7 mód arra, hogy idős kutyája egészséges maradjon

Ahogy a kutyája öregszik, szokásai, megszokásai, életstílusa megváltozik, ahogy megváltozik életének üteme is. Ehhez alkalmazkodni kell és mindent megtenni azért, hogy a lehető legteljesebb életet tudja élni, amilyen sokáig csak lehet.

Ügyeljen az étkezésre!

Minél idősebb egy kutya, annál erőteljesebben befolyásolja étrendje az egészségi állapotát. Mivel öregkorban a kutyák kevésbé aktívak, sokkal kevesebb energiára van szükségük. A túl sok zsír lerakódik, akadályozza a mozgást, hosszabb távon pedig szív-, ízületi- és akár bőrproblémákhoz is vezethet. A hal- és lenmagolaj jó az ízületeknek és a zöldségek, melyek vasban gazdagok, kiváló kiegészítői az idős kutya étrendjének.

Bátran változtasson kedvence étrendjén, ha azt gondolja, ezzel jót tesz, de mindig ügyeljen a hatásra. A kutya szemei, szőrzete, energikussága megmutatja, mi a megfelelő tápanyag összetétel.

Magnoterápia

Bár valami nagyon új és high-tech dolognak tűnik, a magnoterápia már az ókori Egyiptomban is ismert volt. A magnoterápia a mágneses energia áramlását használja a gyógyulás elősegítésére és a fájdalom csökkentésére. Kapható magnoterápiás kutyanyakörv, mely semmiben sem különbözik külsőleg egy hétköznapi nyakörvtől, a gazdának pedig csak az a feladata, hogy figyelje az eredményt, várja a pozitív változásokat.

Sok idős kutya küszködik ízületi- és izomproblémákkal. Ezek erőteljesen befolyásolják mozgékonyságukat és életminőségüket. A magnoterápia sikeres alkalmazása esetén nagy mértékben csökken a kutyák diszkomfort érzése. Még ha szkeptikus is az efféle gyógymódokkal kapcsolatban, érdemes kipróbálni és megfigyelni az eredményt.

idős kutya a tengerparton fekszik

Ismerje meg a kutyát!

A kutya elemi igényeinek megértése segít önnek abban, hogy felkészüljön kedvence öregkorára. A kutyák is különféle személyiséggel bírnak, más dolgokat szeretnek, vagy nem szeretnek, mástól félnek – ha ismeri szokásait és várható reakcióit adott dolgokra, könnyebben tud megfelelő döntést hozni az öregkori teendőkkel kapcsolatban. Egy egyszerű példa által megmutatva: az a kutya, amelyet kifejezetten zavar, ha területére más kutya tolakszik be, idős korára egyre kevésbé lesz toleráns. Ha ezzel tisztában van, hatékonyan tudja csökkenteni a kedvencét érő stressz hatásokat.

A szükséges táplálék-kiegészítők

A táplálék-kiegészítők nagy szerepet kapnak egy idős kutya jó kondícióban tartásában. Sokkal jobb lesz a közérzete, általános egészségi állapota és mozgása is.

Ajánlott cikkek