E-mail: pet4you@pet4you.hu

Kutya

Milyen a jó jutalomfalat?

Hogy mi a finom? Azt megmutatja a kutya orra. Amint valami finomság készül otthon, a nedves orr biztosan és igen gyorsan fordul irányba. Ám mi a helyzet a jutalomfalatokkal? Amikor kinyitja a zacskót, az orr azt mondja, bacon van benne. Pedig nem, csak valamiféle mesterséges íz anyag.

Tovább

Az igazi kutyás Mikulás

A csokoládé a legfinomabb falat a világon, legalábbis sokak számára. Csokit kap a gyerek névnapra, Mikulásra. Csokival kell dobálni a nyűgös nőt a legenda szerint. Szívünk szerint minden szerettünknek adnánk finom csokit. Gombóc Artúr is szerette a csokit a mese szerint.

Tovább

Meglepő ünnepi veszélyek

Bizony komoly gyomorproblémákat okozhatnak a zsíros falatok. Sokszor az embereknek is, de a kutyáknak bizonyosan. A sonka, a kacsa, a liba, a pulyka nagyon finom, de komolyan megbetegítheti az állatot a sok-sok, asztal alá „véletlenül” esett falat.  Súlyos esetben még hashártyagyulladás is lehet a nagy falatozás vége, erős hányással, hasmenéssel és komoly hasi fájdalommal kísérve. Mire figyeljünk az ünnepi ételkészítés és falatozások során, és mi az, amire a vendégeket is érdemes figyelmeztetni?

Tovább

Varázsszó a parancsszó

A névhez szoktatás talán ez az egyik legkönnyebb feladat, persze azonnali sikert nem szabad várni. Amikor a kicsihez szól, mondja ki a nevét, és simogassa meg. Így a kutya kellemes érzetet társít a névhez. Később, ha szólítja, és a kölyök felfigyel a névre, dicsérje meg és adjon neki egy kis jutalomfalatot. A következő lépés már az lesz, hogy a kutya boldogan üget, amint meghallja a nevét, mert tudja, valami jó következik.

Tovább

A kutya gondozása hideg időben

A téllel együtt érkezik a hó, a sár. Kedvenceink sem szeretik a rossz időt, még ha néha ki is élvezik, hogy malackodhatnak egy kicsit a latyakban. Mindenki ismer olyan kutyát, amelyik ha esőt észlel, még az egészségügyi sétára is csak vonakodva hajlandó.

Tovább

Az állattartás költségeinek csökkentése

A felelős gazda kötelessége törődni kedvence egészségével, jólétével. Ám az állattartással járó költségek nem olcsók, és bizony az árak emelkedésével ezek is emelkednek. Mi a megoldás, ha jól akarjuk csinálni, de lehetőség szerint spórolni is?

Tovább

A foga fehérje és az ínye

A kutyák fogínybetegsége komolyabb probléma, semmint első látásra gondolnánk. A kutyák csak a szájukkal tudnak megragadni és felvenni dolgokat, ezzel kommunikálnak, esznek és játszanak – hacsak nincs olyan betegség, ami akadályozná őket ezekben a tevékenységekben.

Tovább

Hogyan szoktassuk alomra a cicát?

Az alomhasználat a második legtermészetesebb tevékenység a cicák számára. Az alomra szoktatás körülbelül annyiból áll, hogy megmutatja a kicsinek, hol az alomtál és egyszer beleteszi. Az alomtál használatának elsajátítása egyáltalán nem bonyolult feladat a cicák számára.

Tovább

Cesar Millan - avagy család és kutya

A kutyasuttogónak, csodálatos kutyadokinak is nevezett Cesar Millan már nem először járt Magyarországon, ám ezúttal két fiával érkezett, hogy segítsen tanácsaival a hazai kutyásoknak. A show a nyolc órára kiírt kezdéshez képest kicsit késett, de szükség is volt erre a csúszásra, mert szinte teljesen megtelt a Papp László Sportaréna, mindenkinek meg kellett találnia a helyét.

Tovább

Macskakiállításokról minden - interjú Német Lászlóval

Német László 1981-ben kezdett el macskákat tenyészteni, eleinte sziámi és orientális macskákat, hét éve pedig cornish rex-eket. Munkássága mindig komoly kutatómunkán, genetikai összehasonlító elemzéseken alapult, az almokat tudatosan tervezte. Külön kihívás számára a színek genetikája. Így sikerült elérnie, hogy napjainkra már több világgyőztes macska tenyésztője, akikre végtelenül büszke. Mindemellett általánosságban is hatalmas tudással bír a macskákkal kapcsolatosan, és kiállítási gyakorlata is nagy. Ezért kérdeztük őt arról, mennyiben más egy macskakiállítás, mint a kutyák ringjének világa.

Tovább

Vegán kutya, macska? Inkább egye meg, úgy kevesebbet szenved!

Nem szoktunk más oldalról átvett cikkeket megosztani, hiszen a pet4you.hu oldalon található összes írás kis csapatunk munkája. Ám ez alkalommal kivételt teszünk, hiszen Molnár Csaba, az Index munkatársa kiváló, a témáját tekintve igencsak aktuális, mindenre kiterjedő cikkel próbál küzdeni a manapság oly divatos, ám mégis az állatkínzás kategóriájába tartozó trend-őrület, kutyáink és macskáink vegán módon etetése ellen.

