Hogyan lehet spórolni a kutyával kapcsolatos költségeken?

Hogyan lehet spórolni a kutyával kapcsolatos költségeken?

Az elmúlt években döbbenetes mértékben emelkedtek az árak. Az élelmiszerek ára szinte egyik napról a másikra változik. Miért lenne ez másként a kutyatápokkal? Azok alapanyagainak beszerzési árai, gyártási költségei, a szállításhoz elengedhetetlen benzin ára mind-mind emelkedett.

Mindenki igyekszik spórolni. Ez persze érinti a kutyaeledel vásárlást, az állatorvosi költségeket, a kutyakozmetikai költségeket is.

Étel

A spórolás alapja az összehasonlítás. Kutasson, hasonlítsa össze az áruházak árait, mert ezek akár boltonként is eltérőek lehetnek. A kutya méretétől és igényeitől függően akár 5-10 %-ot is tud spórolni, ha pl. törzsvásárlói rendszerben vásárol vagy egyszerre nagyobb mennyiséget vesz. Egyes nagyáruházakban és webáruházakban sokkal olcsóbban lehet tápot venni, érdemes az akciókat is figyelemmel kísérni és olyankor nagyobb mennyiséget beszerezni – ügyelve a szavatossági időre.

Állatorvosi költségek

A megfelelő táplálás és elegendő mozgás az egészséges élet alapja. Ha ezt megadja a kutyájának, az első lépést már megtette a spóroláshoz. Az évenkénti vizsgálat elvégzése fontos, mert így időben felismerhetők az esetleges betegségek, így pedig a kezelési költségek alacsonyabbak, mint ha rendszeresen vissza kell járni kezelésekre, esetleg műtétre.

Mindig ügyeljen az oltási könyvre, hogy ha orvost vált, ne kelljen megismételni minden egyes oltást csak azért, mert nem tudja felmutatni a könyvet. Ne feledkezzen meg arról, hogy bár az ivartalanítás egyszeri nagyobb költséget jelent, de elvégzésével sok esetleges betegségtől óvja meg kutyáját, valamint az ezekkel járó nem kevés kiadástól saját magát.

Ha az orvos valamilyen költséges beavatkozást ajánl, kérjen másik alternatívát, esetleg keressen fel egy másik orvost is. Lehet, hogy van más mód is a kutya egészségének megőrzésére.

A gyógyszerek ára sem egyforma. Ugyanaz a gyógyszer eltérő árakon kapható a különféle patikákban vagy on-line módon. Mindig keresse meg a legolcsóbb lehetőséget.

Játékok, felszerelési és kozmetikai cikkek

Nem biztos, hogy a nagy, elegáns áruházak a legolcsóbbak. Sokszor az online boltokban vagy kissebb boltokban sokkal olcsóbban tudja megvásárolni a szükséges felszerelést. Az online vásárlás sokszor jóval olcsóbb, ráadásul itt is érdemes figyelni az akciókat.

Tipp:
Sokat tud spórolni akkor is, ha megtanulja, hogyan végezze el saját maga kutyája kozmetikázását, vagy rendszeres fürdetését.

Ajánlott cikkek