Kutya(a)sztrológia, avagy hogyan befolyásolják a csillagok kutyák viselkedését

Kutya(a)sztrológia, avagy hogyan befolyásolják a csillagok kutyák viselkedését

Nagyon sok olyan ember van, aki hisz az asztrológiában, abban, hogy a csillagjegy sokat elárul egy ember természetéről. Megtudhatjuk a csillagokból, kinek mi tetszik vagy nem tetszik, milyen a munkamorálja, de még akár azt is, mi a kedvenc virága.

Persze azt is tudjuk, hogy a horoszkópok azért igencsak általános képet festenek, és csak a komolyabb, egyénre szabottan készített, minden apró, egyéni részletet figyelembe vevő változatok adnak egységesebb, összetett képet. Ám ezzel együtt sokak mindennapjára vannak hatással a horoszkópok, és sokan hozzák döntéseiket, élik mindennapjaikat ezek irányítása alapján.

Miért ne játszhatnánk el azzal a gondolattal, vajon melyik csillagjegy szülöttéhez milyen kutyafajta illik?

A kutyaasztrológia érdekes, mókás világ, mely segít, hogy szórakoztató módon ismerkedjünk kedvenceink egyedi furcsaságaival és tulajdonságaval. Az emberekhez hasonlóan a kutyáknak is készülhet horoszkóp, melyről sokan úgy gondolják, alakítják személyiségüket.

Természetesen felelős döntés a fajta kiválasztása kapcsán nem történhet kizárólag a horoszkóp alapján, hiszen ez komoly megfontolást, alapos felkészülést, kutatómunkát és önmagunk elemzését is igényli.

Minden fajtának vannak jellegzetességei, sajátosságai, tévedés azt hinni, hogy pusztán azért, mert a horoszkóp mást mond, az ősidők óta rögzült tulajdonságok majd megváltoznak a csillagok állásának hatására. Egy alapvetően aktív és eleven fajta nem lesz egész nap ágyban heverő csak azért, mert ez van írva a horoszkópjában, pusztán annyi képzelhető el, hogy fajtatársaihoz képest kevésbé kirobbanó a viselkedése. Szóval, aki hisz a horoszkópokban, annak talán segítségére lehet a kereségélésban és a döntés meghozatalában, de nem szabad csak ennek alapján meghozni a döntést.

cuki kiskutya labdával a szájában

Vízöntő (január 20. – február 18.) – A lázadó

Az okos, makacs és egy kicsit különc Vízöntő kölykök szeretnek saját ritmusukban haladni. Ezeknek a kutyáknak stimulációra van szükségük, és utálják az unalmat. Ha nem tudja szórakoztatni őket, megtalálják a maguk szórakozását, és  nem feltétlenül a gazdi számára jónak tartott módon! A Vízöntő eb mellett nincs unalmas pillanat a gazdi számára sem, velük állandó kaland az élet. Kicsit furák, kicsit lököttek, de ezek a kutyák igen hűségesek falkájukhoz, beleértve minden két- sés nlgylábú családtagot.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Ikrek

Halak (február 19. – március 20.) – Az álmodozó

Ők a kutyavilág Zen-kutyái. Intuitív, szelíd, nagyon érzékeny lelkek. Olyan gazdára van szükségük, aki respektálja a csend és a nyugalom iránti vágyukat. Ezek a kutyák szeretnek az ember mellett, annak közelében lenni, és minden módot megtalálnak arra, hogy a szeretett gazdához bújhassanak, vagy legalább követhesék őt.  Emellett, mivel kifejezetten jó emberismerők, a Halak kutya kifejezetten alkalmas segítő kutyának.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Rák

Kos (március 21. – április 19.) – A vezér

A Kos kutyák született vezérek. Bátor, határozott, független ebek, esetükben mindig felmerül a kérdés, hogy ki sétáltat kit. Folyton cselekevésre vágynak, elébe mennek a kihívásoknak, szóval ha a gazdi valamilyen kutyasportban gondolkodik, a Kos a legjobb választás számáráa. Lehet, hogy keményen játszanak, de még keményebben tudnak szeretni és ragaszkodni. A szívük hatalmas, az életszeretetük pedig példaértékű.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Vízöntő

pici kutya valami alatt hever

Bika (április 20. – május 20.) – Az otthonülő

A csillagjegy nevéhez méltó módon a jegy szülötte kellőképpen makacs. A Bika kutya kissé maradinak és régimódinak tűnhet. Nem szereti a változásokat, számára minden úgy jó, ahogy azt megszokta. Ha valamit egyszer eldönt, azon nem fog változtatni, legyen az akár egy étel vagy egy játék kedvelése, részvtétel valamilyen tevékenységben. Az e jegy alatt született kutya bebújik a gazdi takarója alá, ha az éppen nem figyel, és képes ott átaludni a napot. Bár lustának tűnhet, szeret a szabadban lenni, és imád játszani is, ha lehetőséget adnak neki erre.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Szűz

Ikrek (május 21. – június 21.) – A locsifecsi

Az Ikrek jegyhez tartozó kutyáknak mindenről van véleményük, és ezt tudtára is adják a gazdának, általában elég hangosan. Az Ikrek a kommunikáció bajnoka, és ha mondanivalója van, azt a számára lehetséges egyetlen módon fogja tudatni: ugatással. Bolondos, huncut kutyák, melyek ösztönös kiváncsisággal fedezik fel a körülöttük levő világot, és nem számít, milyen akadályokat kell leküzdeni az út során. Bárhogy is van, az biztos, hogy egy Ikrek kutya folyamatos pezsgést hoz a gazdi életébe.

