Kutyafajta választás zodiákus szerint 2.

Sokan hisznek az asztrológiában, abban, hogy a csillagjegy sokat elárul egy ember természetéről. Meg lehet tudni, kinek mi tetszik vagy nem tetszik, milyen a munkamorálja, de még akár azt is, mi a kedvenc virága. Persze tudjuk, hogy a horoszkópok azért eléggé általános képet festenek, és csak a komolyabb, egyénre szabottan készített, minden apró, egyéni részletet figyelembe vevő változatok adnak egységesebb, összetett képet. Ám ezzel együtt sokak mindennapjára vannak hatással a horoszkópok, és sokan hozzák döntéseiket, élik mindennapjaikat ezek irányítása alapján.

Miért ne játszhatnánk el azzal a gondolattal, vajon melyik csillagjegy szülöttéhez milyen kutyafajta illik? Jöjjön a második rész! Az előzőt itt találja.

Oroszlán (Július 23 - augusztus 22): tacskó

Az Oroszlán játékos, vidám, társaságkedvelő ember, aki pontosan tudja, hogyan uraljon egy helyzetet. A tacskó játékos, eleven, kíváncsi fajta, huncut természetű, és sok-sok olyan jó tulajdonsággal bír, melyet egy Oroszlán értékel. Ez a kiskutya képes gyorsan magára vonni mindenki figyelmét, mégpedig megkapó tekintetével, és a kelleténél kicsit hangosabb és mélyebb ugatással. Emellett a tacskó egy gazdához tud nagyon szorosan kötődni, és mindent megtesz azért, hogy figyelmét megtartsa. Ismerős? Ráadásul minden méret és szőrváltozat közös jellemzője a kimagasló intelligencia és alkalmazkodóképeség, valamint félelem nélküliség. A tacskó mindig nagyobbnak képzeli magát, mint amekkora valójában, hihetetlenül bátor és szívós kis eb.

tacskó portréja

Szűz (Augusztus 23 - szeptember 22): csau-csau

A Szűz jegyének szülötte visszafogott, nyugodt és szüksége van én-időre. Lehet, hogy aggódik, mert azt gondolja, a legtöbb kutya túl energikus a számára, túl sok törődést igényel, mégis van olyan fajta, mely tökéletes választás lehet. Ez pedig a csau-csau. Lehet, hogy első pillantásra kicsit félelmetesnek tűnik, de a csau-csau egyáltalán nem agresszív fajta. Bár tény, hogy idegenekkel szemben tartózkodóak, és időre van szükségük, hogy megnyíljanak, de a gazdájukkal szemben igencsak szeretetteljesek, és nagyon hűségesek. Egy csau-csau kicsit sem hiperaktív, szeret magában lenni, nem igényel figyelmet a nap minden pillanatában, és ha csak nem érzi szükségét a gazdát megvédeni, szinte fel sem tűnik a jelenléte.

Mérleg (Szeptember 23 - október 22) - greyhound

A Mérleg szülötte kedves, barátságos, számára fontosak a családi és baráti kapcsolatok, és mindig a béke megteremtésére törekszik. Számára a barátságos greyhound a kiváló választás. Ezt a fajtát csoportos vadászatra tenyésztették ki, így más kutyákkal szemben sosem agresszív. Akkor sem ugatós, ha idegenek vannak körülötte, inkább odébb áll, ha valami zavarja, vagy nem tetszik neki, azaz pont olyan, mint Mérleg gazdája. Amellett, hogy egy greyhound imád futni, rohanni és igazán atlétikus felépítésű eb, nem veti meg a heverészést, lustálkodást sem, szívesen tölti napja nagy részét alvással. Márpedig e két tevékenység együttese a gazdának sincs ellenére.

Skorpió (Október 23 - november 21): pitbull terrier

A Skorpió ember mindig kemény, odaadó, hihetetlenül védelmező szeretteivel szemben. Azaz pontosan olyan, mint a pitbull terrier. Lehet, hogy mindketten első ránézésre félelmetesnek tűnnek, megeshet, hogy rossz a hírük, de ha valaki időt szán megismerésükre, akkor a kemény felszín alatt együttérző és kedves ember-kutya párost talál. Bár a pitbull terrier hajlamos domináns magatartást mutatni, a gazdával szemben ez a fajta mindig őszinte szeretettel nyilvánul meg. Amint kialakul a kötődés kutya és gazdája között, képes azonnal és habozás nélkül a védelmére kelni. Bár lehet, hogy a pitbull néha kezelhetetlennek tűnik, egy Skorpió ember számára, a maga szenvedélyxességével és elszántásgával ez nem jelenthet problémát.

Nyilas (November 22 - december 21): ausztrál juhászkutya

A kíváncsi, intelligens, mindig a kalandot kereső Nyilas ember számára az ausztrál juhászkutya az ideális társ. Hihetetlenül energikus, sok mozgást igénylő fajta, emiatt kiváló társ a túrákon, utazásokon. Mindehhez társul a kimagasló intelligencia is. Ez a fajta bizony könnyen és gyorsan elunja magát, ha nem kap elegendő stimulációt, tehát folyamatos törődést igényel. A Nyilas gazda ezt képes megérteni és átérezni, így tökéletesen alkalmas arra, hogy kielégítse kutyája ebbéli igényeit. Nem mellékes az sem, hogy az ausztrál juhászkutya igencsak hűséges, odaadó a gazdájával, ráadásul igen könynen tud alkalmazkodni. Ez pedig még ideálisabbá teszi őket a mindig mozgásban levő Nyilas számára.

ausztrál juhászkutya

Bak (December 22 - január 19): belga juhászkutya

A belga juhászkutya elnevezés valójában nem egy, hanem négy különböző fajta, a groenendael, a tervueren, a malinois és a lakenois tartozik a csapatba. Minegyikük közös jellemzője a szorgalom, a hűség és az intelligencia. Mivel a Bak jegy szülötte éppen ilyen, jól meg fogják érteni egymást. A belga juhászkutyák erős védelmező ösztönnel bírnak, mindig meg akarják védeni szeretteiket minden létező veszélytől és fenyegetéstől. Ezt érzi a Bak is a családja iránt. Ezek a fajták folyamatos nevelést igényelnek, ehhez pedig kemény, határozott, következetes, de szeretetteli kézre van szükség. A Bak pont ilyen, ugyanis hihetelen képeséggel tudja kezelni az esetleges makacsságot is.

Ajánlott cikkek