Mitől olyan jó a KONG játék?

Amikor az embernek kutyája van, akkor előbb vagy utóbb szembesül azzal, hogy az ebek rágási szokásai néha minden várakozást felül tudnak múlni. Ha agresszívan, erősen rágcsáló kutyájának játékokat vásárol, akkor nagy mértékben meg tudja óvni felszerelési tárgyait, bútorait, csökkentheti a rágás okozta károkat és az ezzel járó stresszt. Minden játék alkalmas erre a célra, legyen az pattogó vagy csörgő labda, gumijáték, kötél, bármi. Ha jól válogatja össze a játékokat, akkor:

  • a kutya nem fogja a lakás felszereléseit és a cipőket rágni
  • fogai és ínye hosszabb távon egészségesek és épek maradnak
  • kedvence le tudja vezetni felesleges energiáit, nem fog sem unatkozni, sem szorongani

Persze nem baj, ha sok játéka van a kutyának, de ennél is jobb, ha azok erősek, tartósak, és még sok egyéb előnnyel bírnak, mint a KONG játékok. A legjobb, hogy a KONG is temérdek alternatívát kínál, így mindenféle kutya számára van alternatíva. A változatos formák lehetővé teszik, hogy mindenféle kedvelt játék álljon rendelkezésre unaloműzőként.

A legjobb rágójátékok

Kihívásnak érzi, hogy távol tartsa kutyáját a széklábak rágcsálásától, a drága cipők leamortizálásától? A megoldás egy finom jutalomfalatokkal megtöltött KONG lehet!

A KONG rágójátékok nem csak különféle méretekben kaphatók, de eltérő erősségű gumiból is készülnek, igazodva a kutyák eltérő adottságaihoz. Garantálható, hogy kedvence órákig eljátszik majd a Kong játékkal!

A klasszikus KONG, azaz a Kong Classic néven ismert piros játék nem túl nagy, és nem is a legerősebb gumiból készült, tehát ha kedvence agresszív módon és/vagy igen erősen rág, szereti vadul rázni a játékát, akkor csak felügyelet mellett engedje ezzel játszani, vagy válasszon erősebb KONGot a rendelkezésre álló széles kínálatból!

Nem véletlen tehát, hogy a KONG a világ legtartósabb, funkcionálisan is a legmesszemenőbb elvárásoknak eleget tevő játéka. Ezt igazolják a boldog és önfeledten játszó kölyök és felnőtt kutyák, és az elégedett gazdik is, szerte a világban. Nem mellékes, hogy a KONG játékokat ajánlja a legtöbb állatorvos, kutyakiképző és kutyaiskola is.

A klasszikus KONG

Valószínűleg a KONG classic a világ legnépszerűbb, emellett legrugalmasabb és ellenállóbb játéka, amit minden kutya imád rágcsálni. Hat méretben elérhető, erőssége legendás, jutalomfalattal való tölthetősége miatt pedig funkcionalitása széles skálán mozog.

Kong Classic

Jellemzők:

Nem csak rágcsálni élmény a kutya számára, de kiváló apportos játékokhoz is. Nem csak azok a kutyák szeretik, amelyek örömmel rágcsálnak, de kielégíti minden eb játék iránti vágyát is.

  • Segít a fogak és az íny egészségesen és tisztán tartásában.
  • Rugalmas, természetes gumi, mérsékelt pattanó képességgel.
  • Állatorvosok és kutyakiképzők ajánlják szerte a világon.
  • Fokozható az élmény, ha a játékot KONG snack vagy KONG Esay Treat falatkákkal tölti meg.

“Air KONG Squeaker”

Az “Air KONG Squeaker” a teniszlanda és a sípolós játékok hibridje.

Különleges tervezése miatt ez a játék igazi 2:1 játék, hiszen egyesül benne két klasszikus, a kutyák által kedvelt játék minden előnye. Garantált, hogy ezzel a kiváló minőségű játékkal kedvence órákig önfeledten fog játszani.

Jellemzők:

A kiváló minőségű, kemény anyag nem koptatja a kutya fogait.

Belül, jól elrejtve egy, a kutyák számára ellenállhatatlan hangú sípoló szerkezet rejlik.

