A megfelelő táp kiválasztása

A gazda számára sok alternatív lehetőség van állata etetését illetően. Lehet, hogy főzni akar neki, így pontosan ugyanazt a minőséget eszi az állat, mint a család, de lehet, hogy nyers eledellel akarja táplálni.

A kereskedelmi forgalomban kapható tápokat azonban sokkal könnyebb tárolni és adagolni. Ám ha ilyen tápot akar venni, mire kell ügyelnie?

Legyen okos és tudatos vásárló. Amit itt olvas, az csak a jéghegy csúcsa, kutasson, olvasson utána több fórumon a kérdésnek. Beszélgessen az állatorvossal. Ne felejtse el, a gyártók el akarják adni önnek a tápot, ez az elsődleges céljuk, mindig nézze kritikus szemmel az összetevőket és féljen kérdezni, ha bizonytalan.

Nem kell feltételek nélkül elfogadni egyetlen ajánlást sem. Az összetevőknek kell magukért beszélniük. Az ár is csak irányt mutat azzal kapcsolatosan, mennyire minőségi a táp. De a gyakorlott kutyások és macskások tudják, hogy prémium és prémium táp között is hatalmas különbségek vannak.

Ráadásul a minőségi különbségek mellett a választást nehezíti a kutya vagy macska ízlése is. Mert bizony lehet, hogy a táp kiváló, összetétele szinte tökéletes az állat számára, de az az istennek sem akarja megenni.

A keresgélés, kutatás, utánajárás mellett tehát kóstoltasson. Kis próbaadagokkal próbálkozzon, szinte minden gyártó készít mintacsomagokat, melyekkel megízleltetheti kedvencével a választott vagy kinézett tápot.

Ajánlott cikkek