Február 17 – a macskák ünnepe

Február 17 – a macskák ünnepe

Immáron 29. éve ünnepeljük február 17-én a Nemzetközi Macskanapot, mely ünnep Olaszországból indult világhódító útjára, Claudia Angelettinek, a Tuttogatto magazin újságírójának köszönhetően.

Tovább
Vírusvadász kutyák

Vírusvadász kutyák

Az indiai hadsereg érzékeny szimatú ebeket használ a Covid-19 járvány elleni küzdelemben. Több kutyát képeztek ki arra, hogy a vírus jelenlétét kiszimatolják, és bizony a tesztek 95 %-os hatékonyságot mutatnak.

Tovább
FRISS HÍR! Lehet kutyát sétáltatni

FRISS HÍR! Lehet kutyát sétáltatni

Mi lesz a kutyasétáltatással, ha szerdától életbe lép az este 8 és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom?  Ez volt az egyik legtöbbeket érdeklő kérdés a kormányfő hétfői bejelentése után. A szerda éjféltől érvényes korlátozásokat részletező kormányrendelet megjelenése előtt, ma kiderült egy - rendkívüli - kivétel a kijárási tilalom alól.

Tovább
Tilos kutyát sétáltatni éjfél és 5 óra között

Tilos kutyát sétáltatni éjfél és 5 óra között

Miután a hét közepén kijárási korlátozást vezettek be az országban, többen is azzal a kérdéssel keresték meg az Állatmentő Ligát, hogy lehet-e kutyát sétáltatni éjfél és hajnali öt óra között, illetve megengedi-e a szabályozás, hogy szükség esetén állatorvoshoz vigyük háziállatunkat éjszaka.

Tovább
A koronavírus és házi kedvenceink - az új kutatások tükrében

A koronavírus és házi kedvenceink - az új kutatások tükrében

Egy új tanulmány szerint a kutyák nem terjeszthetik a Covid-19-et, de a macskák átadhatják egymásnak. A vizsgálatot tíz állattal végezték és azt figyelték, hogyan reagálnak a vírusfertőzésre és át tudják-e adni egymásnak

Tovább
A karantén hatásai kedvenceinkre

A karantén hatásai kedvenceinkre

Lassan mindenhol véget ér a karantén időszaka. Voltak országok, ahol hosszú időre zárkóztak otthonaikba az emberek, másutt ez csak pár hét  volt, de szinte mindenütt a világon ezzel a módszerrel próbáltak megvívni a vírus terjedésével. Ez az időszak nem csak az emberekre volt hatással, de bizony a gazdik északtól délig, kelettől nyugatig megtapasztalhatták, hogy kedvenceik vislekedése megváltozott az összezártság időszakában.

Tovább
Járványok, maszkok, emberek, kutyák

Járványok, maszkok, emberek, kutyák

Manapság mindenki maszkot hord, és egyre előkerülnek képek a spanyolnátha járvány idejéből, amikor szintén maszkot viseltek az emberek. Pedig a maszk viselése nem csak járványok idején volt megszokott, sőt. De mitől is függ az, hogy egy ilyen helyzetben, mint a pandémia, ki milyen maszkot hord, visel?

Tovább
Karantén a kutyánk szemszögéből...

Karantén a kutyánk szemszögéből...

A Facebookon találtaltuk ezt a szuper kutyás "karantén naplót", és mi sem tudjuk megállni, hogy megosszuk veletek. Szükségünk van a nevetésre ezekben a vészterhes napokban, és bizony kedvenceiknek is szükségük van arra, hogy hallják a nevetésünket. Egyúttal keressük a poszt szerzőjét, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mail címünkön!

Tovább
Állati roham

Állati roham

Ahogy a koronavírus járvány elérte Magyarországot, elképesztő felvásárlási roham indult hazánkban. Nem csak az élelmiszerüzletek, de szinte minden kereskedelmi ágazat megérezte ezt. Megkerestük az egyik legnagyobb, állatok számára forgalmazott termékekkel foglalkozó webáruház ügyvezető igazgatóját, ők hogyan élték meg a pánikvásárlási rohamot. Kónya Krisztián, a petnet.hu webáruház tulajdonosa és vezetője válaszolt kérdéseinkre.

Tovább
Anthony Hopkins zongorázik a cicájának a karantén alatt

Anthony Hopkins zongorázik a cicájának a karantén alatt

Igazán szívmelengető, amit a nagyszerű színész, Sir Anthony Hopkins posztolt instagramján. A 82 éves művész önkéntes karanténba vonult a világjárvány miatt, és üzeni a világnak, aki teheti, cselekedjen hasonlóan. A felvételen az egyébként csodás zenei tudással megáldott színész kedvenc cicájával az ölében egy kellemes zongoradarabot ad elő.

Tovább
Mi van, ha karantén van?

Mi van, ha karantén van?

Sokféle vészhelyzettel szembesülhet életében, ezek részben attól is függenek, merre él. Van, ahol a tornádók gyakoriak, máshol árvizekkel küzdenek évről évre az emberek. Lehet hóakadály, lavina, tűz és millió egyéb veszély. Jelenleg a karantén árnya lebeg mindannyiunk feje felett.

Tovább
Eladó forgalmazási jog

Eladó forgalmazási jog

Kiváló minőségű szuperprémium állateledel magyarországi forgalmazási joga eladó!