A súlyzó forma miatt a játék pattogása bolondos, kiszámíthatatlan, emiatt folyamatos kihívás és élmény a kutya számára. Sőt, a vízben nem süllyed el a járték, hanem úszik a víz felszínén, így akár hosszú órákon át játszhatóak a vízi vadászatot utánzó játékok.

“Puppy” Kong

Az a KONG játék is kifejezetten a kölyökkutyák számára készült,

Nagyszerűen pattogó, rugalmas, ráadásul három különféle méretben elérhető, igazodva a kölyökkutya méretéhez, emellett elérhető a játék rózsaszínben a kislány és kékben a fiú kutyusok számára.

Kong Puppy

Jellemzők:

  • Kiváló segítség a ketrechez/dobozhoz szoktatásban, szobatisztaságra nevelésben.
  • Segít megelőzni a rágcsálást. fogzási nehézségeket, szeparációs szorongást, unalmat, ásást, ugatást, és egyéb viselkedési problémákat. Hasznos eszköz a súlykontrollban és a nevelés során.
  • A beletöltött jutalomfalatokkal jelentősen növelhető a játékidő.
  • Természetes gumi anyag a fogzási problémák kezelésére és a káros rágás megelőzésére.

“Braidz” Kong

Ha kedvence szereti a sípolós játékokat, emellett rázni, húzni-vonni is kedve támad néha, akkor a KONG “Braidz” biztosan a kedvence lesz.

Puha, de tartós anyagból készült, és különböző méretekben elérhető, sőt, eltérő formákban is, mint a zsiráf, a majom vagy a szamár.

sípolós plüss Kong

Jellemzők:

  • A kedves és puha plüss játék nem csak azért jó, mert kedvence hozzá tud bújni, de kiválóan alkalmas apport játékokra is.
  • Minimálisan van töltve, hogy kedvence könnyebben a szájába tudja venni, és ha szétszakadna, akkor sem okoz nagy rendetlenséget.
  • Extra külső réteg segít a tartósság növelésében.
  • A biztonságosan elhelyezett sípoló miatt élvezetesebb vele a játék. Nem rágójáték!

“Extreme” Kong

Kifejezetten a nagytestű, erős állkapcsú, erős harapással bíró kutyáknak gyártott játék, melyet világszerte használnak a rendőrségi  kutyák kiképzői, de a legtöbb profi tréner is.

Az Extreme KONG gyakorlatilag elpusztíthatatlan játék, és az óriások imádják ezt a klassz játékot!

Extreme Kong

Jellemzők:

  • Az Extreme KONG anyaga a legerősebb gumi.
  • A legvadabbul, legerősebben rágó kutyák igényeinek is megfelel.
  • Segít a kutyák ösztönös rágási igényének maximális kielégítésében.
  • Jutalomfalatokkal megtöltve, esetleg fagyasztott finomságokkal tele az élmény még hosszabban tart kedvence számára.

 

“Senior” Kong

Ha kedvence már nem mai csirke, fogai sem a legerősebbek, esetleg kissé hiányos a fogsora, akkor ez a játék a legjobb választás a számára.

A természetes gumi anyag éppen annyira kemény, hogy idősödő kedvenceink is meg tudjanak vele birkózni, sőt, a játék segítségével fiatalos és játékos maradhat, igazi örökifjú eb.

Senior Kong

Jellemzők:

  • A Senior KONG kifejezetten a korosodó kutyák rágási intenzitásához, a gyengülő fogak erejéhez lett kialakítva.
  • A különleges, teljesen természetes anyagú formula igazodik a korábban oly aktívan rágó fogak megváltozott teherbírásához.
  • Úgy tervezték, hogy kielégítse a kutya természetes rágási- és játékigényét, ráadásul a lehető legnagyobb biztonsággal.

“Dental” Kong

Kicsit játék, kicsit fogkefe. A KONG Dental kétféle formában kapható, a szabadalmaztatott tüskék (Denta Ridges) segítenek a lerakódáésok, a fogkő csökkentésében, miközben erősítik a fogakat, és gyengéden masszírozzák az ínyt.

