Multifunkciós termék - a kutyapelenka

A gyakorló gazda hamar rájön, hogy a kutyapelenka a világ egyik leghasznosabb dolga, igazi multifunkciós felszerelés. Nem csak a szobatisztaságra szoktatásnál használható, majd gyorsan elfelejthető valami, hanem olyan, elérhető áru valami, ami akár az eb egész életét végigkíséri, és a gazda számára komoly segítség.

Mire jó még a kutyapelenka?

Nagyon sokan a kutyapelenka mellett teszik le a voksot akkor is, ha a szállítóboxot kell utazáshoz kibélelni. Tény, hogy ez a használati tárgy nem olyan puha, mint az eb párnája vagy takarója, de abban az esetben, ha a kutya hányni kezd a járművön vagy a kocsiban, a nedvességet nagyszerűen felszívja. Ugyanígy nagyon praktikus lehet egy megfelelő méretű kutyapelenka az állatorvosnál is. A doki biztosan lefertőtleníti az asztalt minden egyes eb után, de a csúszós és hideg asztal akkor is utálatos a kutyatappancsok számára.

Hát még amikor az büdös vegyszer szagú is, netalán ha ijedtében az apróság maga alá csurrant az injekciós tű látványától. Ilyen helyzetekben a csupasz, rideg fémasztal elég undok dolog tud lenni, idegen környezetben, félelmetes dolgok között jó egy kis megszokott, otthonos puhaság, még ha az csak egy egyszerű kutyapelenka is. Baleset  - pisi, hányás – esetén pedig egyetlen mozdulattal tisztára cserélhető, így a kutya komfortérzete és tisztasága biztosított.

A kutyapelenka cseréje

Nem kell minden egyes csurrantás vagy rakás után cserélni a kutya pelenkáját. A kupacokat egyetlen mozdulattal el lehet róla távolítani, ennek a mozdulatnak a begyakorlása pedig a későbbi séták során igencsak hasznos lesz majd.

Ugyanis a kutya szilárd végterméke nem csak a lakásban nem kívánatos, de az utcán és a parkokban sem. Persze nem érdemes megvárni, míg a sok pisitől annyira meg nem telik, hogy a vízhatlan védőréteg az alján megadja magát. Ekkor ugyanis már nem látja el azt a funkciót a vízhatlan réteg, ami miatt a kutyapelenka aljára helyezték, azaz sem a nedvességet, sem a szagokat nem tartja magában.

Márpedig a nedvességet eltüntetni a padlóról nem nehéz, ámde a szagokkal elbánni már fogósabb feladat. Egyszóval: kölyökkutya esetében naponta két-három vagy akár több kutyapelenka-csere szükséges, később, ahogy ritkábban ürít az eb, már elég reggel és este cserélni. A szobatiszta kutyának vészhelyzetre elhelyezett kutyapelenka cseréje pedig akkor aktuális, ha arra érkezik haza a gazdi, hogy termés van rajta. Ekkor viszont azonnal, feltűnés és megjegyzés nélkül kell eltüntetni a pelust, ugyanis a nagy és okos eb bizony szégyelli, hogy nem bírta ki rendületlenül, míg a gazdi haza nem ér. Akár hiszi, akár nem, a legrenitensebbnek tűnő kutya is megérti egy idő után, hogy sokkal izgalmasabb kinn, a szabadban végezni a dolgokat, ott, ahol a szomszéd és környékbeli ebek komplett szagorgiát biztosítanak a legmegfelelőbb hely megtalálásához, míg a fránya kutyapelenkán csak az az egy, saját szag található.

Ajánlott cikkek