem hiszi? Pedig így van. Csak ön, és a kettejük közötti kapcsolat lehet az, amely az agresszivitást megszünteti. Mondhatja persze, hogy már százszor próbálta, hiszen rászólt a kutyára, hogy „nem szab

Tovább
Útra kelünk...

Útra kelünk...

Itt a nyár, tombol a kánikula, sok család kel útra nyaralni, pihenni, wellnesezni. Sokuk fejében van kérdőjel, mi legyen a család négylábú kedvencével. Szívük szerint magukkal vinnék a kutyát, a cicát, de vajon hogyan fogadja őket a szálloda?

Tovább
Kutyák többnyelvű családokban

Kutyák többnyelvű családokban

Biztos sok gazdi elgondolkodott már azon, hogy kedvenc kutyája számára vajon mit jelent az ő beszéde. Persze elképzelhető, hogy a megtanított szavakon túl minden nagyjából ugyanúgy hangzik az eb számára, nagyjából egy csokor értelmetlen hangot érzékelnek.

Tovább
Fogadj örökbe egy kutyát!

Fogadj örökbe egy kutyát!

Ha örökbefogadáson gondolkodik, érdemes pár dolognak utánanézni, néhány információt begyűjteni.  Nem mindegy ugyanis, hogy a kutyát menhelyről, ideiglenes befogadótól vagy esetleg tenyésztőtől fogadja-e örökbe, ahogyan az sem, hogy illik-e az ön életviteléhez a választott kutya.

Tovább
Hány szót ismernek a kutyák?

Hány szót ismernek a kutyák?

A Dalhousie University for Psychology and Neuroscience professzora, Sophie Jacques komoly és átfogó kutatásokat végzett a szolgálati kutyák vonatkozásában, melynek során megállapította, hogy egyes kutyák jóval több emberi szót értenek meg, mint mások.

Tovább
Értik-e a kutyák az emberi érzelmeket?

Értik-e a kutyák az emberi érzelmeket?

Sok gazdi átélte már azt, hogy amikor valami miatt ideges vagy elkeseredett, kutyája odamegy hozzá, leül mellé, megnyalja a kezét, ölébe hajtja a fejét. Ilyenkor mintha a kutya is átélné ugyanazt az érzelmet, amit a gazdája, azaz ő is ideges vagy bánatos arcot vág.

Tovább
Lehet-e pánikrohama a kutyának?

Lehet-e pánikrohama a kutyának?

Aki pánikbeteg, vagy ismer ilyen problémávbal küzdő embert, az tudja, hogy egy-egy pánikroham hihetetlenül ijesztő és kimerítő lehet, és bizony maga a betegség erősen befolyásolja a mindennapi életvezetést. De vajon előfordulhat kutyáknál is pánikroham?

Tovább
Melyik a jó kutyasampon?

Melyik a jó kutyasampon?

Hullámos, göndör, selymes, rövid, dupla, sűrű, gyapjú, zsinóros, kemény – a kutyák szőre bizony nem egyforma. Nagy eltérések vannak fajtánként, de bizony még egy fajtán belül is. Ez az oka annak, hogy nincs egyetlen olyan kutyasampon, amelyik minden kutyára tökéletes lenne.

Tovább
A veszélyes TikTok trend

A veszélyes TikTok trend

Mindannyian szeretünk kutyákról készült videókat nézegetni a közösségi médiában, hiszen ezek a cukiságfaktor csúcsán vannak. Ám időnként a posztolóknak az a törekvése, hogy népszerűségük minél nagyobb legyen, egyre több követőt vonzzanak be és minél több „lájkot” szerezzenek, oda vezethet, hogy egyes emberek akár a kutyára nézve káros kihívásokba szállnak bele.

Tovább
Miért kell ellenőrizni a táp lejárati dátumát?

Miért kell ellenőrizni a táp lejárati dátumát?

Minden kutya- és macskatáp címkéjén szerepel egy szavatossági idő. Sokszor van vita a gazdák között arról, vajon oda lehet-e adni az állatnak a tápot akkor, ha ez a szavatossági idő már lejárt, avagy veszélyes ezzel próbálkozni.

Tovább
Hőségriadó és lenyírt bunda

Hőségriadó és lenyírt bunda

Most, hogy tombol a kánikula, dőlnek meg a melegrekordok, minden média ezzel foglalkozik. Mi is sokszor írtunk már arról, milyen óvintézkedéseket kell tenni, hogy kedvenceink biztonságban átvészelhessék ezeket a napokat, heteket.

Tovább
Megérkezett a kánikula

Megérkezett a kánikula

Jön a meleg, izzik az aszfalt és izzanak a házak falai. Nem csak az embereknek, de az állatoknak is melegük van. Néha még a meleget kedvelő cicák is soknak találják a hőfokot, és árnyékosabb, hűvösebb helyre húzódnak. A nagyobb szőrű kutyák bizony megszenvedik a nagy meleget.

Tovább
Mielőtt késő lenne

Mielőtt késő lenne

A kölyökkutyák, akárcsak a kisbabák, hihetetlenül sokat tanulnak életük első hónapjaiban, legyen szó akár környyezetük tapasztalásáról, akár az alapvető viselkedési normákról. Mivel minden gazdi a lehető legjobbat szeretné kedvencének, utánajártunk, hogyan lehet számukra megkönnyíteni a tanulás folyamatát.

Tovább