A drótszőrű foxterrier kozmetikája

A foxi nem csak családi kedvencként, de vadászkutyaként is megállja a helyét. A bunda keményszálú fedőszőrzteből és puha aljszőrből áll. Az alapszín a fehér, melyet fekete és barna foltok tarkítanak. A végleges szín általában kétéves korra alakul ki.

A fedőszőr színe sokkal élénkebb, mint a matt tónusú aljszőré.  A drótos szőr ápolása trimmeléssel történik. A terrierfajtáknál a trimmelés jellegzetes módon zajlik.

A fejen a koponyatetőt a szemboltig, két oldalt a szemzugokig és a nyakig trimmelik. A fülek küldő oldalát trimmelik vagy nyírják. Az állon jellegzetes szakáll marad, a többi részt trimmelik, a bajuszt pedig előre fésülve az arcorri részt keskenyedő téglalapformára ollózzák. A testen először az aljszőrt szedik ki, majd utána trimmelik a fedőszőrt. Kiszedik a szőrt a nyakon, a háton, a mellkason könyökig, a farok felső élén, a combok oldalán, illetve a hátulsó élén a csánkig. A lábakon a trimmelés során oszlopos formát alakítanak ki, melyet a végén ollóval igazítanak formára. A mancsokat mindig kerekded macskamancs formájúra igazítják.

Ajánlott cikkek