Tavaszi szépítkezés

Tavaszi szépítkezés

Esélyesen mindenki túlesett már a tavaszi nagytakarításon, rendrakáson. Ha a kutyára még nem kerített sort, bizony, ideje alávetni egy kis tavaszi szépítkezésnek. Biztosan így is nagyon szép és kedves kutya, de bizony jó közérzetéhez és egészségéhez szükséges egy alapos, nyár előtti „ráncfelvarrás”.

Tovább
Ehet-e a kutya fagyit?

Ehet-e a kutya fagyit?

A legtöbb ember szeret fagylaltot enni, és ahogy beköszönt a tavasz, indul a szezon, megrohanjuk a fagyizókat. Hiszen mi lehet jobb egy hűvös, édes finomságnál egy forró tavaszi vagy nyári napon? Sokan kutyasétáltatás közben is örömmel nyalnak el egy-egy gombócot, közben pedig elgondolkoznak, hogy vágyakozó tekintetű kedvencük vajon kaphat-e a jeges finomságból.

Tovább
Valóban színvakok a kutyák?

Valóban színvakok a kutyák?

Nos, a kutyák azért a fekete és fehér színnél többet látnak, de  tény, hogy nem képesek minden színt érzékelni. Négylábú barátaink, hacsak nincs születési rendellenességük, betegségük, vagy nem éltek át olyan traumát, amely befolyásolja a szemük világát, kiváló a látásuk. De az, hogy jól látnak, nem jelenti azt, hogy ugyanazokat a színeket látják, mint az emberek.

Tovább
Ha tanyára költözik…

Ha tanyára költözik…

Egyre több ember menekül el a város zajától, káoszától és költözik vidékre, vagy legalábbis valahova nem túl messze a nyüzsgő metropolisztól. A bevállalósak, bátrak tanyát vesznek, ahol maguk termelik meg az élelmet és igyekeznek önállátásra berendezkedni. Tanyán élni olyan életstílus, amely kemény munkát, odaadást és a természet iránti szeretetet igényel.

Tovább
Boldogabb, aki állattal él

Boldogabb, aki állattal él

A kutyával és macskával töltött idő előnyei sokkal messzebbre mutatnak, mint az, hogy mosolyt csalnak az arcunkra. Egy állat társasága széleskörű mentális és fizikai, egészségügyi előnyökkel jár, amelyek mindegyike hozzájárul a boldogabb és elégedetebb élethez. Számos kutató vizsgálta ennek okait és temérdek tanulmány dokumentálta ezeket a sokszor hihetetlen hatásokat.

Tovább
Ha új lakótárs érkezik

Ha új lakótárs érkezik

Sokan élnek albérletben, akár munka, akár tanulás, vagy egyéb ok miatt, távol az otthontól. Az albérletek ára azonban nem olcsó, így aki tud, igyekszik lakótársat találni, hogy a költségei csökkenjenek. De mi a helyzet akkor, ha valaki kedvenc kutyájával él a bérelt lakásban?

Tovább
A tavasz növényei

A tavasz növényei

A tavasz közeledtével már mindenki a tél végére és a föld újjászületésére vár. Elolvadt a hó, a fák bimbózni kezdenek, csiripelnek a madarak, az emberek már alig várják, hogy a szabadban tölthessék az időt és végre szép növényekkel ültethessék tele a kertet, a teraszt, az erkélyt.

Tovább
Ha a kutya rosszul van a kocsiban

Ha a kutya rosszul van a kocsiban

Egy gazdi számára a kutyával együtt utazni a legtöbbször öröm, hiszen ez jó lehetőség arra, hogy az állat is részese lehessen az élményeknek, ezek által pedig még teljesebb legyen a szocializációja. De mi van akkor, ha a kutya hirtelen nem érzi jól magát autózás közben vagy után? Mi van, ha elkezd hányni?

Tovább
Az allergiamentes tavaszért

Az allergiamentes tavaszért

Kutatók és szakértők szerint az allergia a krónikus betegségek hatodik vezető oka, legalábbis az Egyesült Államokban, ahol évente több mint 50 millió ember szenved allergiától, de Európában sem jobb a helyzet e téren. És csakúgy, mint emberi társaik, a kutyák, macskák és más háziállatok is küzdhetnek az allergiával, különösen tavasszal.

Tovább
Ha szereti a hosszú sétákat….

Ha szereti a hosszú sétákat….

A hosszú séták a kutyával közösen kifejezetten élvezetes módja a kötődésnek, a testmozgásnak és az új helyek felfedezésének. De nem minden kutyafajta alkalmas a hosszú távú sétára, még akkor sem, ha lassan bandukolnak. Az, hogy melyik ebbel lehet nekiindulni, és melyikkel nem, függ az állat energiaszintjétől, állóképességétől, korától, egészségi állapotától és méretétől.

Tovább
Egy kis kiruccanás

Egy kis kiruccanás

Nyakunkon a húsvét, sok család indul útnak ilyenkor. Vannak, akik végiglátogatják a családtagokat, mások pedig inkább pihenni vágynak, és elmennek valahová kikapcsolódni. Ez az ünneplés ideje, és sok gazdi számára ennek része a kutya is. Nem akarja otthon hagyni, vagy nehéz olyan embert találni, aki vigyázna rá.

