Cuki cicák kavalkádja

Cuki cicák kavalkádja

A pici cicák mindig édesek és szívet melengetőek. Az az igazság, hogy soha nem lehet megunni mókás, vicces, sokszor kacagtató csetlés-botlásukat, rosszcsont játékukat.

Tovább
Baba és állatka

Baba és állatka

Örök és magunhatatlan téma az állat és a gyerek kettőse. Ha pedig a kisbaba valamilyen cuki kisállattal kerül egy képre, máris elolvadunk. Hát még amikor ugyanezt mókás jelenetek során át nézhetjük egy videóban!

Tovább
Traktoros Günther és a kőszegi diszkó

Traktoros Günther és a kőszegi diszkó

Amikor sétálni megyünk, és új arcokkal találkozunk, mindig kérik, mondjam már el, milyen egy bullterrierrel élni. Persze mindig elmesélem, igyekszem vlaóban jól összefoglalni ennek a különleges fajtának a jellemét. A napokban valahol az interneten találtam egy jellemzést, és bár néhol kissé...khm...szóval nem éppen veretes a nyelvezete, igazából tökéletesen leírja ezt a tökkelütött ebfajtát. Nagyjából Márton bull is ilyen.

Tovább
Macska-baki

Macska-baki

A macskák nagyon okos intelligens állatok, de néha ők is hibáznak. Mókás, kacagtató történetek kerekednek abból, ha a macsek éppen nem gondolkozik, csak cselekszik, vagy éppen ellenkezőleg, túlgondol dolgokat.

Tovább
Macskazene

Macskazene

Van, akinek megnyugtató, mások számára idegesítő a macskazene. Nos, ha még nem tudja, hogyan reagál rá a család, nézzék meg együtt ezt a videót, amelyben édes kiscicák és macskák versenyt nyávognak. Vigyázat! A kutyák nem biztos, hogy örülni fognak!

Tovább
Bemutatom Makkát

Bemutatom Makkát

Márton bull mellett él egy macska is, ez már éppen elég cáfolat a fajta vérengző fenevad jelzőjét cáfolandó. Hiszen ha egy kutya olyan nagyon vérmes, akkor hogyan tud együtt élni a kétéábúak mellett még egy macskával is. Szóval a család tagja még Makka macska is, aki néha Gizella, egyéblént meg királylány.

Szerintem ha neki kellene bemutatkoznia, és Mártonnal való kapcsolatát leírnia, akkor valahogy így tenné:

Tovább
Vallomás

Vallomás

Sokszor elgondolkodom azon, vajon megértik-e a kutyák, amikor elmondjuk nekik a velük kapcsoaltos gondolatainkat? A szidások mögött érzik-e a féltő szeretet, a simogatásban a köszönetet és a hálát, hogy hűséges társaink? Márton a legklasszabb ajándék az életemben, persze a gyermekem után. Puszta léte segített átvészelni nehéz napokat, segített talpra állni, mert megmutatta, mi az igazi felelősség és a feltételek nélküli, őszinte szeretet.

Tovább
Dr. Internet

Dr. Internet

Beszéltem régebben egy belgyógyász barátommal, hogy ő is észrevette-e az internetdoktorátus jelenséget? Elmondta, hogy sokan (meglepően sokan) szinte kész diagnózissal mennek el hozzá, a tudásukat és diagnózis megállapítását a netről összeszedett leírásokból állapítják meg. 

Tovább
A bull, ha fázik

A bull, ha fázik

Azt hiszem, lassan én leszek a lakótelepen a közröhej tárgya. Kényetelen leszek csőtestű ebemnek kutyaruhát venni. Azt mondjuk tudtam, hogy rövid szőrű fajta, nincs a testecskéjén hosszú és tömött bunda, hogy melegítse, de hát más rövidszőrű kutyákat is látok itt sétálni, és egyik sem utálja úgy a hideget, mint Márton. Mondjuk amikor elképzeltem kicsit plusszos vonalait cuki, kötött kabátkába csomagolva, hát hangosan felröhögtem. Remélem, nem kap kedvet ehhez a trendi viselethez, mondjuk valamelyik földszintes eb láttán, de hogy ilyeneket gondol, az tuti:

Tovább
Önjelölt tűzoltó eb

Önjelölt tűzoltó eb

A csapatnyi tűzoltó próbálkozott egy fa kidöntésével. Úgy tűnik, ez nem is olyan egyszerű feladat, küszködtek is vele rendesen.

