Valentin nap a cicával

Nyakunkon a Valentin nap, és a legtöbb ember igyekszik valami aprósággal meglepni a kedvesét. No, de mi van azokkal, akiknek nincs párjuk, vagy éppenséggel párjukkal közösen az imádott cicát is szeretnék megajándékozni? Hogyan tujdák kimutatni szeretetüket a kedvenc állatuk felé?

A jó hír, hogy a macska nem vár sem wellness hétvégét, sem ékszert brilliánssal, de még plüsmackót sem kell neki keríteni. Trendi cicaágyat és dizájner alomtálat az év bármely szakában lehet venni, most valami különleges kellene. De mi?

1.  A legtöbb cica szereti a macskamentával töltött játékokat. Vegyen neki egy új játékszert, vagy készítsen egyet otthon. Ehhez elég egy filcdarab és némi – a kisállatfelszereléseket árusító boltokban kapható - macskamenta. A filcből vágjon ki két szív formát, varrja össze. Hagyjon a tetején egy kisebb nyílást, és töltse meg a mentával, majd öltse össze. Máris kész a DIY ajándék.

Persze megeshet, hogy a cica nem szereti a macskamentát, egyszerűen nem reagál rá. Apró kölyökcicáknál és idősebb állatoknál ugyanis kisebb érdeklődés figyelhető meg a menta iránt, és elmondható az is, hogy a macskák körülbelül 30-50 százaléka egyáltalán nem reagál a macskamentára, ám más növényekre (valeriana, matatabi) igen. Ha pedig egyikre sem, egy új játék akkor is érdekes.

szép cica egy gitárra fekteti a fejét és néz

2.  Süssön neki egészséges macskacsemegét. Rengeteg recept található az interneten, de ha nem akar keresgélni, egy kis tonhalas finomság biztos nyerő lesz.

Ne feledje, hogy a macska húsevő állat, a vegetáriánus termékek nem megfelelőek a számára, és ha meg is eszi a zöldséget, az nem lehet a fő eledele.

A csemege nem főétel, figyelni kell arra, hogy a jutalomfalatok, Valentin napi kényeztető finomságok kalóriatartalma illeszkedjen a napi adagba, és arra is, nehogy valamilyen, a cica számára ártalmas összetevő (pl. hagyma) kerüljön bele.

Ha nem tud, vagy nem akar sütögetni, főzőcskézni, meglepheti valamilyen új eledelellel is, például ha száraztápot eszik a cica, akkor egy finom konzervvel, esetleg valamilyen új, különleges jutalomfalattal. Az élmény fokozható, ha ezeket egy jópofa, tölthető cicajátékba tölti.

3.  Egy új macskabútor, esetleg klassz kaparófa, netalán valamilyen játékkal felszerelve igazán klassz ajándék. Ha a cica fázós, és előszeretettel ül a radiátoron, lepje meg egy radiátorra akasztható pihe-puha pihenővel. A magaslati helyeket kedvelő macskák biztos örülnek egy, a falra szerelhető macskapihenőnek.  Permetezze le az új cicajátákokat és bútorokat macskamenta sprayvel, hadd élvezze minél inkább ezt a napot!

cica a napfényben hever

4.  Terjessze ki szeretetét menhelyi cicákra. Persze nem kell azonnal hazavinni egy új macskát, de ez is lehet egy opció, ha kedvence barátságos és örömmel fogadna egy játszótársat. Ám meglepheti a menhelyen élő állatokat némi finomsággal, táppal, esetleg pár új játékkal, alommal. Egyeztessen valamelyik szimpatikus macskamentő alapítvánnyal, hogy mire van szükségük, minek örülnének a cicák, és Valentin napon jótékonykodjon.

"x"

Ajánlott cikkek