9 tipp, hogyan nevettesd meg a kutyád.

A kutya is élvezi a közös együttléteket. Fontos számára, hogy értékes időt tudjon szeretett gazdájával tölteni, kell, hogy érezze a törődést és a felé irányuló figyelmet. És igen, a kutyák is tudnak nevetni, amikor jókedvűek, felszabadultak! Szerezzen pár jó pillanatot kedvencének. Hogy hogyan?

Piknikezzenek!

Készítsen egy kosár elemózsiát és irány a park! Egyetlen hibát véthet: túlbonyolíthatja a dolgokat. Nem kell sokat tervezgetni, csak dobálja be a kosárba a hideg vacsora maradékát, némi sajtot, kis maradék salátát, zöldségeket vagy csak egy kis hideg csirkesültet – amit csak talál a hűtőben, és már mehetnek is.

Sok szempontból jó egy ilyen hirtelen jött ötlet – ön kiszabadul a konyhából vagy a tévé elől, kedvence pedig örömmel fogja élvezni a szabadságot. Elég egy takaró a földre és élvezni kell csak a napsütést. Azért ne felejtse el betenni négylábú barátja kedvenc nasiját se.

Pancsoljanak!

Töltse meg a gyerek kimustrált babakádját vagy műanyag homokozóját vízzel. Kedvence nem csak pancsolni tud benne a forró napokon, de hatalmasakat kortyolhat a hűsítő nedűből.

Készítsen jeges finomságokat!

Öt perc és nem több. Ennyi kell egy nagy adag jeges finomság elkészítéséhez. A nyár a zöldségek és gyümölcsök szezonja, az oldalon pedig rengeteg receptet talál, hogyan is készítse el ezeket kedvence örömére.

Hideg játékok.

Keressen elő valamilyen sípolós kutyajátékot vagy olyat, amit meg tud tölteni eleséggel. Tegye egy ötliteres jégkrémes vödörbe és öntse le vízzel, majd helyezze a fagyasztóba. Ha megfagyott, némi meleg víz segítségével szedje ki a vödörből és adja oda kedvencének. Igazi kihívás és remek elfoglaltság lesz számára a hozzáférés az izgalmas játékhoz vagy nasihoz.

Kiránduljanak csapatostól.

Szedje össze barátait és azok kutyáit, majd induljanak neki erdőnek - mezőnek - hegyeknek havonta egyszer. Nem csak a szocializáció miatt kiváló program, de a kutya élvezni fogja az új utakat, ismeretlen kihívásokat.

Menjenek el bringázni!

Akinek kirobbanó energiával bíró kutyája van, könnyen ráveheti a fáradt gőz kieresztésére, ha elviszi egy kicsit biciklizni. Ha nem forgalmas helyet választanak, nem csak biztonságos, de kellemes elfoglaltság is. Ha a kutya kisebb vagy idősebb, nincs annyi ereje és energiája, akkor sem kell lemondani erről a szórakozásról: tegye be a kerékpár elején egy kosárkába és ruccanjanak ki egy parkba.

Tartsa formában mentálisan is a kutyát!

Az interaktív játékok nem csak a kötődést erősítik, de a szociális fejlődést is elősegítik.  Keressen olyan játékokat, amelyek nem csak az unalom elűzésére jók, de a kutya értelmi képességeit is próbára teszik. Kiváló választás lehet a kutya-puzzle, melynek darabjai alá jutalomfalatkákat kell rejteni, az eb feladata pedig nem csak ennek megtalálása. De a megszerzési mód kiötlése is.

Járják körbe a környék boltjait.

A gazdi sok új helyet, jobb árakat tud találni, de lehet, hogy egy klassz állatkereskedésre is lelnek, ahol a négylábúnak módja van végigszimatolni a tápokat és tán választani egy új játékot is.

Kincsvadászat. 

Tartson egy tárgyat a kutya orra alá, majd rejtse el valahová úgy, hogy az eb ne lássa, akár a házban, akár kinn a kertben. Ha ez megvan, küldje el megkeresni a játékot. Az ilyen móka soha meg nem unható és mókás pillanatokat nyújt gazdának és kutyának egyaránt.

Ajánlott cikkek