E-mail: pet4you@pet4you.hu

Vallomás

Vallomás

Sokszor elgondolkodom azon, vajon megértik-e a kutyák, amikor elmondjuk nekik a velük kapcsoaltos gondolatainkat? A szidások mögött érzik-e a féltő szeretet, a simogatásban a köszönetet és a hálát, hogy hűséges társaink? Márton a legklasszabb ajándék az életemben, persze a gyermekem után. Puszta léte segített átvészelni nehéz napokat, segített talpra állni, mert megmutatta, mi az igazi felelősség és a feltételek nélküli, őszinte szeretet.

"Kölcsön adok neked egy kutyát - szólt egy hang. Azért, hogy szeresd amíg él és sirasd amikor 12-14 év múlva meghal, de az is lehet, hogy csak 6 évig marad veled. Megteszed? Vigyázol rá amíg én vissza nem hívom??
A kutya elbűvölő lesz és te boldog leszel és ha úgy érzed majd, hogy a veled töltött ideje túl rövid volt, mindig veled lesz majd az emléke, hogy megvigasztalódj. Nem ígérhetem, hogy veled maradhat, hiszen minden földi dolognak vége van egyszer.
De van egy feladatod, akarom, hogy a kutya tanuljon. Sokat keresgettem ezen a világon, hogy találjak neki egy igazi mestert. És a rengeteg ember közül aki itt él ezen a Földön, téged választottalak. Most válaszolj! Teljes szívedből szeretni fogod és úgy gondolod, hogy megéri az erőfeszítést? Nem fogod gyűlölni a világot és az életet amikor újból eljövök érte?
És válaszoltam: - Igen készen állok, így fogok tenni. Mert az örömet, amit a kutyától kapok, enyhíti majd az elvesztés fájdalmát. Gyöngéden vigyázok rá, szeretni fogom teljes szívemből és a szeretetéért örökre hálás leszek. És ha sokkal előbb jössz érte mint várnám, erős leszek a fájdalom előtt, megpróbálom majd megérteni……. Miért?
Igen, ha a szeretetemen keresztül te teljesíteni tudod amit neki terveztél, akkor segíts, amíg zokogok a hiányáért. És amikor rá emlékezem majd, biztosan tudni fogom, én sokkal többet tanultam, Őtőle."

Kutya