Tovább
A nagy kutyás divatshow

A nagy kutyás divatshow

Január 14-e a tengerentúlon a National Dress Up Your Pet Day, azaz a nap, amikor mindenki ruhába öltözteti kedvencét. Nos, a kutyák esetében ez egyáltalán nem meglepő, hiszen egyre gyakrabban látunk az utcán, séta közben kabátkába öltöztetett kedvenceket.

De kinek mi jut eszébe a kutyaruháról? Az idősebb korosztály nagy részének azonnal a kötött pulóverben karikalábain idős gazdája mellett guruló tacskó képe villan benne. Az ifjabbak azonnal Paris Hiltont és csillogó pink ruhácskába öltöztetett ölebeit látják lelki szemeik előtt.

Tovább
Hogy valóban boldog legyen a karácsony....

Hogy valóban boldog legyen a karácsony....

A pet4you csapata egy neve elhallgatását kérő cégtől nagy mennyiségű táp felajánlást kapott, ránk bízva, hogy kinek, melyik rászorulónak adjuk tovább, kicsit örömtelibbé téve a karácsonyi ünnepet és megkönnyítve a petárdázások miatt várható szilveszteri rohamot. Az adományban voltak nagy kiszerelésű és kisebb csomagolású kutyatápok, gyógytápok, cicaeleség, konzervek, sőt, még csodás kutyajátékok, kutya-és cicaszállító dobozkák, takarók is.

Tovább
Cesar Millan - avagy család és kutya

Cesar Millan - avagy család és kutya

A kutyasuttogónak, csodálatos kutyadokinak is nevezett Cesar Millan már nem először járt Magyarországon, ám ezúttal két fiával érkezett, hogy segítsen tanácsaival a hazai kutyásoknak. A show a nyolc órára kiírt kezdéshez képest kicsit késett, de szükség is volt erre a csúszásra, mert szinte teljesen megtelt a Papp László Sportaréna, mindenkinek meg kellett találnia a helyét.

Tovább
Vegán kutya, macska? Inkább egye meg, úgy kevesebbet szenved!

Vegán kutya, macska? Inkább egye meg, úgy kevesebbet szenved!

Nem szoktunk más oldalról átvett cikkeket megosztani, hiszen a pet4you.hu oldalon található összes írás kis csapatunk munkája. Ám ez alkalommal kivételt teszünk, hiszen Molnár Csaba, az Index munkatársa kiváló, a témáját tekintve igencsak aktuális, mindenre kiterjedő cikkel próbál küzdeni a manapság oly divatos, ám mégis az állatkínzás kategóriájába tartozó trend-őrület, kutyáink és macskáink vegán módon etetése ellen.

Tovább
César Milan - IT’S ALL ABOUT FAMILY TOUR 2019

César Milan - IT’S ALL ABOUT FAMILY TOUR 2019

Cesar Millan, a világhírű kutyapszichológus és motivációs szakember, szerte a világon milliók gondolkodásmódját és életét változtatta már meg televízióműsorai, könyvei, tanfolyamai és élő előadásai segítségével. 2019-ben egy teljesen új, azIt’s All About Family” című élő előadásával tér vissza Magyarországra, ám ezúttal azonban nem egyedül! Európai turnéja keretében, 2019. november 14-én két fiával, Calvinnel és Andréval érkezik a Papp László Budapest Sportarénába.

Tovább
Ultrák és kutyák - Szurkolók az állatkínzás ellen

Ultrák és kutyák - Szurkolók az állatkínzás ellen

Kapin Ricsivel, a Szurkolók az állatkínzás ellen állatvédő szervezet alapítójával és vezetőjével beszélgettünk. A tabudöntögető interjú során szóba kerültek a szurkolói szubkultúrával, a hazai állatvédelemmel kapcsolatos anomáliák, de beszéltünk arról is, miért kellene vizsgához kötni a kutyatartást, és jó-e az, hogy egyre többen gyerekpótlékként kezelik a kutyájukat.

Tovább
Híres háborús macskák

Híres háborús macskák

A hadi állatok történelmében a macskák gyakran méltánytalanul hátrányos helyzetbe kerülnek. Pedig mind a két világháborúban elég sok macska teljesített szolgálatot, zömében a haditengerszetnél. Nagyon fontos volt, hogy a hadihajókon az élelmiszer tartalékot megóvják a rágcsálóktól, ezt a munkát pedig a macskáknál jobban senki sem tudta volna elvégezni. Más esetekben egyszerűen csak hőseis viselkedésükkel, vagy az emberek túlélését segítő magatartásukkal vvívtak ki maguknak megbecsülést.

Tovább
Dumbó, a kiselefánt mesés világa

Dumbó, a kiselefánt mesés világa

Március 28-án kerül a magyar mozikba az élő szereplő Dumbo mesefilm, Tim Burton rendezésében. A mese története szerint Max Medici cirkuszigazgató a korábbi csillag, Holt Farrier és gyermekei segítségét kéri egy újszülött elefánt gondozásához. A kiselefánt túlméretezett fülei nevetség tárgyává teszik őt az egyébként is küszködő cirkuszban. Azonban amikor felfedezik, hogy Dumbó képes repülni, a cirkusz élete hihetetlen fordulatot vesz.

Tovább