Miért jobb egy kutya, mint a társkereső oldalak?

Miért jobb egy kutya, mint a társkereső oldalak?

Valahogy nem jönnek össze a randik? Nem váltják be a reményeket az online társkereső oldalak? Egyszerű a megoldás: tegyen fel olyan képet, amin a kutyájával látható!

A kutyás gazdák a megmondhatói, hány barátság, jó ismeretség született már kutyafuttatókban, parkbeli séták során. Az ebek nem csak egymással bandáznak, de a gazdákat is összehozzák, ami nem is csoda, hiszen egy közös téma biztos akad: a kutyák iránti szeretet.

Ezt a tényt, azaz hogy kutyával könnyebb ismerkedni, már a kutatók is megerősítik, ugyanis az egyik tápgyártó cég felkérésére kétezer, a Bumble és a Tinder online társkeresőn regisztrált ember bevonásával készítettek felmérést. A válaszadók 63 százaléka mondta azt, hogy előnyt jelent számára a választásban, ha a másik félnek van kutyája.

tündéri kölyökkutya zöld fűben, mellette labda

Egy korábbi, tíz évvel ezelőtt kutatásból már kiderült, hogy a kutyatulajdonosok jórésze melegszívű, társaságkedvelő, magabiztos és felelősségteljes ember, márpedig ezek azok a tulajdonságok, melyek a társkeresés során fontosak a másik fél számára.

Tehát ha valaki szereti a kutyákat, a társkeresés során egy szintén kutyaszerető, esetleg kutyát tartó potenciális partner nagyobb esélyekkel indul.

Persze azért nem mindig ennyire egyértelmű a dolog. A felmérésben résztvevők közül 38 százalék bevallotta, hogy csak azért húzta jobbra a képernyőt, mert szeretett volna a képen szereplő kutyával találkozni, a gazdit alaposabban meg sem nézte. Szóval nem annyira a gazdi volt a fontos, mintsem inkább a cuki eb, a partnerkeresés háttérbe szorult egy kis potya simogatással szemben.

Amikor megkérdezték a válaszadókat, kölcsönadnák-e kutyájukat akár egy fotó, akár egy randevű erejéig egy barátjuknak, vagy ők kölcsönkérnének-e egyet, hogy sikeresebb legyenek a partnerkeresésben, szintén 39 százalék válaszolt igennel. Persze azt is beismerték, hogy ez nem mindig sikeres akció, ugyanis akik már próbálkoztak ilyen trükkel, közülük jó páran pórul jártak. 53 százalék mondta azt, hogy miután kiderült, a kutya nem az övék, sőt, nincs is kutyájuk, a randi kudarcba fulladt.

Kutyák szerepe a kapcsolatokban

A kutyák egyébként a már meglevő, működő párkapcsolatokban is jelentős szerepet játszanak. Többen, közel 37 százalék mondta azt, hogy egy házi kedvenc miatt szakított valakivel, míg 69 százalék azt nyilatkozta, hogy egykori kedvese kutyája jobban hiányzik neki, mint az ex.

kutya gazdi lába mellett megy és felnéz rá

A megkérdezettek közül sokak számára fontos volt, hogy a kutyája milyen érzésekkel viszonyul a randipartnerhez. 53 százalékuk aggódott amiatt, hogy egy esetleges szakítás milyen hatással lesz a kutyára, és 31 százalék mondta azt, hogy annak ellenére, hogy a kapcsolat tönkrement, nem szakított, mert nem akarta elhagyni a kutyát is.

Jobban szeretjük a kutyát?

Egyre több helyen látjuk, halljuk, olvassuk, hogy a fiatal generáció tagjai sokszor inkább kutyát, vagy esetenként macskát tartanak, mintsem gyermeket vállaljanak. E generáció tagjainak nagy része a romantikus randevúk helyett is egy közös kutyás találkozót választana, sőt, sokuk a Valnetin napot is inkább a kutyájával töltené.

Ezt mutatja az is, hogy a válaszadók 45 százaléka jelezte, hogy kutyájának ajándékot vásárol Valentin napra, 44 százalékuk valamilyen divatos ételkülönlegességel kedveskedik neki, jó részük pedig emellett még valamilyen fogyasztható ajándékot is beszerez, hogy kutyájának kedveskedjen ezen a napon. Megjegyezték, hogy a szeretet kimutatásának a legjobb módja, ha valamilyen finom, különleges és tápláló étellel (például egy romantikus vacsora keretében) kedveskedünk a másiknak, nincs ez másként a kutyáink esetében sem.

Persze az is igaz, hogy 83 százalékuk beismerte, hogy magányát, bánatát enyhítendő is a kutyájához fordul.

Valentin napkor a magány érzete fokozottabban jelentkezik, ilyenkor pedig még több szeretet és figyelmet várnak el a gazdák, partner híján a kutyájuktól.

Ezek után talán nem meglepő, hogy a válaszadók harmada nyilatkozott úgy, hogy egy életre szóló tetoválást készíttetett kedvencéről a saját bőrére, tehát a kedvencük iránt érzett szeretet jóval túlmutat a sok játékon és a finom falatokon.

Mindezeknek igazán egyszerű oka van. Míg egy parnerkapcsolat mindig bonyolult, sok odafigyelést, munkát és fáradságot igényel, hogy jól működjön, és bizony mindig akadnak hullámvölgyek, addig a kutyákkal minden jóval egyszerűbb. Egy kutya soha nem fogalmaz meg kritikát, soha nem panaszkodik, nem zavarja, ha a gazdi átkapcsolja a tévét másik csatornára, egy kutya nem dobálja szét a zokniját és nem hagyja szanaszét a sminkecseteket. Ráadásul a kutya mindig örül, ha látja a gazdit, kitörú boldogsággal üdvözli, amikor végre hazaér.

fiatal lány szép kutyával az erdőben, egy fa mellett

A fiatal generáció, melynek tagjai diákhiteleket nyögnek, aggódnak a munkanélküliség lehetősége miatt, albérletet fizetnek vagy éppen lakáshitelt, talán a leginkább szorongó generáció. Nem csoda, hogy amikor hazaérnek a nap végén, inkább egy mindig boldog, farokcsóváló, kedves szőrpamacsra vágynak, mintsem egy hasonló gondokkal, kérdésekkel küzdő partnerre.

Ám ha felmerül a gondolat, hogy mégiscsak jó lenne egy kétlábú társ is az életben, lehet, hogy nem rossz ötlet feltenni a társkereső oldalra egy, a kutyánkkal közös képet. Így dupla adag szeretetbomba várja majd haza a két gazdit, és a sok gond között lesz egy közös, boldog téma: a kutyák.

Ajánlott cikkek