Gemini dogs have an opinion on everything. They’ll let you know… loudly. Gemini pups are associated with communication and speaking, so they’ll talk to you the only way they know how: barking! Silly and mischievous, they will use their natural curiosity to explore the world around them, no matter what hijinks occur along the way! Whatever happens, they will keep you entertained and give you a story to tell.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Mérleg

Rák (június 22. – július 22.) – A haver

Ha elég a kutyának, hogy csak elvan, lóg a nagyvilágban, akkor esélyesen a Rák jegyének szülötte. Ők ugyanis boldogok, ha tele a hasuk és van egy nyugis hely a heverészséhez. Igyekeznek a saját tempójuk szerint mozogni, nem viszik túlzásba a mozgást, épp elég egy gyors séta a szükség elvégzésére. Mivel szeretik maguk körül a kényelmet, így nagyra értékelik, ha olyan gazda mellett élhetnek, aki biztosítja számukra a meleget és a kényelmes körülményeket.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Skorpió

kicsi stafford kölyök zöld fűben

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.) – A díva

Az Oroszlán jegyben született eb a kutyavilág sztárjának képzeli magát. Természeténél fogva elbűvölő, szeret a figyelem középpontjában lenni, folyamatosan melegséget és energiát sugároz. Bár barátságos, azért nem szeretn konkurenciát, inkább olyan gazdára vágyik, aki igazi csillagként kezeli, és gondoskodik a nekik kijáró kényeztetésről. Nem árt a lélek kényeztetése mellett a testükről is gondoskodni, mert bizony, az Oroszlán kutyának a megjelenés is igen fontos.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Nyilas

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.) – A dolgos

A Szűz jegybe tartozó kutyának bizony magasak az elvárásai. Tökéletességre törekszik, elvárásait pedig nem csak magára nézve tartja kötelezőnek, de a gazdára és a családra is kiterjeszti. Mivel egy ilyen kutya mindig szeretne jól dolgozni, hát teljes szívből dolgozni fog. A Szűz ebnek rendre és fegyelemre, rutinra és megszokásra van szüksége, hogy boldog legyen. Ennek a kutyának nem lehet megváltoztatni a napirendjét, ha mégis megpróbálja, szigorú tekintet és átható ugatás lesz a válasz. Persze nem szabad azt gondolni, hogy a Szűz kutya számára nem létezik móka, sőt! Bár kiváló babysitter és odaadó őrzője a család minden két- és négylábú tagjának, azért közben egy kis játék mindig belefér.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Bak

Mérleg (szeptember 23. – október 23.) – A szerető

A Mérleg kutya mélyérzésű, mindig keresi a módot, hogy kimutathassa szeretetét, lehetőleg minden családtagja felé. Ezek a kuyték arról híresek, hogy megérzik, mit szeretne a gazdi, és akkor boldog, ha ezt magadhatja a számára, vagy segíthet neki megszerezni. A harmóniára vágyó Mérleg eb kerüli a kaotikus környezetet, a megnyuvást két- és négylábú társai környezetében keresi. Egy ilyen kutya igazi társ és örök bizalmas lesz egész életén át.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Oroszlán

kicsi terrier kölyök ugrál a zöld fűben

Skorpió (október 24. – november 21.) – A pszichológus

A csendes és titokzatos Skorpió kutyák finom intenzitást kölcsönöznek az emberekkel való kapcsolatuknak. Mélyen átérzik az érzelmeket, és emlékeznek minden jóra és rosszra, amit embertársaikkal kapcsolatban tapasztalnak. Rendkívül érzékenyek, és úgy tűnik, hogy képesek olvasni gazdájuk gondolataiban. Intelligenciájuk miatt olyan otthonra van szükségük, ahol biztonságban érzik magukat, és a családtagok felismerik érzékenységüket.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Halak

Nyilas (november 22. – december 21.) – A bohóc

A Nyilas kutyák szeretik lenyűgözni az embereket, és mindig sikerül megnevettetniük őket. Szívesen tanulnak új trükköket, és örömmel stimulálják az agyukat. Bezárva érezhetik magukat, ha nem kapnak elegendő helyet és teret, ezért ügyelni kell arra, hogy mindig legyen számukra elég tér és lehetőség a felfedezéshez. A Nyilas kutya ritkán találkozik olyam emberrel vagy kutyával, akit ne szeretne, mindig nyitott az új barátságokra, és az ismeretlenekhez barátsággal közelít. Színes egyénisége miatt a Nyilas eb ideális útitárs.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Kos

Bak (december 22. – január 19.) – Az öreg lélek

A legbölcsebb kutya-zodiákis jegynek tartott Bak nem csak magabiztos, de mindig megbízható társ. Lehet, hogy elsőre kicsit lustának tűnik, mivel szeret visszavonulni, elheverni és csak figyelni a viágot. Aztán egy kis időre ezt a végtelen komolyságot félreteszik és féktelen játékba kezdenek, egészen a következő elmélkedésig. A csendes és magabiztos Bak kutyát a tapasztalatai irányítják, ha pedig feladatot kap, akkor azt kötelességtudóan teljesíti.

Kompatibilis gazda-csillagjegy: Bika

Ajánlott cikkek