Mit vegyek a kutyámnak karácsonyra?

Kedvenceink nem tudják, hogy a karácsony ünnepének jelentősége miben rejlik. Ők nem várnak csilivili ajándékokat, nem írnak kívánságlistát. Egyetlen dolgot kérnek csak: sok-sok szeretetet. Persze érzik ők is, hogy karácsony közeledtével más a hangulat. Érzik a rohanást, a kapkodást, de az örömteli várakozást is. Látják a karácsonyfa és a díszek csillogását, érzik a finom illatokat, de amit a leginkább éreznek, az a gazdák öröme.

Karácsony táján sok gazdi szeretné kedvencét is meglepni valamilyen ajándékkal, neki is akar egy csomagocskát csempészni a fa alá. Na de mi legyen benne? Természetesen az ajándékválasztásnak csak a pénztárca szab határt, de azért az ésszerűség sem árt. A jó gazdi már mindennel rendelkezik, ami a felelős állattartással jár, és logikusan olyan ajándékot szeretne kedvencének venni, ami egyrészt hasznos, másrészt örömet is okoz az állatnak. Ha valami elkopott, elhasználódott, az ünnep jó alkalom a cserére, de egy új tál, egy új játék mindig aktuális az állat életében.

  1. A mindig menő Kong

Piros KONG Classic játék

A kutyajátékok legmenőbb darabja, amely ráadásul örök életű is, az a KONG, annak is a Classic változata. Nem véletlen, hogy ez a valódi kaucsukgumiból készült, igen rugalmas, jutalomfalattal tölthető speciális kutyajáték már nem csak Amerikában, de Európában is az állatorvosok által leggyakrabban ajánlott játék. Amellett, hogy biztonságos és igen tartós, kiváló eszköz a neveléshez és tanításhoz, ráadásul hatékony fogtisztító is. Egyszóval igazán sokrétű alkalmatosság, amit a kutyák imádnak. Különösen akkor van ez így, ha a gazdi megtölti a belül üreges kaucsukgumi játékszert finom falatokkal, lezárja ínycsiklandozó pasztával. Voilá! Máris kész az egész napos elfoglaltságot adó játékcsoda.

Itt megvásárolható.

  1. Roly Poly, keljfeljancsi - kicsit másként

Keljfeljancsi játékKutya játszik a leljfeljancsi játékkal

Rágható játék, ami ráadásul jutalomfalat adagolónak is jó, de egy kis kreatív játék is benne van a pakliban. Amíg a kutyus kitalálja, hogyan csalogathatók ki a játékból a finom a falatok, megtornáztatja az elméjét, mozog egy kicsit, ahogy kergeti, és ha utána kicsit barátságosan megcsócsálja, akkor sem lesz semmi baja a tojásforma kutyacsodának.

Itt megvásárolható.

  1. Sípol? Sebaj! ha akarod, kikapcsolod!

Sípolós játékKikapcsolható sípolós játék használati rajza

Sportos gazdik sportos kutyájának csakis menő sportjáték való. Ez most az igazán trendi, nemde? Az igazi kutyajáték sípolós, hangjával csalogatja egy kis játékra az ebet. Ámde, ha a gazdi elfáradt edzés közben, és egy kis csendre, nyugalomra, pihenésre vágyik, akkor egy mozdulattal kikapcsolhatja a játék sípolását, kedvence így is el tudja foglalni magát a hamar kedvenccé váló játékszerrel.

Itt megvásárolható.

  1. Dog Activity - hogy az agya is pörögjön, a pocakja is teljen

 

Dog activity játékDog activity játékKutya mancsa nyomja a játékadagolót

A jutalomfalat nagyon klassz dolog, minden kutya imádja, ha kap egy-egy szem finomságot. Ezért képesek elsajátítani akár trükköket is, csak hozzájussanak a vágyott finomsághoz. Emellett minden kutya számára fontos, hogy ne csak a testét, izmait mozgathassa meg, de agyának fogaskerekeit is. A mentális edzés legalább annyira lényeges, mint a fizikai. Ehhez pedig ideális segítőtárs, emellett élvezetes játék, és örömteli jutalomfalat forrás a Dog Activity stratégiai játék. Persze a gazdi is kell hozzá, hiszen neki kell beletölteni a falatokat, és megtanítani az ebnek, hogy a gomb megnyomásával jut a finomságokhoz. Egyszóval: igazi interaktív játékcsoda!

Itt megvásárolható.

  1. Hypoallergén kulináris élvezetek az ünnepekre a kutyának is

 

Kutya jutalomfalatKutya jutalomfalat

A konyhai maradék a kutyáknak sem egészséges, még karácsonykor sem. Pedig a karácsonyi pulyka, a halászlé illata igazi kulináris kihívás a számukra. No de nem kell az ebnek sem nélkülöznie a karácsonyi kényeztetést, hiszen egy kis lazacos, bárányos vagy kacsás jutalomfalattal az ő ünnepi étrendje is feldobható. Ráadásul bármelyik adagoló játékba is betölthető ez az igazi ínyencfalat, így míg a család a sürgés-forgásba, az eb a játékba fárad bele kellemesen.

Itt megvásárolható.

 

(x) Promotált tartalom

Ajánlott cikkek

Pancsoláskor tilos!

Pancsoláskor tilos!

A meleg nyári napokon sok gazdi érzi jó ötletnek elvinni a kutyát úszni, akár egy tóra, akár folyóhoz. Ám érdemes ezt az elsőre jónak tűnő ötletet kétszer is átgondolni. Lehet, hogy úgy gondolja, a kutyák szeretik a vizet és a pancsolást, sok esetben ez n