Tovább

Mitől olyan jó a KONG játék?

Amikor az embernek kutyája van, akkor előbb vagy utóbb szembesül azzal, hogy az ebek rágási szokásai néha minden várakozást felül tudnak múlni. Ha agresszívan, erősen rágcsáló kutyájának játékokat vásárol, akkor nagy mértékben meg tudja óvni felszerelési tárgyait, bútorait, csökkentheti a rágás okozta károkat és az ezzel járó stresszt. Minden játék alkalmas erre a célra, legyen az pattogó vagy csörgő labda, gumijáték, kötél, bármi.

Tovább

Cicaetetés korosztály szerint

Mi, emberek sem vagyunk egyformák. Minden életkorban, minden élethelyzetben más táplálkozást igényel a szervezetünk, de temérdek más dolog is befolyásolja, hogy éppen mi felel meg a számunkra ideálisnak. Betegségek - legyen az akut vagy krónikus-, aktív vagy stresszes, otthonülő életmód esetén is mást és mást igénylünk. Nincs ez másként a cicáknál sem. Korosztály szerint eltérő táplálást igényel az apró kölyök, az elválasztási korba lépő kiscica, a felnőtt vagy öregedő macska, és teljesen mást az elhízott vagy betegségekkel küzdő állat.

Tovább

Mikor muszáj orvoshoz vinni az állatokat?

Nem meglepő egy gazdának, pusztán tényszerű: az állatok nem tudják elmondani, ha valami bajuk van. Egyetlen megoldás van: figyelni a jeleket, bízni az ösztönökben, és amint valami változást észlel a kutya vagy a macska viselkedésében, akkor fokozottabb figyelemmel kell lenni. Bármilyen apró változás utalhat egészségügyi problémára, és inkább feleslegesen menjen kedvencével az állatorvoshoz, mint ne jussanak el, amikor szükséges lenne.

Tovább

A boldog bulldog legendái

A legtöbb ember ismeri a bulldog fajtát, legalábbis a híres-hírhedt  és jellegzetes kinézetű angol bulldog képe esélyesen sokaknak beugrik. A francia kuzin is igencsak népszerű, napjainkban a városok utcáin egyre gyakrabban lehet találkozni a virgonc kis apróságokkal. Egyszóval mindenki tudni véli, hogy ismeri a bulldogokat, mégis találtunk pár olyan érdekességet, ami biztos, hogy sokan nem tudtak.

Tovább

César Milan - IT’S ALL ABOUT FAMILY TOUR 2019

Cesar Millan, a világhírű kutyapszichológus és motivációs szakember, szerte a világon milliók gondolkodásmódját és életét változtatta már meg televízióműsorai, könyvei, tanfolyamai és élő előadásai segítségével. 2019-ben egy teljesen új, azIt’s All About Family” című élő előadásával tér vissza Magyarországra, ám ezúttal azonban nem egyedül! Európai turnéja keretében, 2019. november 14-én két fiával, Calvinnel és Andréval érkezik a Papp László Budapest Sportarénába.

Tovább

Mit egyen a kutya?

A kutya rohan, amint meghallja, hogy gazdája az utolsó tápszemeket rázza ki a zacskóból, de ugyanúgy száguld, amikor a konzervfedél nyílását hallja. Van, aki keveri a konzervet a száraztáppal, van, aki csak egyiket vagy másikat kínálja kedvencének.

Tovább

Miért a KONG a legjobb interaktív játék?

A legtöbb gazda igyekszik mindent megadni kutyájának. Minőségi táp, a legjobb állatorvos, télire meleg, trendi kutyaruha. Mégis, valahogy a játékok terén már nem vagyunk ennyire tudatosak, és már kevésbé fontos az ár-érték arány. Megvesszük a szép, színes, de olcsó, és korántsem biztonságos játékot, lehetőleg egyszerre egy kosárra valót, hogy ne unatkozzon az eb, és mert olyan jól mutat, ha vendégek jönnek, majd meglepve szemléljük, amikor a kutyus éppen „megöli” azt egy pillanat alatt. Utána jön az aggódás, lessük a végterméket, hogy a lenyelt csörgő kijön-e, vagy méregdrága és fájdalmas műtét lesz a vége. Pedig a lehetőség adott, és igazán lehetnénk trendik a kutyajáték vásárlása terén is.

Tovább

Egy kutya, aki megmentette Hollywood-ot

Azt gondolhatnánk, hogy Hollywood mindig is stabil lábakon álló üzleti vállalkozás volt, hiszen filmjeik ismertek szerte a világon, teltházas mozikban játsszák őket. Ámde előfordult a történelem során, hogy anyagi csőd fenyegette a filmezés fellegvárát, és volt egy kutya, amelyik filmjeivel megmentette a bezárástól a film fővárosát. Ez a kutya nem más volt, mint Rin-Tin-Tin.

Tovább

Mit ehet a kutya?

Mit ehet a kutya? És egyáltalán, mit egyen a kutya? Miért kell neki hús, és miért káros neki olyan sok minden finomság? Nézzük meg az otthon készítendő táplálékokkal, pontosabban azok alkotóival kapcsolatos tudnivalókat!

Tovább