FRISS HÍR! Lehet kutyát sétáltatni

Mi lesz a kutyasétáltatással, ha szerdától életbe lép az este 8 és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom?  Ez volt az egyik legtöbbeket érdeklő kérdés a kormányfő hétfői bejelentése után. A szerda éjféltől érvényes korlátozásokat részletező kormányrendelet megjelenése előtt, ma kiderült egy - rendkívüli - kivétel a kijárási tilalom alól.

Ovádi Péter, az állatvédelemért felelős miniszteri biztos a mintegy másfélmillió kutyatartó képviseletében kedden délelőtt egyeztetett Orbán Viktorral.

Megállapodtak abban, hogy a gazdák időkorlátozás nélkül sétáltathassanak este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

A Fidesz-KDNP parlamenti képviselője megfontolásra javasolta, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni.

"Arra kérek mindenkit, hogy a helyzettel éljünk és ne visszaéljünk! Ami a legfontosabb, továbbra is vigyázzunk egymásra!" - közölte a politikus.

Ennek ellenére érdemes otthonra kutyapelenkát beszerezni, különösen a még nem tökéletesen szobatiszta és a krónikus betegségben szenvedő állatok érdekében!

 

Ajánlott cikkek