Kutyafajta választás zodiákus szerint 1.

Sokan hisznek az asztrológiában, abban, hogy a csillagjegy sokat elárul egy ember természetéről. Meg lehet tudni, kinek mi tetszik vagy nem tetszik, milyen a munkamorálja, de még akár azt is, mi a kedvenc virága. Persze tudjuk, hogy a horoszkópok azért eléggé általános képet festenek, és csak a komolyabb, egyénre szabottan készített, minden apró, egyéni részletet figyelembe vevő változatok adnak egységesebb, összetett képet. Ám ezzel együtt sokak mindennapjára vannak hatással a horoszkópok, és sokan hozzák döntéseiket, élik mindennapjaikat ezek irányítása alapján.

Miért ne játszhatnánk el azzal a gondolattal, vajon melyik csillagjegy szülöttéhez milyen kutyafajta illik?

Vízöntő (Január 20 - február 18): basenji

A Vízöntő jegy szülötte egyedülálló, független és intelligens – azaz minden olyan tulajdonságot megtestesít, melyet magáénak vallhat a basenji is. Noha eredetileg vadászati célra tenyésztették Afrikában, ezek a kutyák köztudottan nagyon barátságosak és tele vannak energiával, bár erős karakterűek és kissé makacsok is. Akárcsak a Vízöntő ember, a basenji sem szeret valamit csak azért tenni, mert azt mondták neki. Ez azt jelenti, hogy a kutya nevelése során bizony kicsivel több türelemre lesz szükség. És ha már ennyire viszontlátja magát ebben a fajtában, ki lehetne jobb gazdája, mint egy Vízöntő?

Halak (Február 19 - március 20): cocker spániel

Az érzékenység, a mély és elkötelezett rajongás, a kedvesség és kedélyesség jellemzi a Halak embert, és – nem meglepő módon –a cocker spánielt is. Ez a nem túl nagy méretű fajta imád gazdája közelében lenni, hozzábújni, és mindig készen áll kimutatni gazdája iránti szeretetét. A cocker spánielhez sok szeretet és türelem szükséges. A durva és kemény bánásmód rémisztő, félelmet keltő a számára, így a legjobb szocializáció ellenére is az így kezelt kölyök félelemmel teli felnőtté fejlődik. Annak ismeretében, hoyg a Halak szülötte milyen mély szeretettel törődik családjával és barátaival, a cocker spániel számukra ideális választás.

angol cocker spániel fekszik

Kos (Március 21 - április 19): német juhászkutya

A Kos szülötte makacs és önfejű ember, aki szeret mindig, mindenben élen járni és kalandokat kezdeményezni. Az ilyen ember számára semmiképpen nem alkalmas olyan cuki kutyus, amelyik jobban szeret a kanapén heverészni egész nap, és elvárja, hogy folyamatosan simogassák. Egy Kosnak olyan kutya kell, amelyik mozgásban tartja, mentális és fizikai kihívások elé állítja. A német juhászkutya pont ilyen. Ez a fajta kimagasló intelligenciával és krobbanó energiával bír, mindig boldog, ha gazdája kedvére tehet, ha van valami feladata. A német juhászkutya hűsége legendás, akárcsak védelmező ösztöne és képessége, a család iránti elkötelezettsége. Tény, hogy a fajta mellé olyan gazda szükséges, aki képes határozottan kezelni és biztosítani a sok-sok tanulást, mozgást, de egy Kos számára ez nem lehet gond,

Bika (Április 20 - május 20): Cavalier King Charles Spaniel

A Bika az élet napfényes oldalát szereti, no meg a kényelmet, a lehető legelegánsabb variációkat. Emellett fontos számára a hűség és a praktikum is. Talán bele sem gondol a Bika, hogy a Cavalier King Charles spániel pont az a fajta, amely tökéletes társa lehetne. Nem csak elegáns, megkapó megjelnésű, de hihetetlenül szeretteljes és odaadó, hűséges is. Mivel szobakutyaként számontartott fajta, nem jelent számára problémát, hogy egész nap gazdája mellett legyen, remélve, hogy minőségi időtöltés lesz mindkettejük számára a nap. Bár ez a fajta kissé érzékeny, nagyon barátságos eb, mely kifejezetten jól elvan a család apró és felnőtt tagjaival egyaránt.

corgie kölyök labdával játszik

Ikrek (Május 21 - június 20): Welsh Corgi Pembroke

Az Ikrek ember barátságos, érdeklődő, mindig nyitott a világra. Nem kérdés, hogy a corgie az ő fajtája. Ezek a kutyák ugyanis, bár méretre nem túl nagyok, meg vannak győződve „nagykutya” mivoltukról. Emiatt persze mindig többet próbálnak tenni, mint amire képesek, egyszóval feszegetik saját határaikat. A corgie hihetetlenül barátságos kedves fajta, mely – akárcsak az Ikrek ember – imád a figyelem középpontjában lenni. És ami egy Ikrek szülötte számára nem mellékes, ha egy corgieval az oldalán jelenik meg valahol, garantált, hogy a figyelem párosukra irányul. Emellett a corgie tele van humorral és játékossággal, mindig készen áll valami új felfedezésére. Mivel nem igényel sok gondozást, így a mindig pörgő, elfoglalt Ikrek számára tökéletes választás.

Rák (Június 21 - július 22): pomerániai törpespicc

A pomerániai törpespicc valóban törpe fajta, mely szereti napja nagy részét a lakásban tölteni, és igen sok figyelmet igényel. Ennél több egy Rák számára nem is kell. A picike, de annál hatalmasabb szívű eb mindig kimutatja szeretetét a gazda iránt, de – a Rák emberhez hasonlóan – szomorú lesz, ha nem kap elegendő viszonzást. Ez a családcentrikus kis apróság a család összes tagjához szorosan kötődik, ráadásul nem kell órákon át sétáltani, futtatni, és a látványos bunda ápolása sem egy ördöngős feladat.

Ajánlott cikkek