10 jópofa ötlet a kutya születésnapjának megünneplésére

10 jópofa ötlet a kutya születésnapjának megünneplésére

Kutyánkat, kutyáinkat legtöbben családtagnak tekintjük, így hát amikor születésnapja közeledik, szeretnénk azt különlegessé tenni. Persze kicsit másként kell megszervezni a nagy eseményt, de ez nem jelenti azt, hogy ne tehetnénk mókássá, vidámmá, és emlékezetessé.

Ha nincs ötlete, hogyan ünnepelhetnék meg az eb születésnapját, ne aggódjon. Hoztunk tíz ötletet, melynek mindegyike kedvencére szabható, formálható.

1. Szervezzen kutyás partyt

Ha igazán különlegessé szeretné tenni kedvence születésnapját, akkor szervezzen egy klassz kutyás zsúrt, vagy akár kerti party is szóba jöhet, ha rendelkezésre áll megfelelő hely.  Hívja meg a barátokat, ismerősöket, természetesen kutyáikkal együtt.

Ha még nem volt olyan alkalom, hogy több kutya legyen egyszerre a házban, a kertben, akkor kezdje kicsiben, más alkalmakkor. Hadd ismerkedjenek az ebek egymással! Aztán amikor eljön a születésnap és a party ideje, összegyűlhet az egész kis baráti csapat. Persze az sem baj, ha nincsenek sokan, csak egy szűk baráti (eb)kör vesz részt a zsúron, ez intimebbé teszi a légkört.

Kínáljon a négylábú vendégeknek házi kutyakekszet, csináljon jópofa, jutalomfalatokkal töltött játékokat, és csapjanak kis versenyeket a kutyák kedvenc játékából, például frizbizésből.

A kínálatból garantáltan sikerül olyan jutalomfalatokat választani, amelyek minden kutya igényeit kielégítik. Játék terén már gondban lehetünk, mert ebből a  hatalmas kínálatból nem könnyű kiválasztani a legjobbakat. Nálunk a nyerő még mindig a KONG játék, különösen azért, mert kombinálja a játék és a jutalomfalat minden örömét. Mindig itt vásárolunk, elsősorban azért, mert garantált, hogy a kedvenc KONG pasztánkat is meg tudjuk vásárolni kedvencünknek.

Ne feledkezzen meg a friss vízről, a játék, futkorászás hevében szükségük van a kutyáknak a frissítő italra. Még egy fontos tanács: a buli hevében se feledkezzen meg az állatok folyamatos felügyeletéről!

kutyakölykök csapatban játszanak

2. Engedje, hogy kedvence válassza ki az ajándékát

Miért ne választhatna a kutya magának ajándékot? Lehet, hogy a sokadik teniszlabdának már nem örül annyira, de ha elviszi a közeli kutyás boltba, ahol kedvére szimatolhat, talál magának valami nagyon klassz és izgalmas játékot.

3. Készítsen születésnapi tortát és finom falatokat

Minden kutya boldog, ha különleges, finom falatokkal kényezteti gazdája. Csináljon hát neki egy klassz születésnapi tortát kedvenc nasijából, ízeiből.

Szülinapi torta kutyáknak

szülinapi torta kutyának

Kép forrása: https://www.allrecipes.com

1/3 csésze méz
1 csésze aprított sárgarépa
1 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
 

  1. A sütőt melegítse elő 175 C fokra.  Egy muffinsütőt kenjen ki zsírral vagy vajjal.
  2. A tojást, a mogyorókrémet, az olajat, a vaníliát, a mézet keverje össze egy nagy edényben. Keverje hozzá az aprított sárgarépát, majd a lisztet és a sütőport. Végül kanalazza a muffin formába a tésztát.
  3. Süsse kb. 40 percig, majd hagyja a sütőben 10 percet. Vegye ki, és hagyja teljesen kihűlni.

Epres-mandulás tortácska

epres kutyatorta

Kép forrása: https://prettyfluffy.com

A süteményhez

1 ¾  csésze mandula liszt
1-2 evőkanál méz
3 tojás
2-3 evőkanál kókuszolaj (olvasztva)
1 maroknyi eper apróra vágva, plusz néhány szem a díszítéshez

A cukormázhoz

1 csésze natúr joghurt (lehetőleg alacsony cukortartalommal)
2-3 evőkanál mandula- vagy mogyoróvaj

  1. Melegítse elő a sütőt 175 fokra. Kókuszolajjal kenje ki a sütőformát.
  2. A sütemény hozzávalóit turmixgépben keverje össze, amíg a tészta csomómentes nem lesz. Kanalazza a tésztát a muffin vagy egyéb sütemény formába, és süsse 15-20 percig. Hagyja kihűlni.
  3. Amíg a sütemény hűl, keverje össze a joghurtot a mandula- vagy mogyoróvajjal, amíg teljesen sima krémet nem kap. Amint a sütik kihűltek, kanalazza a tetejükre a krémet, és díszítse eperdarabokkal.

