Rock'n'Roll kutyák

A Tiger man című dalában Elvis Presley úgy jellemzi magát, hogy ő a dzsungel királya. Nos, ez bizony igaz a rock’n’roll királyára. Elvis ugyanis imádta az állatokat, sőt, neki magának is sok állata volt. Már apró gyerekként sok állat vette körül, rajongott értük, olyannyira, hogy tragédiaként élte meg, amikor kétéves korában kedvenc kakasa meghalt. Olyannyira sok állata volt rövid és tragikus véget ért élete során, hogy mindet név szerint felsorolni szinte lehetetlen lenne.

Amikor Elvis 1957-ben megvásárolta a Graceland-t, nem csak a házat, hanem a környező 13,8 hektáros földterületet is megvette a család számára.

Elvis édesanyjának, Grace-nek volt pár csirkéje, a zenésznek pedig egy Bowtie nevű pulykája, apja, Vernon, disznókat tartott. Később a sztár beszerzett szamarakat is, ám mivel a kerítés még nem volt teljesen kész, ezért az állatokat a még üres medencében tartotta, nehogy elszökjenek.

Mivel bővíteni szerették volna a farm állatseregletét, Elvis, az apja, és egy barátjuk, Lamar Fike elautóztak Germantown-ba, egy Memphis melletti kisvárosba, hogy vegyenek pár csirkét és kacsát. A hazafele vezető úton Lamar a limuzin hátuljában ült, hogy felügyelje a madarakat, ám azok össze-vissza repkedtek és minden összepiszkoltak. Bár kitakarították a csodaszép autót, az már sosem lett a régi, így le kellett cserélni.

Egyébként, ha már madarak téma, Elvisnek egyszer volt egy seregélye. Ez a madárfaj arról híres, hogy képes elismételni a hallott mondatokat. Nos, ez a madár egy nap elkezdte ismételgetni azokat a mondatokat, amiket akkor hallott, amikor Elvist kimentették, miért is nem tud a telefonhoz menni. Egymás után, folyamatosan mondta:„Elvis alszik”, „Elvis nem elérhető”, „Elvis nincs itt” – hajtogatta. A sztár ezt felettébb viccesnek találta.

Elvis

Egy ausztrál rajongó kengurut küldött Elvisnek, mégpedig kétszer is. Először amikor 1957-ben a "Jailhouse Rock" című filmet forgatták, majd másodszor 1962-ben. A sztár mind a két állatot a Memphis-i állatkertnek adományozta, mondván, ott sokkal jobb helyük lesz. Emellett volt egy pár pávája is, ám mivel ők állandóan a kocsik fényezésén élesítették a csőrüket, így ők is az állatkertbe kerültek.

Élete során több lova is volt Elvisnek. Rajongott a lovakért, és tudott lovagolni is. Kedvencei között volt Rising Sun nevű palomino negyed lova, a Bear és Ebony's Double nevű Tennessee sétáló lovai, valamint  Mare Ingram, egy keverék ló, akit Memphis polgármestere, William Ingram után nevezett el. Egyszer elvitte a lányát, Lisa Marie-t Moriah nevű shetland póniján a nagymamához, Minnie Mae-hez, a Graceland-i házba. Ez csak addig tűnt jó ötletnek a számára, amíg a ló bent nem végezte el a dolgát, amit persze a sztárnak kellett feltakarítania.

Elvis lova

De volt neki egy csimpánza is, Scatter, akit 1961-ben, mégpedig Captain Bill Killebrew-tól, a híres tévés személyiségtől vásárolt. A majom gyakran lógott Elvis-szel és barátaival, sőt, még rendes ruhát is kapott. Elvis imádta öltöztetni a majmot! Ám a sztár környezetében senki nem kedvelte igazán az állatot. Idővel a viselkedése egyre nehezebben volt kezelhető, és egy nap elszökött Elvis-től, egyenesen a producer, Samuel Goldwyn irodájába, ahol iszonyatos pusztítást végzett. A biztonsági őrök persze begyűjtötték, és rövid úton hazaküldték Graceland-ba. Állítólag a whiskey-ért is rajongott az állat, előszeretettel lopkodta és ürítette az üvegeket. Egyes vélekedések szerint ez vezetett a halálához, bár rossz nyelvek szerint nem kizárt, hogy az egyik, a majom által megharapott alkalmazott mérgezte meg. Tény azonban, ahogy akármilyen neveletlen is volt a majom, Elvis imádta őt, és sok mindent elnézett neki.

Elvis és Scatter

Rajongóitól, a Lewis családtól 1966-ban egy mókusmajmot kapott ajándékba. A család a Katz Drug Store-ban vette az állatot és Bambinak nevezte el. Egyébként gyakran időztek Graceland kapujában ácsorogva, várva, hogy meglássák a sztárt, és Elvis bizony néha elhívta őket magával moziba. Később a családfő a Presley család alkalmazottja lett, kapuőri pozícióban.

Elvisnek sok kutyája is volt, imádta őket. Basset houndja a Scherlock nevet kapta, német dogjai Brutus, Snoopy és Edmund voltak, csau-csauját Get Lo-nak nevezte, pireneusi hegyikutyája a Muffin nevet kapta.

Elvis basset hounddal

Elvisre éppen felugrik német dogja

Volt még Whoosh, Oswald és Michael Edwards nevű ebe is. A pomerániai törpespiccét nagynénjének, Deltának ajándékozta, mivel ők ketten a kutyával annyira szerették egymást, hogy ez tűnt a legjobb döntésnek.

Elvis spicc kutyával a vállán1956-ban anyjának, Gladys-nek ajándékozott egy cuki kiskutyát, akinek Sweet Pea lett a neve, 1962 karácsonyán pedig, amikor katonai szolgálata alatt hazalátogatott, Priscilla kapott tőle egy kis uszkárt, Honey-t. Utolsó barátnője, Linda Thomson egy máltai selyemkutyát kapott tőle, aki a Foxhugh nevet viselte.

Elvis fehér uszkárral

Megesett, hogy Elvis egy állatkereskedésben összevásárolt húsz kutyát és a barátainak ajándékozta őket, csak hogy megmentse a kutyákat a szűkös helytől és a sivár, várakozással teli élettől. Ebből a vásárlásból maradt nekik Get Low, a csau. Mikor kiderült, hogy az eb veséje beteg, a sztár magángépén, egy kis Jetstar gépen repítették Bostonba kezelésre. A három hónapos kezelés után természetesen szintén a géppel utazott haza az eb, hogy otthon folytassák a kezelését, mely sajnos sikertelen volt, a veleszületett betegség egy éves kora előtt legyőzte a szépséges kutyát.

Elvis és Get Low

A macskákért annyira nem rajongott, összesen egy saját cicája volt, Wendell, később lánya, Lisa Marie egy Puff nevű cicát kapott. Ennek ellenére a farmon rendszeresen adott átmeneti otthont macskáknak, és segítette gazdához kerülésüket.

Nos, a dzsungel királya, ha nem is annyira egzotikus állatokkal vette magát körbe, mint amilyenek a dzsungelben élnek, de tény, imádta az állatokat. Önpusztító és egészségtelen életet élt, túlsúlyos volt, cukorbetegséggel, magas vérnyomással, zöld hályoggal és szívbetegséggel küzdött, de a sztár-lét nyomása alatt sem feledkezett meg soha azokról az állatokról, amelyekért felelősséget vállalt. Talán a sok boldogtalan és fáradt napon kedvencei enyhítették azt a magányt, amit nap mint nap élt meg úgy, hogy közben emberek vették körbe.

Képek forrása: elvisdaily.com

Ajánlott cikkek