E-mail: pet4you@pet4you.hu

Kutya

Ihat-e kávét a cica?

Egykoron drága csempészáru volt, sokan haltak meg miatta. Voltak és vannak országok, ahol komoly fizetőeszköznek számít. Sokan szeretik, mások gyűlölik, de használják gyógyászati célokra is. Ez a kávé. Napjainkban szinte minden háztartásban megtalálható valamilyen formában, és kínálják italként, használják kulináris receptek összetevőjeként, szépségápolási termékekként vagy akár kertészeti segédeszközként.

Tovább

Kisgyerekek és nagy kutyák

Azon kutyák számára, melyek korábban kevés időt töltöttek gyerekek közelében, egy totyogós kisbaba igencsak zavaró lehet. Sőt, némelyikük egyenesen rémisztőnek találja őket. Mégis, mi a megoldás, hogy a baba és a kutya együttélése nem csak sikeres, de boldog is lehessen?

Tovább

Ha a kutyát idegesíti a totyogó baba....

Vannak kutyák, melyek idegessé válnak a totyogó baba közelében, mások akár félelmet is érezhetnek. Ezekben az esetekben használja a tanácsokat, és tanítsa meg kedvencének, hogy akár jól is elsülhet a babával való interakció. Minél több pozitív élményt tud a gyerekhez kötni, annál hamarabb múlik idegessége, félelme. Amikor sétálni megy a babával, vigye el a kutyát is. Amikor játszik a babával, ne zárja el, vagy ki a kutyát, inkább találjon módot arra, hogy az eb is részt vegyen a játékban.

Tovább

Tíz dolog, amit a macskák utálnak

Nem véletlen, hogy a macskák a legnépszerűbb állatok a házi kedvencek sorában. Nem csak imádnivaló, kedves, kíváncsi kis lények, de tartásuk sem túlzottan költségigényes. Ugyanakkor igazi karakterek, minden cicának megvan a maga „szeretem - nem szeretem” lisátja. Na de mi az, amit a legtöbb macska egybehangzóan utál?

Tovább

Nyaraljunk együtt a kutyánkkal!

Nem tudom, ki hogy van vele, de mi nyaralni is a kutyákkal járunk, nem szeretjük őket otthon hagyni más felügyeletére. Persze nagy felelősséget jelent egy ilyen nyaralás, hiszen bár egyre több helyen fogadnak örömmel ebeket, mehetünk velük szállodába,  apartmanba, étterembe is, de felelünk viselkedésükért. Sokszor írtunk már arról, hogy a kutya akkor boldog, ha kutyaként és nem emberként kezelik őket, de ez nem azt jelenti, hogy neveletlen ebként viselkedhetnek bárhol is.

Tovább

Hogyan védjük kutyánkat a nagy melegben?

Nem hiszem, hogy akad olyan gazda, akinek ne jelentene gondot a nagy nyári melegben a folyamatosan friss, hideg víz biztosítása. Akár lakásban, akár kertben, udvaron tölti napjait a kutya, minél nagyobb a meleg, annál nagyobb szüksége van a friss vízre. Márpedig ha meleg van kinn, akkor a víz is hamar felmelegszik, és már nem lesz olyan üdítő.

Tovább

Fáraók kunkori farkú kutyája

A basenji különleges kinézete miatt csak olyan emberek számára ajánlott, akik nem veszik zokon, ha a figyelem rájuk irányul. Aki egy ilyen kutyával sétál, azt bizony mindenhol megbámulják. De hát mit lehet tudni erről a különleges fajtáról?

Tovább

Ha a kutyának melege van....

Az tavalyi nyár bizony odapakolt nekünk rendesen már eddig is.  Dőltek a melegrekordok, riadoznak a tévében, rádióban, mindenhonnan ömlött a jó tanács, mit kell tennünk, hogy elviseljük a nagy meleget. Ilyenkor az ember bekapcsolja a légkondicionáló berendezést, iszik egy kellemesen hideg, jeges italt, és máris jobban érzi magát. No de mi lesz idén, és mi a helyzet négylábú kedvenceinkkel?

Tovább

Egy mágnás meghódítja a szavannát

A kutyák és a vadászatok évszázadok óta szorosan kötődnek egymáshoz. A régmúlt időknek nem volt olyan nagyhírű, ismert vadásza, aki ne szerette volna a kuytákat, és ne tartott volna jó pár vadászebet. A legismertebb közülük tán Kittenberger Kálmán, aki nem csak a magyar vizsla nemesítésében, a fajta megszilárdításában játszott nagy szerepet, de világszerte méltán ismert Afrika-kutató, vadászutazó, természetrajzi gyűjtő is volt. Ám róla majd máskor…

Tovább

Egy igazi dél-olasz macsó

Akárcsak a nápolyi masztiff és egyéb molosszus fajták eredete, a cane corso története is az ókorig vezethető vissza. A fajta elkötelezettjei szerint közvetlen őse  a „Chanis Pugnax” (az ősi római molosszus), mely részt vett a római légió hadjárataiban és küzdött a római arénákban.

