Mert megérdemled?

Mert megérdemled?

Már a mindennapi etetés és a tápok körül is hatalmas a vita. Hát még a különféle jutalomfalatok kérdésében! Különösen azért élesednek ki ezek a viták, mert napjainkban a cicák nagy része túlsúlyos, vagy komolyan elhízott.

Tovább
Miért NE adjon csontot a kutyának?

Miért NE adjon csontot a kutyának?

Szinte mindenki látja lelki szemei előtt a képet egy boldog kutyáról, amint elégedett rágcsálja hatalmas csontját. Tele az internet is ilyen cuki képekkel. Legendák szólnak a kincsüket a kertben elásó ebekről, a miniatűrökről, ahogyan vérmes fenevaddá válnak csontjuk védelmezése közben.

Tovább
8 trükk válogatós kutyák gazdájának

8 trükk válogatós kutyák gazdájának

Válogatós és finnyás kutya között nagy a különbség. A válogatós kutya csak időnként tagadja meg az ételt, és könnyen elcsábulhat, ha egy darab sajtot reszel a tápjára. A finnyás kutya azonban egyszerűen úgy dönt, hogy nem hajlandó megenni többé a korábban kedvelt tápot.

Tovább
Gasztronómiai pro és kontra

Gasztronómiai pro és kontra

A kutya rohan, amint meghallja, hogy gazdája az utolsó tápszemeket rázza ki a zacskóból, de ugyanúgy száguld, amikor a konzervfedél nyílását hallja. Van, aki keveri a konzervet a száraztáppal, van, aki csak egyiket vagy másikat kínálja kedvencének. Hogy melyik a jobb megoldás?

Tovább
Pocisimi belülről

Pocisimi belülről

A kutyatáp-kínálat zavarba ejtő. Vannak kifejezetten kistestű ebeknek, nagy kutyáknak, soványaknak és kövéreknek, lustáknak és mozgékonyaknak gyártott eledelek, de még külön fajtaspecifikus tápok is. Komolyan, hogyan lehet ebből a kínálatból kiválasztani, melyik kutyának melyik a legjobb?

Tovább
Biztos, hogy megeszi a kutya a zöldséget?

Biztos, hogy megeszi a kutya a zöldséget?

A kutyák imádják a jutalomfalatokat és a kutyakekszeket. Nem feltétlenül kell hizlaló, kalóriadús nasikkal jutalmaznia. Miért számolgatná, hogy a napi jutalomadag után mennyivel csökkentse a vacsora mennyiségét? Miért ne jutalmazna inkább egészséges zöldségekkel?

Tovább
Rágódjunk a sertéscsonton

Rágódjunk a sertéscsonton

A magyar konyha fontos eleme a sertéshús. Egy finom ebéd, némi rántott hús vagy sült, egy grillparti, ahol egy kis borda is kerül a grillrácsra, vagy egy vasárnapi menü, némi karajjal a mindennapjaink része. No, de miért főzzünk inkább egy jó levest a csontból, mintsem hogy rögtön a kutyának adjuk?

Tovább