A könnyfoltok eltávolítása

A könnyezés csúnya elszíneződést okoz a kutyák szőrén. Különösen világos színű vagy fehér ebeknél látványos ez, hiszen a világító fehér szőrön barnás foltok csúfolkodnak a szemek sarkánál. A kereskedelemben temérdek készítmény kapható a könnyfoltok eltávolítására.

Igazából teljesen mindegy, hogy mit használ a rendelkezésre álló készletből. Csak a pénztárcája szabhat határt. Ám nem csak drága készítményekkel lehet eltávolítani a szőrről a könny okozta elszíneződést. A legfontosabb az, hogy ápolja a kutya szemeit, és gondoskodjon nem csak egészségéről, de egészséges és ápolt megjelenéséről is.

Ha nem tud vagy nem szeretne szemkörnyék ápoló készítményt vásárolni, ám szükséges annak használata, otthon is készíthet hatásos szert. Egyetlen dologra kell csak ügyelnie.  Amennyiben nem tudja kutyája felügyeletét, a szer lenyalásának megakadályozását 15-20 percre megoldani, inkább ne kockáztasson! A keverék szembe kerülve vagy lenyelve problémákat okozhat! Ha azonban minden adott, ideje és türelme is van, akkor készítse el otthon a tökéletes szemkörnyék ápolót.

Keverjen össze kukoricakeményítőt, magnéziumtejet és hidrogén peroxidot krémes állagúra. A mennyiség függ a kutya méretétől, de általánosságban minden összetevőből egy teáskanál lehet a kiinduló mennyiség.

Kenje a keveréket az érintett területre, vigyázva, nehogy a szembe vagy az orrba kerüljön és ne engedje, hogy kedvence lenyalogassa. Ez azt jelenti, hogy amíg a keverék hat, tartania kell a kutya fejét – ez pedig15-20 percnyi időt vesz igénybe.

Miután lemosta a szert, érdemes kondicionálóval ápolni a szőrzetet, megelőzve a töredezést.  Ha szükséges, ismételje meg az eljárást pár nap múlva, míg a könnyfoltok teljesen el nem tűnnek.

Ajánlott cikkek