A kutyakozmetikus és a bűzős-borzas kutya

A kutyakozmetikus és a bűzős-borzas kutya

Minden kutyakozmetikus kap kétségbeesett hívást gazdáktól, arra panaszkodva, hogy kutyája elviselhetetlen szagot áraszt. A jellegzetes kutyaszag bizony időnként fokozódik és ez akár igen kellemetlen is lehet. Ha kosszal párosul, a fürdés elengedhetetlen.

Ám vannak trükkök, amellyel ez a fokozódás elkerülhető, és a szükséges fürdetés ideje kissé kitolható. Fontos lehet ez, ha a kutya utál fürdeni, vagy ha a szőrzete miatt a gyakori fürdetés nem ajánlott. Nagyon fontos tényező az idő. Minél előbb lát neki a szagűző feladatnak, annál jobb eredményt ér el.

Bár egyes legendák szerint a citromsavas  lemosás és a paradicsomleves-fürdő segít az erős szag eltüntetésében, de ne legyenek illúziói. Nem segít, pusztán szép rózsaszínt varázsol a büdös eb bundájára.

Az erős kutyaszag elkerüléséhez az első lépés: ne engedje, hogy a kutya vizes legyen. A víz hatására a szagot generáló olajak csak mélyebbre jutnak, a bőr közelébe, így még nehezebb lesz majd eltüntetni.

Egy egyszerű trükkel el tudja tüntetni a bűzös borz-szagot. Fogjon egy egyszerű, mentolos szájvizet. Öntse egy permetező flakonba és fújja át vele a kutyát, kihagyva persze a szem és a száj környékét. Masszírozza alaposan a bundába és hagyja tíz percig hatni. Ezalatt készítse el a következő sampont: másfél csésze szódabikarbóna, 2 teáskanál mosószappan és 2 liter hidrogén-peroxid. Miután letelt a tíz perc, folytassa a fürdetéssel, és használja a kikevert sampont, mely akkor a leghatásosabb, ha előtte nem öblíti le a szájvizet a bundáról. Amint a bundára öntötte a sampont, masszírozza be alaposan és hagyja állni rajta 5 percig. Ezután öblítse le, de alaposan.

Ezzel a módszerrel alaposan csökkenthető a kellemetlen kutyaszag, az eb kellemes mentolillatot fog árasztani. Persze ha akarja, átfürdetheti a kutyát még egyszer, a megszokott kutyasamponnal, így teljes mértékben eltávolíthatók a speciális szagűző sampon maradványai és illata is.

Maga a módszer nem varázslat, nem tart örökké a hatása, de igen jól működik!

Ajánlott cikkek