E-mail: pet4you@pet4you.hu

Bulldog karácsonyt

Bulldog karácsonyt

Nem tudom, ki hogyan van vele, de nálunk nem szokás a kutyának méregdrága ajándékokat venni karácsonyra. Igyekszünk számára a lehető legjobbat megadni mindenből, legyen az táp, játék, állatorvosi kezelés, de az ünnep nálunk sokkal inkább a szeretetről és az együttlértől szól, semmint az ajándékokról.

Persze azért Márton számára is igyekeztünk ünnepivé, azaz kicsit mássá, különlegesebbé tenni a mai napot. Mindez azért nem könnyű egy olyan eb mellett, aki - mint elefánt ap porcelánboltban - letartol mindent, nem csak örömében ugrálva, de egy szimpla közlekedéssel is. Szóval a fától nem árt őt távolt tartani. Mivel a vonalai elég kerekdedek, így az ünnepi asztalról sem jó ötlet neki falatokat dobálni, vagyis hét... Eh, hagyjuk!

Nem tudom, én gondolom úgy, hogy szegény ebem fancsali képe a nap összefoglalója volt, vagy szimplán csak elfáradt a sok élménytől, de azt hiszem, most valami ilyesmi jár a konok fejében:

"Azt mondja a rémedvény, hogy karácsony van, a szeretet ünnepe. Hát jó nagy szeretetet mutatnak felém, mert nem elég, hogy nem adott a kacsából, de még fel is díszített. Halál röhejesen nézrek ki, remélem, nem így visz le az utcára. A lakütelep rémából azonnal a lakótelep röheje lennék.

A szőrmók Gizellának, aki Makka, de nem vagyok hajlandó úgy hívni, legalább annyi öröme van, hogy a fa alatt randalírozik, és pofozgatja a díszeket. Lehet, hogy sutyiban fel is mászott rá. Azt szokta csinálni a függönnyel is, amikor a rém nem látja.

Amúgy tegnap este meg még az ágyból is elzavartak, mondván lehetetlen velem együtt aludni. Azt mondta a boszorkány, hogy húzzak el a szalonnatestemmel a helyemre, mer trettenetesen horkolok, az ágy pedig a kétlábúak alvóhelye, nem a négylábúaké. Olyanokat mondogatott, hogy néha ő is szeretne leférni a saját ágyában. Mondhatom, szép karácsonyom van.

De mivel én ihgazán cuki vagyok, mindenkinek Bullos karácsonyt kívánok, és ha esetleg vannak valakinél finom falatok, az jelezze mert mennék, mielőtt elsorvadok ."

Kutya