Tovább
Az ember legjobb barátja

Az ember legjobb barátja

Az életben kevés kapcsolat hasonlítható össze a kutya és gazdája közötti kötelékkel, mely valóban különleges és egyedülálló. A kölcsönAz életben kevés kapcsolat hasonlítható össze a kutya és gazdája közötti kötelékkel, mely valóban különleges és egyedülálló. A kölcsönös szeretetre, bizalomra és tiszteletre épülő egészséges ember-kutya kötelék gyakorlatilag páratlan az állatvilágban, sehol nincs még egy ilyen páros a fajok között.ös szeretetre, bizalomra és tiszteletre épülő egészséges ember-kutya kötelék gyakorlatilag páratlan az állatvilágban, sehol nincs még egy ilyen páros a fajok között.

Tovább
Puszi vagy nyalakodás?

Puszi vagy nyalakodás?

Sokakban felmerül a kérdés: vajon azért nyalja meg a kutya a gazdi kezét, arcát, hogy kifejezzeszeretetét? Ilyenkor valójában puszit ad? Bár lehet, hogy soha nem kapunk teljes és igazi választ a kérdésre, ennek a viselkedésnek számos lehetséges magyarázata van, amelyek nem mindegyike zárja ki egymást. Úgy tűnik, hogy a puszinak titulált nyalakodás motivációja kutyánként és eltérő körülmények között is más és más.

Tovább
Kirándulásra fel!

Kirándulásra fel!

Itt a jó idő, egyre többen indulnak a természetbe, egy kis túrázásra, kirándulásra. Mindez nagyszerű módja annak, hogy élvezze a kellemes időt, friss levegőt szívjon, és emellett a testmozgás fontos az általános egészség miatt is.  Akinek pedig kutyája van, az duplán élvezheti az előnyöket, hiszen kirándulni a kutyával közösen is lehet, így biztosítva számára a mozgást és a mentális stimulációt a friss levegőn.

Tovább
Miért csóválja a kutya a farkát?

Miért csóválja a kutya a farkát?

Valószínűleg nincs olyan gazdi, aki még ne gondolkodott volna el azon, mire való a kutya a farka. Állandóan csóvál, amikor meglát egy számára kedves embert, úgy mozog, mint egy megbolondult ablaktörlő, ám rögtön behúzza a lábai közé, amikor szidást kap. Ha lát egy mókust a fán, lassan csóvál, előre és hátra.

Tovább
Fitten, közösen

Fitten, közösen

A téli, hideg hónapokban a legtöbben lustábbak vagyunk és többet is eszünk. A megszokottnál bőségesebb étkezés és a mozgás hiánya könnyen elhízáshoz vezethet. Az elhízás nagy probléma a háziállatoknál, csakúgy, mint az embereknél.

Tovább
Miért futnak a kutyák álmukban?

Miért futnak a kutyák álmukban?

Mi van akkor, ha a kutya egyáltalán nem úgy néz ki, mint aki alszik, és alvás közben fut, pontosabban futó mozgást végez a lábaival? Nos, egyes vélenyek szerint a kutyák körülbelül napi 12-14 órát alszanak, és az alvási ciklus egy részében előfordulhat, hogy rángatózik, remeg a lába, vagy akár ugat is. Néha ez a látvány mókás, de esetenként nyugtalanító is. Vajon az eb rémálmokat lát, vagy egyszerűen arról álmodik, hogy üldöz egy mókust?

Tovább
Tíz dolog, amit nagyon utálnak a kutyák

Tíz dolog, amit nagyon utálnak a kutyák

Dőreség lenne azt hinni, hogy a kutya mindent szeret, mindenért rajong, amit a gazdi tesz vagy csinál. Tény, hogy általában más dolgokat kedvelnek vagy nem kedvelnek, mint mi, hiszen amíg mi, emberek élvezzük, ha valaki megölel, megpuszil minket, addig a kutyák számára ez nem feltétlenül kellemes.

Tovább
Legjobb a megelőzés

Legjobb a megelőzés

Mindenki szereti a tavaszt. Ez az az évszak, amikor az idő végre kezd melegedni, a napsütés jókedvre derít és jó móka, hogy a szabadban élvezhető a friss levegő. Különösen örömteli, ha ezt a gazdi a kutyájával közösen élheti meg. A tavasz azonban számos sérülést vagy betegséget hozhat magával, ha felkészülés nélkül vág bele a kalandokba.

Tovább
Pihe-puha kutyakölykök

Pihe-puha kutyakölykök

Amikor a kölyökkutyák kicsik, sok olyan jellegzetes tulajdonságuk van, amely idővel eltűnik, de apró korban jelentősen megkülönbözteti őket felnőtt társaiktól. Minden kölyök jellegzetességei a nagy, kerek szemek, hatalmas mancsok, nagy fülek és bolyhos, pihe-puha szőrzet.

Tovább