Tovább

Macskák, nyár, kánikula

Akárcsak minket, embereket, úgy a macskákat is megviseli a nagy meleg. Még akkor is különös odafigyelést igényel a szervezetünk, ha egyébként egészségesek vagyunk. Nincs ez másként nyávogó kedvenceinknél sem. A napégés, a hőguta, a kiszáradás pedig legalább annyira fenyegetheti a lakásban tartott cicákat, mint azokat, amelyek rendszeresen kijárnak.

Tovább

Phu Quoc szigetének csodakutyája

„A kutyák nagyok. Több mint két „sawk” magasak (a sawk hagyományos mértékegység, amely egy felnőtt ember könyökétől az ujja hegyéig terjedő szakasz hosszát jelöli). Különféle színekben fordulnak el. És minden kutyának van egy taréj a hátán.”

Tovább

Solms herceg csodakutyája

A vadászat fejlődése az emberiség fejlődésétől elválaszthatatlan. Már a domesztikáció kezdetén voltak olyan kutyák az ősember mellett, melyek elkísérték a vadászatokra, később egyre jobban segítve munkájukat a zsákmány felkutatásában.  A középkorra a vadászat a módosabb néprétegek kiváltságává vált, fontos részévé a társadalmi kapcsolatoknak.

Tovább

Frontok és kutyák

Kánikula, mennydörgés, szél, eső, szürke égbolt – ezek mindegyike hatással lehet a kutya viselkedésére és hangulatára. Az emberekhez hasonlóan a kutyák is egyedi és eltérő módon reagálnak az időjárási változásokra és frontokra. Sok kutya fél a mennydörgéstől, mások levertek és kedvetlenek a hideg, téli hónapok alatt. Ugyanez igaz szinte mindegyik időjárási jelensége, az egyetlen küklönbség az, hogyan reagál rá az eb, mennyire érzékeny ezekre.

Tovább

A karantén hatásai kedvenceinkre

Lassan mindenhol véget ér a karantén időszaka. Voltak országok, ahol hosszú időre zárkóztak otthonaikba az emberek, másutt ez csak pár hét  volt, de szinte mindenütt a világon ezzel a módszerrel próbáltak megvívni a vírus terjedésével. Ez az időszak nem csak az emberekre volt hatással, de bizony a gazdik északtól délig, kelettől nyugatig megtapasztalhatták, hogy kedvenceik vislekedése megváltozott az összezártság időszakában.

Tovább

A Fekete Herceg kutyája

Az angol ipari forradalom nem csak a bulldogok számára jelentette a munkalehetőségek leáldozását. A gépesített üzemek munkások tömegeinek biztos kenyérkeresetét szüntették meg. Voltak, akik a kontinensen próbáltak szerencsét; így tettek például azok az angol csipkeverők és textilmunkások, akik Normandiában, elsősorban Calais környékén telepedtek le.

Tovább

Ha csócsál az eb, a gazdi rágja a kefét

Gyakori panasz az egy évesnél fiatalabb kutyák gazdáitól, hogy kedvencük mindent megrág. A rágást felerészben a kíváncsiság, felerészben a fogzás és fogváltás okozza, de teljes egészében jó móka az ebnek. Egyfajta jutalom saját magának, márpedig a kellemes és jutalmazó dolgokat ismételni kell!

Tovább

Ha tavasz, akkor lepkekutya

A kontinentális törpe spánielek családjába tartozik a papillon és rokona, a phalene. A papillon francia szó, melynek jelentése lepke, pillangó, de az évszázadok során több, különféle megnevezéssel illették, mint törpe spániel, belga toy spániel, kis mókus kutya.

Tovább

Kutyatartó 1x1

Egy kutya csodálatos társ az ember számára. Legyen a gazdi akár gyakorlott kutyatartó, akár kezdő kutyás, a legfontosabb, hogy kedvence egészségét és boldogságát kiemelt feladatként kezelje. Vannak olyan alapvető dolgok, amiket nem árt időről időre átismételni, ellenőrizni. Ebben a kutyás 1x1 listában igyekeztünk ezeket összeszedni.

Tovább

A világ legdrágább macskafajtái

Ki ne szeretné a macskákat? Ők a világ legnépszerűbb háziállatai a kutyák mellett. Vannak, akik kóbor, menhelyi cicákat fogadnak örökbe, mások inkább tenyésztőtől vásárolnak pedigrés cicát. Vannak emberek, akik – akár azért, mert karaktere, kinézete alapján, akár anyagi státuszukat mutatandó – kifejezetten drága fajtát választanak. Ezeknek a fajtáknak az ára persze változó, attól függően, mennyire ritka az adott fajta, vagy mennyire tiszta a vérvonala. Persze mikor már családtaggá válik a kiscica, az ára is mellékes lesz, hiszen az állat jelenléte visz örömet az otthonba. Mégis, melyek a világ legdrágább macskafajtái manapság?

Tovább