Kirándulásra fel!

Kirándulásra fel!

Itt a jó idő, egyre többen indulnak a természetbe, egy kis túrázásra, kirándulásra. Mindez nagyszerű módja annak, hogy élvezze a kellemes időt, friss levegőt szívjon, és emellett a testmozgás fontos az általános egészség miatt is.  Akinek pedig kutyája van, az duplán élvezheti az előnyöket, hiszen kirándulni a kutyával közösen is lehet, így biztosítva számára a mozgást és a mentális stimulációt a friss levegőn.

Tovább
Miért csóválja a kutya a farkát?

Miért csóválja a kutya a farkát?

Valószínűleg nincs olyan gazdi, aki még ne gondolkodott volna el azon, mire való a kutya a farka. Állandóan csóvál, amikor meglát egy számára kedves embert, úgy mozog, mint egy megbolondult ablaktörlő, ám rögtön behúzza a lábai közé, amikor szidást kap. Ha lát egy mókust a fán, lassan csóvál, előre és hátra.

Tovább
Fitten, közösen

Fitten, közösen

A téli, hideg hónapokban a legtöbben lustábbak vagyunk és többet is eszünk. A megszokottnál bőségesebb étkezés és a mozgás hiánya könnyen elhízáshoz vezethet. Az elhízás nagy probléma a háziállatoknál, csakúgy, mint az embereknél.

Tovább
Miért futnak a kutyák álmukban?

Miért futnak a kutyák álmukban?

Mi van akkor, ha a kutya egyáltalán nem úgy néz ki, mint aki alszik, és alvás közben fut, pontosabban futó mozgást végez a lábaival? Nos, egyes vélenyek szerint a kutyák körülbelül napi 12-14 órát alszanak, és az alvási ciklus egy részében előfordulhat, hogy rángatózik, remeg a lába, vagy akár ugat is. Néha ez a látvány mókás, de esetenként nyugtalanító is. Vajon az eb rémálmokat lát, vagy egyszerűen arról álmodik, hogy üldöz egy mókust?

Tovább
Tíz dolog, amit nagyon utálnak a kutyák

Tíz dolog, amit nagyon utálnak a kutyák

Dőreség lenne azt hinni, hogy a kutya mindent szeret, mindenért rajong, amit a gazdi tesz vagy csinál. Tény, hogy általában más dolgokat kedvelnek vagy nem kedvelnek, mint mi, hiszen amíg mi, emberek élvezzük, ha valaki megölel, megpuszil minket, addig a kutyák számára ez nem feltétlenül kellemes.

Tovább
Legjobb a megelőzés

Legjobb a megelőzés

Mindenki szereti a tavaszt. Ez az az évszak, amikor az idő végre kezd melegedni, a napsütés jókedvre derít és jó móka, hogy a szabadban élvezhető a friss levegő. Különösen örömteli, ha ezt a gazdi a kutyájával közösen élheti meg. A tavasz azonban számos sérülést vagy betegséget hozhat magával, ha felkészülés nélkül vág bele a kalandokba.

Tovább
Pihe-puha kutyakölykök

Pihe-puha kutyakölykök

Amikor a kölyökkutyák kicsik, sok olyan jellegzetes tulajdonságuk van, amely idővel eltűnik, de apró korban jelentősen megkülönbözteti őket felnőtt társaiktól. Minden kölyök jellegzetességei a nagy, kerek szemek, hatalmas mancsok, nagy fülek és bolyhos, pihe-puha szőrzet.

Tovább
Gödrök a kertben

Gödrök a kertben

Itt a tavasz, a kutyák egyre több időt töltenek a kertben. És ásnak. Hogy miért? A válasz egyszerű: a leggyakoribb ok az unalom.  Sok gazdi hajlamos alábecsülni, hogy mennyi mozgásra van szüksége kedvencének, márpedig ha ezt nem kapja meg az állat, elkezd unatkozni.

Tovább
Zöldséget a kutyának?

Zöldséget a kutyának?

A kutyák imádják a jutalomfalatokat és a kutyakekszeket. Nem feltétlenül kell hizlaló, kalóriadús nasikkal jutalmaznia. Miért számolgatná, hogy a napi jutalomadag után mennyivel csökkentse a vacsora mennyiségét? Miért ne jutalmazna inkább egészséges zöldségekkel? De nem csak jutalomnak, akár az étrend kiegészítéseként is adhat zöldségeket.

Tovább
Ha reaktív a kutya

Ha reaktív a kutya

Egy reaktív kutya a családban azt feltételezi, hogy az állat - és vele a gazda - elszigetelődik. Korábban úgy gondolták, hogy ez teljes mértékben a gazda hibája, aki nem megfelelően neveli és/vagy nem megfelelően gondoskodik róla. Ma már tudjuk, hogy bár ez néha így van, gyakrabban a korai életszakasz rossz tapasztalatainak vagy egyszerűen a genetikának az eredménye. Ám ennek ellenére elég nehéz lehet reaktív kutyával élni.

