A settenkedő támadó

Napi kétszer 15 perces játék csodákra képes, ha a cica kirobbanó energiát kell lecsillapítani, úgy, hogy közben ragadozó ösztöneit is kielégítse. A játék, főleg az intenzív mozgással járó játék kifejezetten előnyös, ha szeretne éjjel nyugodtan aludni.

A játék során a macska is elfárad, utána jobb étvággyal eszik és sokkal nyugodtabban alszik.

Vannak cicák, melyek hajlamosak arra, hogy vadászatot célzó, settenkedő mozdulattal cserkésszék be a gazda lábát, karját, és hirtelen rátámadva ösztönözzék játékra. Ilyenkor semmi mást nem akarnak, mint játékosan imitálni a vadászatot, melynek során az érintett testrész a zsákmány.

Tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a gazda "menekülni" fog, azaz elrántja a lábát, a karját. Ilyenkor lehetőség nyílik újra és újra támadni, hiszen a zsákmány mozgásba lendült.

Számukra ez csak játék, ugyanolyan, mint amikor a felhúzható egeret kell kergetniük és elkapniuk, vagy ha a pálcával lobogtatja előttük a gazdi a tollat. Csak éppen a játék egér és a toll nem érzi a fájdalmat, amit az éles cicafogak vagy macskakarmok okoznak. A gazdi pedig igen, ráadásul ezek a fájdalmas harapások és karmolások vérző nyomot is hagynak.

Próbáljon meg macskajátékokkal küzdeni a játékos támadások ellen. Az interaktív játékok, de a macskabútoron való, intenzív mozgással járó közös játék is kiváló védekező módszer a settenkedő támadások ellen.

Ha még ennek ellenére is settenkedik és támad a cica, szerezzen be néhány spriccelőt és töltse meg vízzel. Helyezze el ezeket a lakás különböző pontjain és minden alkalommal, amikor a cica támad, spriccelje le. Pár alkalom után inkább bármelyik a játékot fogja támadni, mintsem önt. Az ugyanis nem támad vissza, legfeljebb - hála a felhúzásnak vagy lengetésnek - menekül.

Ajánlott cikkek