Tovább
Ugráljunk, rajta gyerekek!

Ugráljunk, rajta gyerekek!

A kutyák az állatvilág leginteligensebbjei közé tartoznak. Nem véletlen tehát, hogy képesek megtanulni és ellesni új szokásokat, trükköket, játékokat, ráadásul elég gyorsan.

Tovább
A kajáért mindent!

A kajáért mindent!

A macskák tudnak nagyon kedvesek és hízelgőek lenni, már ha akarnak. Képesek bújni a gazdihoz, sőt, még puszit is adnak.

Tovább
Állatok és viselt dolgaik

Állatok és viselt dolgaik

A kutyák és macskák sokszor kaphatók a bolondozásra. Van, hogy szimplán a gazdi csinál belőlük bohócot, máskor ők lesnek vagy tanulnak el olyan hangokat, trükköket, mozgásformákat, hogy az nevetésre késztet

Tovább
A rendrakás művészete

A rendrakás művészete

Ha valakinek van néhány (6-8) cicája, akik ráadásul eléggé aktívak is, az tudja, hogy a macska hamar megtanítja a társaslényét (az embert) arra, hogy rendet tartson. Rendet abban az értelemben, hogy nem hagy elöl semmit, ami nem macskakompatibilis.

Tovább
Bulldog karácsonyt

Bulldog karácsonyt

Nem tudom, ki hogyan van vele, de nálunk nem szokás a kutyának méregdrága ajándékokat venni karácsonyra. Igyekszünk számára a lehető legjobbat megadni mindenből, legyen az táp, játék, állatorvosi kezelés, de az ünnep nálunk sokkal inkább a szeretetről és az együttlértől szól, semmint az ajándékokról.

Tovább
A tanulás fájdalmai

A tanulás fájdalmai

Macskázni nem olyan, hogy azt egyből tudja az ember. Nekem szerencsém volt (van), hiszen, egyből a legjobb személy mentoráltja lettem. Persze, ezt a hobbit meg akarta tartani magának A macskás csaj, de én voltam olyan kitartó, hogy a negyedik napon már saját erőből szedtem az alomtálca gyümölcseit.

Tovább
Balhé van...

Balhé van...

Nem történt semmi különleges, "csak" a szokásos összezörrenés a család két négylábúja között. Bár Márton elég félelmetesnek néz ki, ráadásul a maga mindent letaroló testalkatával elég bulldózer hatású, azért azt tudni illik, hogy a sokkalta kisebb és gyengébb Makka macska a király a családban, így vannak összezörrenéseik. A mai balhéjukról Márton szerintem így nyilatkozna, bár gyanítható, hogy Makka mindezt kicsit másként adná elő.

Tovább
A kezdetek

A kezdetek

Ma már minden bolond macskás blogol, így belekezdek én is.

Tovább
Szia! Én vagyok a bullterriered!

Szia! Én vagyok a bullterriered!

Ha Márton írni tudna, vagy leglább beszélni, amúgy emberi nyelven, akkor azt gondolom, hogy ilyeneket mondana nekem és Zsolesznek. Akkor el tudná mondani mindazt, ami abban a kemény koponyájában jár. Szerintem ilyesmiket gondol az én imádott raptorom.

Tovább
Márton, a durcimanó

Márton, a durcimanó

Márton ma bedurcizott. A séta a mindene, képes napjában százszor kikönyörögni, hogy menjük, menjünk, menjünk. Különösen, hogy ilyenkor Makka terroruralmától is megmenekül röpke időre, na és banfázhat a környékbeliekkel, már akivel hagyják. Ha ő írna blogot magáról, ezt írta volna bele:

Tovább