A Dental KONG nem csak jutalomfalatokkal kiválóan tölthető játék, de játékos módja a szájhigiéniai feladatok megoldásának, melyet könnyedén kivitelezhet.

Dental Kong

Jellemzők:

  • A speciális tüskék tisztítják a fogakat és az ínyt, miközben a kutya önfeledten rág.
  • A játék könnyedén tölthető KONG Easy Treat jutalomfalatokkal, így ösztönözve rágcsálásra a kutyát.
  • Ez a szórakoztató, sokoldalú játékszer kombinálja a rágójátékok és az ételadagolók, valamint a fogkefe és a klasszikus apportos játékok minden előnyét. Igazi „all-in-on” játék.
  • Ez a szórakoztató, sokoldalú játékszer kombinálja a rágójátékok és az ételadagolók, valamint a fogkefe és a klasszikus apportos játékok minden előnyét. Igazi „all-in-on” játék.

“Flyer” Kong

Hiperaktív kutyák számára a KONG “Flyer” a legtökélesebb választás. Rugalmas, tartós gumiból készült repülő korong, a világ legklasszabb és legerősebb frizbi játéka.

Flyer Kong

Jellemzők:

  • Tartós gumi anyagának köszönhetően biztonságosabb a fogak számára, mint a kemény műanyag frizbi játékok.
  • Ha kedvence szereti az apportos játékokat, a frizbit is imádni fogja. A KONG „Flyer” ennek a játéknak a legjobb, legbiztonságosabb eszköze.
  • Repülése pontos, a tartós gumi anyag puhán fogható a kutyafogak számára, éppen ezért a kutya számára örök boldogság az ezzel való játék.

Hogyan válassza ki a legjobb játékot kutyája számára?

Ez a feladat soha nem könnyű. hiszen a választék hatalmas, nagy a csábítás. Érdemes több játékot is kipróbálni, hogy megtalálja, melyik az, amelyikkel kedvence boldogan, önfeledten és biztonságosan tud játszani.

Fontos a biztonság!

Sőt, a biztonság a legfontosabb. Éppen ezért mindig olvassa el a gyártó leírását és tanácsait, mielőtt kedvence szájába adná a játékot, és tartsa is be a használatra és karbantartásra, tisztításra vonatkozó utasításokat. Ügyeljen arra, hogy mindig a megfelelő méretű és erősségű játékot válassza.

A megfelelő méret kiválasztása

Nem szabad, hogy túl kicsi legyen a játék, mert akkor könnyen le tudja nyelni a kutya, ez pedig komoly betegségekhez vezethet. Az se jó, ha túl nagy, mert ha nem tudja könnyen megfogni a játékot az eb, könnyen elveszítheti érdeklődését.

Mindig vegye figyelembe kedvence korát

A választást nagy mértékben befolyásolja a kutya kora.  Ha még kölyök, akkor esélyesen valami kisebb a jó választás, amivel könnyedén tud játszani. Persze egy nagyobb kutya számára a kemény gumiból készült játék lesz az, amivel órákig elfoglalja magát.

Hatalmas választék

Nem rossz ötlet, sőt, kifejezetten előnyös, ha nem egy, hanem több játék áll a kutya rendelkezésére. Nem feltétlenül egyszerre kell mindet elé rakni, de legyen alternatíva, hogy soha ne unja meg a játékot, mindig legyenek számára új kihívások.

Kérdezze az állatorvost!

Az állatorvos pontosan tudja, mi a legjobb a kutyáknak, így biztosan tud segíteni a döntésben. Különösen így van ez akkor, ha valamilyen probléma megoldásához kell kiegészítő segítség, legyen az viselkedési probléma, vagy fogápolással kapcsolatos kérdés.

Ajánlott cikkek

Pár okos trükk a nyugodt sétákért

Pár okos trükk a nyugodt sétákért

A kutyasétáltatás egyik fontos része annak megakadályozása, hogy az eb húzza a pórázt. Séta közben szeretné, hogy kedvence a gazdira figyeljen, kerülje az akadályokat és elkerülje a sérüléseket. Néhány alapvető parancs megtanításával elérhető, hogy jobban