A tanulás fájdalmai

Macskázni nem olyan, hogy azt egyből tudja az ember. Nekem szerencsém volt (van), hiszen, egyből a legjobb személy mentoráltja lettem. Persze, ezt a hobbit meg akarta tartani magának A macskás csaj, de én voltam olyan kitartó, hogy a negyedik napon már saját erőből szedtem az alomtálca gyümölcseit. Nem mondom, hogy eleinte nem volt (fogalmazzunk így) fura, de ma már nem nagyon van olyan dolog, ami kiverné a biztosítékot. Így visszagondolva, vagy ha lenne rá mód, visszanézném és nagyon mosolyognék az egykori rutintalan önmagamon, hiszen ma kb 5-6 wc-t takarítok ki annyi idő alatt, mint annak idején egyet. Igaz, a mai mennyiség mellett (14-17 db, ezt naponta 3-szor) bárki hatalmas rutinra tehet szert, akár két hét alatt is. A másik a köröm (karom) vágás.

A tűzkeresztségem egy kandúr lett volna, de annyira rettegtem, hogy A macskás csaj barátnőjét kellett hívni segítségül (nem hozzám).

Akkoriban (is) úgy karmoztunk, hogy én fogtam a pácienst, A macskás csaj pedig levagdosta a körmeit (karmait). Egy-egy cica kb 2 perc. A fránya kandúr a maga brutális 6,5 kilójával akkora tiszteletet parancsolt, hogy nekem inamba szállt az összes bátorságom. Ma már egyedül is megoldom mindezt, legyen bármekkora is az adott macskánk. Tudom hol vannak a határvonalak, amiket sem én nem lépek át, sem a macseknak nem engedem meg. Rutin. Rutin, így írom, de semmi sem rutinos, ha az ember macskázik, hiszen a macska még néha önmaga számára is kiszámíthatatlan. Vannak kivédhető dolgok, ezeket, ha van egy csepp eszed ki is véded. Például az alap, hogy felöltözöl, ha kölyökmacskák közé mész.

Persze bemehetsz meztelenül is almozni, hiszen nyár van, ezek meg olyan cseppek, mégis mi kárt tehetnének benned?

Ha már nem öltöztél fel, legalább legyen annyi eszed, hogy nem kezdesz bele a "rutin" alomszedésbe, vagy ha bele is kezdesz, nem a rutinosan megszokott térdelős, lábszétvágós pózban. Ha már letérdeltél és szét is vágtad a lábaidat, legalább ne ébreszd fel a fél falut a férfias halálsikolyoddal, amikor a kölykök a családi ékszereket (hátulnézetből) baromi jó játéknak találják. Ha már el is kapták és nyolc körömmel lógnak a tarisznyán, legalább legyen annyi eszed, hogy egyesével kiakasztod a rutintalanul le nem vágott körmeit, nem pedig a lehető leggyorsabb húzó mozdulattal akarod a túlméretes élősködőt eltávolítani a számára életidegen környezetből. Ha már letépted a macskát magadról, próbálj meg nem sírva ücsörögni a problémán egy hétig és ígérd meg magadnak, hogy legközelebb rutinosabb leszel.