Gabonamentes almás-mogyoróvajas süti

Hozzávalók:
1 tojás
3 evőkanál mogyoróvaj
½ alma, apróra vágva
½ teáskanál sütőpor

Elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 175 fokra.
Keverjen össze minden hozzávalót, amíg sima tésztát nem kap.
Kenjen ki egy muffin formát, vagy egy kisebb tortaformát. Töltse meg a tésztával.
Süsse kb. 20 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. A tűpróba mindig hasznos!
Pár percig hagyja hűlni, majd vegye ki a formából. Most már kedvére díszítheti, de a teljes kihűlés után tálalja csak a kutyának,

Kutyabarát torta

1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 evőkanál sütőpor
¼ csésze mogyoróvaj
¼ csésze növényi olaj
1 evőkanál vanília
1/3 csésze méz
1 tojás
Extra: aprított sárgarépa, vagy kutyája kedvenc falatkája

Elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 175 fokra.
Keverje el a lisztet a sütőporral.
Adja hozzá a többi összetevőt, és alaposan keverje össze.
A tepsit kenje ki olajjal vagy vajjal.
Kanalazza bele a tésztát.
Süsse 40 percig.
Hagyja hűlni, a teljes kihűlés után ízlése szerint díszítse.

4. Legyen különleges a séta

Minden kutya szeret sétálni, még akkor is, ha a napi útvonal már néha kissé unalmas is a gazdi számára. Az eb biztos talál érdekes és izgalmas dolgokat, ugye?

Miért ne tehetné számára különlegessé a születésnapját azzal, hogy ellátogatnak egy ismeretlen parkba, vagy tesznek egy kisebb erdei kirándulást? Fedezzenek fel együtt új helyeket, szakadjanak el a megszokottól.

5. Kényeztesse!

A kényeztetést mindig szeretik a kutyák. Egy kis extra simogatás, és máris szebb a napjuk! Picit több figyelem, kicsivel hosszabb játékidő, és máris minden klassz. Egy fincsi torta, egy kis extra jutalomfalat, vagy egy jó kutyamasszázs igen különlegessé teheti számukra a napot!

kiskutya fényképezőgépen pózol

6. A szülinap legyen játéknap!

Ha szeretne kutyája kedvében járni, akkor a születésnap legyen igazi játéknap! Az ünneplés helyett, vagy amellett legyen bőven idő a játékra, kifulladásig. Akár kettesben a gazdival, vagy közösen a családdal, esetleg a kutyahaverokkal közös játék a legegyszerűbb módja annak, hogy kedvence számára feledhetetlenné tegye a napot.

7. Hagyja, hogy ő bontsa ki az ajándékát!

Még ha ő is választotta ki az ajándékot, azt nem kell azonnal odaadni. Csomagolja be szépen, és csak akkor adja át, amikor elérkezik a pillanat. Hagyja, hogy a kutya maga bontogassa ki az ajándékot.

A zörgős papír tépkedése is izgalmas, de beleteheti egyszerűen egy ajándékzacskóba. A tasakban eltűnő kíváncsi kutyaorr látványa külön élmény a gazdi számára.

Persze legyen ott vele, felügyelje, és a széttépett papír- és zsinórdarabokat azonnal dobja ki. Ja, a fényképezőgép legyen a keze ügyében!

8. Szervezzen játékrandit

Nagyon egyszerű módon boldoggá teheti kedvencét: szervezzen neki játékrandit. Beszélje le a legkedvesebb kutyabarát gazdájával, hogy töltsék együtt a nagy napot. Hadd játsszon kedvence a legjobb cimborával. Hívja meg őket vendégségbe, vagy keressenek egy klassz helyet, ahol zavaró körülmények nélkül bolondozhat a két kutya.

9. Menjenek úszni

Ha tavaszra, nyárra esik a születésnap, szuper megoldás az úszás. A legtöbb kutya szeret úszni, ha pedig ezt a gazdival közösen teheti, és még játszhatnak is a vízben, az még klasszabb. Üljenek hajóba, csónakba, evezzenek ki egy szuper helyre, ahol aztán szabad a móka! Persze mindig figyeljen az eb biztonságára, különösen a hajókázás alatt.

10. Mozi-maraton

Húzza fel a pizsamáját, készítsen be popcornt és némi kutyakekszet, és indulhat is a közös születésnapi mozimaraton.

A kutyák kifejezetten szeretik az állatos, de főleg a kutyás filmeket.

Az állathangokra mindig érdeklődéssel figyelnek, ha egy eb ugat a filmben, felkapják a fejüket. Nézzenek együtt izgalmas és érdekes filmeket, biztosan élvezni fogja kedvence. Hát még ha mellé finom kutyakekszet is majszolhat és a gazdi vakargatja a füle tövét!
 

Ajánlott cikkek