Mi van a címkén?

Az okos vásárló elolvassa a címkét. Itt kezdődik a tudatos döntés arról, mivel etesse macskáját. Sokan összehasonlítják a különböző gyártók tápjainak címkéin található információkat, majd megállapítják, hogy az átlagos macskatápok ugyanolyan összetevőket tartalmaznak, mint a prémium eledelek.

Ez nem jelent mást, mint azt, hogy a két táp laboratóriumi elemzés szintjén egyezik. Ám a régi bőrcipő és a sovány csirkemell protein tartalma is megegyezik, mégis, mind ön, mind a cica a csirkét enné meg, nem pedig a cipőt.

Tehát a lényeg nem a „mennyi az annyi” kérdésében rejlik, hanem abban, hogy a tápanyagok mennyire felelnek meg az ön macskájának, mennyire tudja emészteni azokat.

Az olcsó tápok általában olcsó összetevőkből készülnek, melyet lehet, hogy a macska kevéssé jól tud megemészteni. Pusztán azért, mert a cica behabzsolja, még nem jelenti azt, hogy jó is neki, amit megeszik. Gondoljon csak a gyermekekre és a gyorséttermi ételekre! Szeretik, kikönyörgik, de nem igazán egészséges a számukra. A sok ízfokozó, színező- és adalékanyag az, ami ízletessé teszi számukra az amúgy silány minőségű és gyenge tápértékű eledelt.

A tanulság az, hogy a márkás, különleges állateledelek olyan cégek gyártmányai, melyek komoly kutatásokat végeznek a tápanyagok, az állatok táplálása terén. Folyamatosan javítják a minőséget a legújabb kutatásoknak megfelelően, és mindig kiváló minőségű összetevőkkel dolgoznak.  Emiatt persze némileg többe is kerülnek, de higgye el, megérik az árukat.

Ajánlott cikkek