Szükség van-e profi kozmetikusra?

A profi kozmetikus előnye a képzettség, a gyakorlat és a tapasztalat. E három tulajdonság együttesen teszi a mestert. A jó szakember gyorsan csodássá varázsolja akár a borzas bundát is, ráadásul humánus módon, a lehető legkevesebb traumát okozva a cicának.

A valóban zavaró csomókat és gubancokat otthon is ki lehet szedni, de ha még sose próbálta, nagy az esélye annak, hogy felsérti az állat bőrét. A fájdalom miatt a macskában egy életre, de legalábbis hosszú időre komoly ellenérzés alakul ki a hasonló műveletekkel szemben. Egyszóval az első baki után már nehezen fogja engedni, hogy akár csak kikeféljék a bundáját. Éppen ezért lehet, hogy jobb, ha kozmetikusra bízza az eltávolításukat, semmint hogy állatorvoshoz kelljen rohannia a vérző cicával.

A hosszúszőrű cicáknak rendszeres kozmetikázásra van szükségük, ideálisan naponta kell őket gondozni. Célszerű tehát a döntés meghozatala előtt a pénztárcát és a családi költségvetést is áttekinteni. Ám még ha meg is teheti, hogy heti rendszerességgel profi szakemberhez viszi a macskát, akkor is kell tartania otthon kefét és fésűt, sőt, használni sem árt őket. Nem lehet tudni, mikor van szükség azonnali átkefélésre vagy a fésű használatára, hiszen a cica szőrébe sok minden beleragadhat – akár két kozmetikai látogatás között is.

Persze első alkalommal mindenképp kérje szakember segítségét, aki megmutatja, hogyan tudja fájdalommentesen elvégezni a szükséges műveleteket. Minél kisebb korban kezdi a cicát az otthoni kozmetikázáshoz szoktatni, annál könnyebb dolguk lesz. Ugyanez a helyzet a kozmetikussal is. Minél korábban ismerkednek össze, annál zökkenő mentesebb lesz későbbi együttműködésük.

Még a legügyesebb fésű- és kefeforgatók is igénybe veszik néha- néha profi szakember segítségét, különösen egy-egy erősebb vedlést követő csomósodás, filcesedés kezelésére, vagy csak azért, hogy egy-egy alkalomra szebben nézzen ki kedvencük.

Ajánlott cikkek