Tovább
A tavasz veszélyei

A tavasz veszélyei

Minden évszaknak megvannak a maga buktatói és veszélyei, ez alól a tavasz sem kivétel. A más állatokkal való találkozások ilyenkor jóval gyakoribbak és intenzívebbek, esetenként agresszívabbak is lehetnek. A kutyák gyakran nyugtalanok, esetenként verekedést provokálnak egymással, megpróbálnak kiszabadulni az otthon és a kert határai közül.

Tovább
Valentin nap után

Valentin nap után

Valentin napon a szerelmesek, párok ajándékokkal lepik meg egymást. Bár hazánkban viszonylag újkeletű ennek az ünnepnek a hagyománya, sokan igencsak kreatívak az ajándékválasztásban, mégis, van pár olyan dolog és kellék, ami szinte elmaradhatatlan, ha a szerelmesek ünnepéről beszélünk.

Tovább
S.O.S! A kutyám megállás nélkül ugat a kocsiban

S.O.S! A kutyám megállás nélkül ugat a kocsiban

Sok kutya nagyon szereti az autózát, szinte még ki sem nyílt a kocsi ajtaja, már benn ülnek. Mások jobban kedvelik, ha a négy mancsuk a talajon van. Függetlenül attól, hogy élvezik az utat, vagy nem, egyes kutyák megállás nélkül ugatnak az autóban.

Tovább
A nyugodt tavaszért

A nyugodt tavaszért

Elvitathatatlanul a gazda felelőssége, hogy biztonságban tartsa kutyáját. Ám a tavasz közeledtével új veszélyek is érkeznek, akárcsak a többi évszakváltás, ez is kiemelt figyelmet érdemel. Szóval mielőtt nekilátna a húsvéti tojások festegetésének, vagy a tavaszi nagytakarításnak, vegyen egy nagy levegőt és gondolja át, mit kell tennie, hogy kedvencét biztonságban tudja a tavasz érkezésével is.

Tovább
Miért spriccelget az ivartalanított macska?

Miért spriccelget az ivartalanított macska?

Bizony, sok gazda számára okoz problémát a macska spriccelgetése. Elviszi az állatorvoshoz ivartalanításra, és bízik abban, hogy az ivartalanítás sok egyéb előnye mellett ez a probléma is megszűnik. Ám mégsem ez történik, a lábadozás után a cica továbbra is spriccelget. Mi lehet az oka?

Tovább
Gyászolnak-e a kutyák?

Gyászolnak-e a kutyák?

Amikor egy kutya meghal, a gazdik gyakran vesznek észre változást a család többi kutyáján. Ezek az állatok kissé zárkózottabbá vagy akár letargikussá is válhatnak, némelyek nem vagy sokkal kevesebbet esznek, esetleg sokkal jobban ragaszkodnak a gazdához. E külső jelek alapján úgy tűnik, a kutyák bizony gyászolnak.

Tovább
Hogyan alakítja a tenyésztés a kutya személyiségét?

Hogyan alakítja a tenyésztés a kutya személyiségét?

Gondolkozott már azon, hogy az uszkár miért követi a gazdáját szerte a házban, mint egy árnyék? Vagy miért nem képes ellenállni a beagle annak, hogy átmenjen a szomszéd kertjébe, és alaposan felfedezze azt? Vagy miért képes a golden retriever órákon át játszani egy bottal?

Tovább
Miért nem él egy kutya vagy egy macska sokáig?

Miért nem él egy kutya vagy egy macska sokáig?

Amikor egy gazdi beteg vagy öreg kutyájával, cicájával az állatorvos előtt áll, sokszor felsóhajt, vajon miért nem élhetnek ekdvenceink olyan hosszú életet, mint mi, emberek. Miért van az, hogy a kutyák és macskák élettartama sokkal rövidebb, mint az embereké? Miért nem maradhatnak tovább velünk?

Tovább
Túlzottan rajong az állataiért?

Túlzottan rajong az állataiért?

Szombat este van, és a barátai hívják, hogy menj el velük egy jó koncerte, vagy étterembe, bárba, klubba szórakozni.  De nemet mond, mert inkább othon marad játszani a cicával, vagy nem akarja magára hagyni a kutyát, mert hát ki viszi le akkor sétálni?

Tovább
Az ember tehet a kutya agresszivitásáról

Az ember tehet a kutya agresszivitásáról

Jó ideje mondják az állatorvosok, hogy a közhiedelemmel ellentétben, a kutya fajtájának nem sok köze van az agressziós szinthez. Sőt, egy új tanulmány szerint ezt sokkal inkább a gazda kutyájával való kapcsolata befolyásolja.

Tovább